Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Mini ostekaker

Lekre, små, enkle ostekaker, som gjerne kan serveres som kuvertdesserter. Disse rører du sammen på 1-2-3! Kakene er ganske søte, så de trenger litt friske bær servert på toppen, eller i en skål ved siden av. Bruk de bærene du liker eller har for hånden. Her har jeg puttet blåbær både i ostekakene og oppå. Ostekakene blir best om de får stå noen timer i kjøleskap og «sette seg». La de gjerne stå til dagen etter. Til disse kakene trenger du en muffinsform i metall. Selve kakene lages i papirformer som plasseres i metallformen.

Mini ostekake med blåbær (ca. 12 stk.)
Bunn:
150g havrekjeks (for eksempel digestive)
40-50 g smør

Fyll:
400 g kremost (nøytral)
120 g sukker
4 ts ekte vaniljesukker (eller frø fra 1 vaniljestang)
4 ss sitronsaft
ca. 2 ss finrevet sitronskall
2 egg
2 eggeplommer

ca. 12 ts blåbærsyltetøy
Blåbær til dekor/ servering

Slik gjør du:
1. Knus kjeks i en foodprocessor eller i en pose (bruk en kjevle og knus kjeksen). Bland sammen med smeltet smør. Legg papirformer i en muffinsform av metall. Fordel kjekssmulene i de 12 formene. Bruk et glass og klem ned. Evt. legg på en teskje med båbærsyltetøy.
2. Rør sammen sukker, kremost, sitronsaft og sitronskall.
3. Tilsett egg + eggeplomme. Rør glatt.
4. Hell i formene. Legg på små klatter av syltetøy. Rør med en pinne for å lage mønster.
5. Stek på 180 grader midt i ovnen til fyllet er fast. Tar vanligvis mellom 8- 15 minutter. 
6. Avkjøl. Sett formen kjølig noen timer, eller til dagen etter.
7. Ta mini ostekakene ut av formene. Dekorer med frosne eller friske blåbær.

Jeg lagde bare halv porsjon, derfor ser dette litt lite ut. Har brukt vaniljepasta, og har tilsatt sitronsaft/ skall, ostemasse og sukker.
Rører inn eggene til slutt. Rør glatt.
Fordel smulene i papirformene.
Klem ned med et glass.
Legg på en teskje blåbærsyltetøy.
Fordel ostemassen i de 12 formene, fyll de helt opp.
Etter at kakene har stått i kjøleskapet noen timer, eller en natt, ta de ut av formene og anrett med bær.
Be the first to write a review
2 Comments
  • Helen York
    Svar
    Posted at 16:09, 10. april 2022

    Hei Elin!
    Disse skal jeg prøve i påsken 🐣 Tenkte å lage full oppskrift hvis det går an å fryse resten (uten fyll eller bær på toppen). Anbefaler du det?
    Hilsen Krem-venn 🤗

Post a Comment

Comment
Navn
Email
Website

Cookieman-cookies

Det er snart desember og jeg har laget...

Julegeiter

I Rogaland er det ved juletider tradisjon å...

Mini suksessterter

Jeg hadde eggeplommer og malte mandler til overs...

Fyrstekake med en vr..

Fyrstekake er ikke bare for gamle folk (jeg...

Nettbutikken

Nettbutikken er åpen! Jeg har samlet et knippe...