Muffins med bringebær og vaniljekrem

Muffins med bringebær og vaniljekrem

Bilde

Saftige, sommerlige vaniljemuffins 

Supergode, superenkle muffins som lages på 1-2-3 ved kun å røre sammen tørt og vått. Tilsett de bæra du har og lag gjerne luksusversjonen, sånn jeg her gjort her ved å tilsette litt ekte vaniljekrem. 
Bilde

Jeg har sett på Roy Fares (svensk konditor) på svensk TV4 og blitt inspirert til å lage muffins på amerikans vis. Dette er en superenkel oppskrift, man rører bare det våte og det tørre sammen. 

Han brukte bare bringebær i sine muffins, men jeg fikk lyst til å sette enda mer vaniljesmak på og hadde i en liten dert med vaniljekrem. Det kan du sløyfe om du vil. Har du ikke bringebær – lag uten, eller ta de bæra du har.  

Muffinsene ble laget i tre forskjellige type former, noen store og noen små. Bare følg med i ovnen, og ta ut de minste først. Tenkte at dette ville smake godt med sjokoladeglasur, og så tenkt, så gjort. Det ble veeeeldig godt sammen. 

Bilde


Roy Fares’ bringebærmuffins med vaniljesmak
240 g hvetemel
15 g bakepulver (ca. 1 ss)
1/2 ts salt
10 g vaniljesukker
5 g ekte vaniljepulver (om du har)
160 g sukker
1 egg
2.5 dl melk
1/2 dl nøytral olje

Tilsett litt vaniljekrem om du vil (det gjorde jeg) 

Sjokoladeglasur:
Smelt 30 g sjokolade med 4 -5 ss fløte. Rør til du har en glatt masse og stryk på avkjølte muffins.

Slik gjør du:
1. Vei opp det tørre i en bolle. Rør sammen med en visp, så slipper du å sikte.
2. I den andre bollen – visp sammen alt det våte.
3. Bruk en håndvisp og bland sammen, så du har en klumpfri røre.
4. Fordel i muffinsformer. Ha i litt vaniljekrem og legg på ferske eller frosne bringebær.
​5. Stekes på 200 grader i ca. 20 minutter (avhenger av størrelse).
6. Avkjøl på rist. 

Bilde

Be the first to write a review
12 Kommentarer
  • Fruhuse
    Svar
    Skrevet på20:02, 22. august 2016

    Hei! Har leita etter enkel og god oppskrift på blåbærmuffins, som eg skal baka til eit arrangement i bygdekvinnelaget.
    Når det skal lagast STOR oppskrift er denne genial! Bland alt tørt i ein bolle, bland alt vått i ein bolle, miks saman, FERDIG!!!
    Prøvde først ei anna oppskrift med eggedosis, men dei datt ned på midten under steiking, så då var det ei lukke å sjå at desse heva seg flott og IKKJE ramla saman! Gode på smak er dei også😋 No bugnar kjøkkenbenken av nybakte blåbærmuffins, og denne oppskrifta blir garantert brukt fleire gonger!

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på20:25, 22. august 2016

      Så bra Fruhuse! Dette er jo veldig enkelt, og jeg kan godt tenke meg den er fin å bruke når store porsjoner skal lages. Saftige er de også 😉

  • Marion
    Svar
    Skrevet på21:57, 5. desember 2016

    Hvor mange muffins gir denne oppskriften

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på08:52, 7. desember 2016

      Rundt 15-20 stk

  • Skrevet på18:17, 17. februar 2017

    Om jeg vil ha kakao i denne oppskriften, må jeg da redusere noe av melet?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på00:04, 18. februar 2017

      Ja, da reduserer du melet tilsvarende. Prøv med 30-40 gram.

  • linda
    Svar
    Skrevet på23:52, 5. juni 2017

    Hei😊 jeg har tre spørsmål før jeg skal lage disse. Om jeg dobler oppskriften skal jeg ta 2 ss med bakepulver, eller blir dette for mye bakepulver?
    Må jeg beregne lengre steketid med frosne bringebær?
    Jeg skal lage muffins i vanlige små muffinsformer, skal de fremdeles stekes i 20 min? Mener jeg har stekt andre muffins i 10 min før…takker så mye for svar!

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på00:01, 6. juni 2017

      Hei Linda. 1. Ja, doble mengde bakepulver. 2. Disse er laget med frosne bær – du behøver ikke beregne lenger steketid. 3. I små muffinsformer steker de raskere – tipper de er ferdige på 10-15 minutter.

  • Benedicte
    Svar
    Skrevet på08:55, 18. juni 2017

    Går det an å lage én kake av denne røren istedet for muffins? Har lett og lett men finner ikke oppskrift på kake 😊

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på10:02, 18. juni 2017

      Klart du kan. Bruk en form som er 22-26 cm.

  • Mette Hodneland
    Svar
    Skrevet på11:47, 1. april 2021

    Hvor mye vaniljekrem har du i? Er steketiden lik når jeg skal lage kake istedenfor?

    • Elin Krem.no
      Svar
      Skrevet på13:06, 2. april 2021

      Jeg har ikke målt hvor mye vaniljekrem jeg har i hver. Dersom du lager denne som kake anbefaler jeg å ikke lage et «lag» med vaniljekrem, men små derter rundt i hele kaken.

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Maiboller 2024

Maimåned er rett rundt hjørnet og jeg har...

Elins supermjuke coo..

Hæ, hva sa du? tangzhong-jevning i en cookie?...

Toscakake i langpann..

Det er snart mai og tid for dugnader,...

Verdens enkleste sit..

Trenger du en enkel og rask dessert med...

Snurrer med makron o..

Snurrer med makronfyll er alltid godt, og i...