Marsipanrose

Marsipanrose

Picture

En marsipanrose er kanskje ikke det hippeste du kan putte på ei kake nå til dags, men om noen hadde laget en vakker marsipanrose til meg, da hadde det i alle fall smeltet hjertet mitt ..
Slik lager du en marsipanrose

For å lage marsipanroser trenger du en litt tykk plastpose (jeg har brukt en helt vanlig brødpose), marsipan (eller sukkerpasta) RENE HENDER og en kniv. (Ta av deg ullgenseren også, du…)
Du kan lage store eller små roser, men jeg vil anbefale deg å starte med en rose som ikke er alt for stor. Klikk på «read more» og følg bildene under, eller se på mine illustrasjoner på denne siden.

Lykke til!

Be my valentine…

Du er kanskje ikke typen som kjøper en rose til kjæresten Valentines day? Men, er marsipan det beste ditt hjertes utkårede vet, så har jeg et tips til deg. Lag en rose i marsipan! Det krever litt øvelse, og vær forberedt på at du kanskje ikke lykkes på første forsøk. Men tro meg, den vil gå rett til hjertet, for din kjære vil skjønne at denne rosen, den har DU slitt og strevd for å få til, for kun èn grunn, nemlig for å vise din inderlige og oppriktige kjærlighet. Den er håndlaget – av deg, til han eller henne. Sukk. Det må da være lov å være litt romantisk?

For noen år tilbake kunne man få små dikt på frokostbrettet dersom man reiste med et fly fra Braathens. Jeg var også med i den konkurransen, og fikk diktet mitt på et sånt lite kort. Dette diktet er skrevet av en annen frokostpoet: Hilde Hammer. Passer perfekt sammen med en håndlaget rose i marsipan.

Gi natten et kyss

og dagen en klem

gi gråten en sjanse

og latteren et hjem,

gi angsten et ansikt

og gleden et speil

gi kjæresten rett

når du vet hun tar feil!

Picture

Start med å trille 8 like store marsipankuler. (Trykk på bildene for å få de større)
Picture

Legg dem på halvdelen av en (ikke for tynn) plastpose. Legg andre halvdelen over og klem godt ned.
Picture

Bruk fingrene for å gjøre rundingene tynne ytterst i den ene enden.
Picture

Når du har klemt rosebladene ferdig, løft opp plasten.
Picture

1. Rull sammen et blad til en spiss. Denne skal rosen bygges på.
Picture

2. Nå skal du forme de syv resterende bladene. Rosebladene skal formes slik at de får skjellform/ rosebladform.
Picture

3. Begynn å forme de tre første bladene som skal danne knopp. Gis en liten bøy utover på den ene siden.
Picture

6. Når de tre første bladene er satt på har du fått en knopp.
Picture

4. De fire siste bladene skal sitte rundt knoppen. De formes på samme måte som de tre første, men gis en bøy utover på to sider.
Picture

7. Videre – sett på de fire siste bladene. Plasser dem «utenpå» knoppen.
Picture

5. Sett sammen rosen, start med de tre første bladene som settes rundt/på den innerste spissen.
Picture

8. Rosen er ferdig! Klem sammen under rosen og skjær av overflødig marsipan.
2 Kommentarer
  • Skrevet på17:29, 20. mai 2016

    Så flott side og inspirasjon. Denne skal jeg bruke masse nå når jeg skal lære meg å bake kaker.

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på23:37, 20. mai 2016

      Så hyggelig å høre Trude! Veldig stas med sånne tilbakemeldinger.

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

hits