Din handlekurv er nå tom!
Mini ostekaker
Lekre, små, enkle ostekaker, som gjerne kan serveres som kuvertdesserter. Disse rører du sammen på 1-2-3! Kakene er ganske søte, så de trenger litt friske bær servert på toppen, eller i en skål ved siden av. Bruk de bærene du liker eller har for hånden. Her har jeg puttet blåbær både i ostekakene og oppå. Ostekakene blir best om de får stå noen timer i kjøleskap og «sette seg». La de gjerne stå til dagen etter. Til disse kakene trenger du en muffinsform i metall. Selve kakene lages i papirformer som plasseres i metallformen.
Mini ostekake med blåbær (ca. 12 stk.)
Bunn:
150g havrekjeks (for eksempel digestive)
40-50 g smør
Fyll:
400 g kremost (nøytral)
120 g sukker
4 ts ekte vaniljesukker (eller frø fra 1 vaniljestang)
4 ss sitronsaft
ca. 2 ss finrevet sitronskall
2 egg
2 eggeplommer
ca. 12 ts blåbærsyltetøy
Blåbær til dekor/ servering
Slik gjør du:
1. Knus kjeks i en foodprocessor eller i en pose (bruk en kjevle og knus kjeksen). Bland sammen med smeltet smør. Legg papirformer i en muffinsform av metall. Fordel kjekssmulene i de 12 formene. Bruk et glass og klem ned. Evt. legg på en teskje med båbærsyltetøy.
2. Rør sammen sukker, kremost, sitronsaft og sitronskall.
3. Tilsett egg + eggeplomme. Rør glatt.
4. Hell i formene. Legg på små klatter av syltetøy. Rør med en pinne for å lage mønster.
5. Stek på 180 grader midt i ovnen til fyllet er fast. Tar vanligvis mellom 8- 15 minutter.
6. Avkjøl. Sett formen kjølig noen timer, eller til dagen etter.
7. Ta mini ostekakene ut av formene. Dekorer med frosne eller friske blåbær.
Helen York
Hei Elin!
Disse skal jeg prøve i påsken 🐣 Tenkte å lage full oppskrift hvis det går an å fryse resten (uten fyll eller bær på toppen). Anbefaler du det?
Hilsen Krem-venn 🤗
Elin Krem.no
Det går fint!