Din handlekurv er nå tom!
Maiboller 2.0 – vindmøller
Nye ideer til maiboller
Boller – grunnoppskrift
(blir ca. 25 maiboller)500 g hvetemel
1 dl sukker
25 g gjær
3 dl væske (gjerne melk)
75 g smør
2 ts kardemomme
1 egg (valgfritt)
en liten klype salt
1 egg til pensling
Har brukt litt svensk perlesukker..du kan bruke vanlig perlesukker om du ikke får tak i det hvite..
Har du lest mine beste tips og triks på hvordan du skal lykkes med søt gjærdeig?
Slik gjør du:
1. Vei og mål opp alt det tørre i en bakemaskin, tilsett melk (romtemperatur eller kald) og deretter egg, smuldre gjær i bollen. Sett i eltekroken og start maskinen. Bland sammen til en deig.
2. Sett opp farten på maskinen og elt deigen godt. Virker deigen for fast, juster
med væske.
3. Vei opp smør og kutt i terninger. Tilsettes når deigen har eltet ca. 7–10 minutter.
4. Etter at smøret er blandet inn i deigen, fortsett eltingen i ca. 5 minutter.
5. For å vite om deigen er ferdig eltet, ta glutentesten: Dra deig mellom fingrene. Når du kan dra ut en tynn, gjennomsiktig hinne, er den ferdig eltet. Hvis den revner og virker «kort» når du drar i den, elt deigen videre.
6. Sett deigen et lunt sted til heving. Pakk bakebollen inn i en pose eller legg et klede over bollen.
7. Når deigen har hevet til dobbel størrelse (minimum en time), kjevle ut 1/3 del av deigen av gangen. Kjevle den 2 mm tykkelse. Skjær ut firkanter 7 x 7 cm. Se bildene for hvordan vindmøllene lages.
8. Settes til etterheving i ca. 30 minutter. Når bollene er klare for steking pensles de med egg. Ha på vaniljekrem i midten.
9. Stekes på nederste rille på 220 grader i ca. 12-15 minutter eller på varmluft 200 grader i 7-10 minutter.
10. Avkjøl og ha på litt melisglasur (melis og vann blandes).
Vil du heller lage disse – klikk her
Krans
Lag to remser i deig som du fester sammen til en ring. Fukt med litt vann i skjøtene. Legg på vindmølle-bollene (fukt med vann under der du skal sette dem.
La kransen stå til heving 30-40 minutter. Stek på 210 grader i 10-12 minutter. Jeg har brukt svensk perlesukker her, men bruk gjerne vanlig perlesukker eller litt høvlede mandler. |
|
|