Enter your text
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Marmorkake med blåbær

Marmorkake med blåbær

Saftig, marmorert formkake med blåbærsmak

Marmorkake kan fint lages med andre smaker enn sjokolade. I dag blandet jeg litt blåbærsyltetøy i halvparten av formkakerøra. Resultatet ble en smakfull og saftig marmorkake med blåbær. 

Marmorkake med blåbær

300 g smør
300 g sukker
6 egg
375 g hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
1 dl melk
ca.1 dl blåbærsyltetøy/ hele blåbær

Rør smør og sukker lyst og luftig. (Bruk helst romtemperert smør/ margarin). Rør inn ett og ett egg. Sikt inn hvetemel, bakepulver og vaniljesukker og bland sammen så det blir en jevn masse. Rør inn melken til slutt. 

Bland inn blåbær i ca. halvparten av røra. Jeg brukte to sprøyteposer og sprøytet først litt hvit masse i bunnen, deretter den blå, før jeg avsluttet med lys masse på toppen. Bruk en pinne og rør litt rundt for å få mønster. Ikke rør for mye.

Hell i en godt smurt form og stek nest nederst  i ovnen på ca. 180 grader. Trenger  35- 45 minutter, av og til litt lenger. (Bruk en bakepinne for å sjekke) 

Rør sammen melis og vann og ha på kaken før servering.

Be the first to write a review
6 Kommentarer
  • Skrevet på15:59, 18. oktober 2013

    Fine bilder og fristende oppskrift som alltid! 🙂

  • Konditor-Elin
    Svar
    Skrevet på04:41, 19. oktober 2013

    Takk navnesøster – sånne kommentarer varmer 🙂

  • Maja
    Svar
    Skrevet på12:57, 26. oktober 2013

    Formkake, det er så suverent, enkelt og godt. Her i huset er favoritten litt vaniljekrem i mitten. 🙂

  • Konditor-Elin
    Svar
    Skrevet på17:21, 26. oktober 2013

    Det hørtes ut som en deilig kombinasjon, Maja 🙂

  • Marit Holo
    Svar
    Skrevet på12:06, 18. mars 2022

    Hei!
    Kan jeg bytte ut melk med kaffefløte, eller blir kaka «tung», da?
    Og jeg synes ofte disse rørene sprekker når jeg har i egg. Noen sier at de har i litt siktet mel før det første egget? Andre tips? (alt er romtemperert)
    Fine oppskrifter!

    • Elin Krem.no
      Svar
      Skrevet på12:30, 18. mars 2022

      Du kan godt bruke kaffefløte, det går fint. Mange råd om hvordan unngå at røra sprekker, men så lenge alle ingrediensene er romtempererte går det fint. Det vil ikke gi utslag på den stekte kaken.

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Bringebærboller med..

Bringebæra (og blåbæra for den saks skyld) er...

Nettbutikken

Nettbutikken er åpen! Jeg har samlet et knippe...

Ingrids enkle frokos..

Om vår alles matmor Ingrid Espelid Hovig hadde...

Torta Tenerina (Ital..

Torta Tenerina er en bløt, italiensk sjokoladekake. Den...

Ingunns gulrotrundst..

Jeg syntes det er veldig gøy at dere...