Nøttepai

Nøttepai

Dessertkake med hasselnøtter

Jeg har tilgang på en hage full av bringebær og har de siste dagene hatt fullstendig dilla på hasselnøtter. Nøtter og bringebær. Perfekt kombinasjon til en kake, tenkte jeg. Denne er lett å lage, og serverer du den med en liten krem-dott på toppen, ja da har du festdessert en klar.
For å gjøre denne lille godsaken enda litt bedre tilsatte jeg kakao i mørdeigen – en smak som går godt både med hasselnøtter og bringebær. (Hvis du syntes deigen min er litt mørk er det helt riktig. Det ble litt for mye kakao – har redusert antall gram i oppskriften). Fyllet består av malte hasselnøtter, sukker og smør. Valgte å ikke finmale nøttene, men lot de være litt grovmalt. Det syntes jeg gir en ekstra god smak. 
Sjokolademørdeig

50 g melis
100 g smør/margarin
135 g hvetemel
15 g kakao
1 eggeplomme

Del smøret i terninger. Mel, kakao, melis og smør smuldres sammen, gjerne med fingrene. Tilsett eggeplommen og elt raskt sammen til en deig. La deigen hvile i kjøleskap minimum en time.

Kjevle ut deigen ca. 2 mm og klem godt  ut i kantene på en  paiform med løs bunn (20 cm).

Nøttefyll
100 g hasselnøtter  (For en enda bedre nøttesmak: Rist nøttene i en knallvarm stekepanne 5-10 minutter. Avkjøles før de males)
100 g smør
100 g sukker
1 egg

Pisk smør og sukker sammen. Rør inn egget, vend så inn malte nøtter. Fordeles ut i forma.
(Har du lyst på enda mer bringebærsmak putter du noen i fyllet også.)

Stekes på 180 grader 25-30 minutter.

2 Kommentarer
  • Skrevet på16:07, 8. august 2013

    Oj denne må bare lages en dag. Ser supergod ut.

  • Konditor-Elin
    Svar
    Skrevet på01:44, 9. august 2013

    Ja, det syntes jeg du skal, Bente 🙂

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

hits