Din handlekurv er nå tom!
Marengs med tørket bringebær
Jeg har laget noen små marengshjerter, eller pikekyss om du vil. De har fått smak av bringebær. Det ble fantastisk godt! De tørkede bitene av bær er som små smaks-eksplosjoner av syrlighet og smak. Tørket bringebær er noe du kan lage selv og jeg viser deg hvordan i dette innlegget.
Du skal få en oppskrift på selve marengsen også, men i bunn og grunn trenger du bare å veie den eggehviten du vil bruke og gange med 1.5. Da har du funnet rett sukkermengden.
Jeg lagde to typer marengs av ca. 75 g eggehvite, det ble litt over ett brett med marengshjerter. Hvor mange det blir avhenger av hvor store du lager dem.
Til marengs bruker jeg finkornet sukker. Det er fordi det løser seg opp fortere. Har du ikke finkornet sukker kan du bruke det du har, og det beste er å varme opp sukker og eggehvite til sukkeret er oppløst. Sett en glassbolle over vanndamp og rør! Temperaturen bør ikke overstige 60 grader. Når alt sukkeret er oppløst kan du starte å piske eggehviten.
Denne måten å lage marengs på kalles sveitsisk marengs. Det gir en fast og fin marengs.
Klikk her for å lese mer om de forskjellige marengstypene
Jeg klarte å slette bildene jeg hadde tatt av hvordan jeg lager bringebærpulveret (håpløs!), men har beskrevet det så godt jeg kan under her. Har også laget en film om hvordan jeg lager pulveret. Det er lagret under høydepunkter i stories på min instagram (@kremno_elin)
Pulveret blir brunt i ovnen hvis du har for høy varme. Disse marengshjertene ble tørket på 80 grader i fem timer. Den knallrøde fargen vil gå over i litt mer burgunder. Vil du ha den knallfine fargen må du gå enda mer ned på varmen og tørke et halvt døgn eller noe sånt.
Marengs med tørket bringebær
75 g eggehvite
ca. 115 g sukker
4-5 ts tørket bringebærpulver
1. Varm eggehvite og sukker over en kjele med kokende vann til sukkeret er oppløst. Pisk til fast marengs. Tilsett evt bringebærpulver.
2. Ha marengsen i en sprøytepose med en glatt tyll nr. 13 (en sprøytetut med glatt åpning – se bilde under). Lag hjerter.
3. Tørk marengsen i ovnen på ca. 80 grader i 4-5 timer, til den er tørr inni.
Slik lager du tørket bringebærpulver
1. Ta en håndfull bringebær (friske eller tinte) og knus flatt utover en plate. Jeg brukte en silikonmatte, du kan sikkert bruke et bakepapir.
2. Sett i ovnen på varmluft 65 grader og la tørke ut fullstendig (4-5 timer).
3. Ha flakene med bringebær i en foodprocessor.
4. Sikt blandingen sånn at du til slutt sitter igjen ned et fint pulver.
Se film hvordan jeg gjorde dette under høydepunkter i stories på min instagram: kremno_elin