Din handlekurv er tom.

Muffins med bringebær og vaniljekrem
Saftige, sommerlige vaniljemuffins
Jeg har sett på Roy Fares (svensk konditor) på svensk TV4 og blitt inspirert til å lage muffins på amerikans vis. Dette er en superenkel oppskrift, man rører bare det våte og det tørre sammen.
Han brukte bare bringebær i sine muffins, men jeg fikk lyst til å sette enda mer vaniljesmak på og hadde i en liten dert med vaniljekrem. Det kan du sløyfe om du vil. Har du ikke bringebær – lag uten, eller ta de bæra du har. Muffinsene ble laget i tre forskjellige type former, noen store og noen små. Bare følg med i ovnen, og ta ut de minste først. Tenkte at dette ville smake godt med sjokoladeglasur, og så tenkt, så gjort. Det ble veeeeldig godt sammen. |
Roy Fares’ bringebærmuffins med vaniljesmak
240 g hvetemel
15 g bakepulver (ca. 1 ss)
1/2 ts salt
10 g vaniljesukker
5 g ekte vaniljepulver (om du har)
160 g sukker
1 egg
2.5 dl melk
1/2 dl nøytral olje
Tilsett litt vaniljekrem om du vil (det gjorde jeg)
Sjokoladeglasur:
Smelt 30 g sjokolade med 4 -5 ss fløte. Rør til du har en glatt masse og stryk på avkjølte muffins.
Slik gjør du:
1. Vei opp det tørre i en bolle. Rør sammen med en visp, så slipper du å sikte.
2. I den andre bollen – visp sammen alt det våte.
3. Bruk en håndvisp og bland sammen, så du har en klumpfri røre.
4. Fordel i muffinsformer. Ha i litt vaniljekrem og legg på ferske eller frosne bringebær.
5. Stekes på 200 grader i ca. 20 minutter (avhenger av størrelse).
6. Avkjøl på rist.
|
|
Fruhuse
Hei! Har leita etter enkel og god oppskrift på blåbærmuffins, som eg skal baka til eit arrangement i bygdekvinnelaget.
Når det skal lagast STOR oppskrift er denne genial! Bland alt tørt i ein bolle, bland alt vått i ein bolle, miks saman, FERDIG!!!
Prøvde først ei anna oppskrift med eggedosis, men dei datt ned på midten under steiking, så då var det ei lukke å sjå at desse heva seg flott og IKKJE ramla saman! Gode på smak er dei også😋 No bugnar kjøkkenbenken av nybakte blåbærmuffins, og denne oppskrifta blir garantert brukt fleire gonger!
Konditor-Elin
Så bra Fruhuse! Dette er jo veldig enkelt, og jeg kan godt tenke meg den er fin å bruke når store porsjoner skal lages. Saftige er de også 😉
Marion
Hvor mange muffins gir denne oppskriften
Konditor-Elin
Rundt 15-20 stk
Lillian Svendgård
Om jeg vil ha kakao i denne oppskriften, må jeg da redusere noe av melet?
Konditor-Elin
Ja, da reduserer du melet tilsvarende. Prøv med 30-40 gram.
linda
Hei😊 jeg har tre spørsmål før jeg skal lage disse. Om jeg dobler oppskriften skal jeg ta 2 ss med bakepulver, eller blir dette for mye bakepulver?
Må jeg beregne lengre steketid med frosne bringebær?
Jeg skal lage muffins i vanlige små muffinsformer, skal de fremdeles stekes i 20 min? Mener jeg har stekt andre muffins i 10 min før…takker så mye for svar!
Konditor-Elin
Hei Linda. 1. Ja, doble mengde bakepulver. 2. Disse er laget med frosne bær – du behøver ikke beregne lenger steketid. 3. I små muffinsformer steker de raskere – tipper de er ferdige på 10-15 minutter.
Benedicte
Går det an å lage én kake av denne røren istedet for muffins? Har lett og lett men finner ikke oppskrift på kake 😊
Konditor-Elin
Klart du kan. Bruk en form som er 22-26 cm.
Mette Hodneland
Hvor mye vaniljekrem har du i? Er steketiden lik når jeg skal lage kake istedenfor?
Elin Krem.no
Jeg har ikke målt hvor mye vaniljekrem jeg har i hver. Dersom du lager denne som kake anbefaler jeg å ikke lage et «lag» med vaniljekrem, men små derter rundt i hele kaken.