Nøttepålegg

Nøttepålegg

Picture

– Mye bedre enn Nugatti, mamma!

Lyst på ekte nøttesjokoladepålegg?  Denne fantastisk smakfulle gianduja-massen har jeg laget så den fint kan smøres på brødskiva.  Alternativt kan den brukes som fyll i gjærbakst, som krem på eller i kaker, eller blandes inn i pisket kremfløte. 

Mange liker nøttepålegg med smak av sjokolade. Så lenge du husker at totalmengde er 300 gram sjokolade kan du finne din favorittsmak ved å øke andel lys/mørk sjokolade etter eget ønske. Pålegget på bildet er laget med halvparten av lys og mørk sjokolade og rekker til 30-40 brødskiver, minst. 

Som pålegg er det mektig og smakfullt og bør oppbevares i romtemperatur om det skal kunne smøres på skiva. Holdbar to til tre uker på benken og i 2-3 måneder i kjøleskap. 

Hjemmelaget nøttepålegg
150 g hasselnøtter
2 dl fløte
150 g lys sjokolade
150 g mørk sjokolade
2 ss melis
1 ss kakao
1 ts vaniljesukker
1 ts salt
1 ss nøytral olje (raps-, solsikke- eller soyaolje)

Slik gjør du:
1. Legg hasselnøtter utover en bakeplate. Sett i ovnen 10-12 minutter (200 grader). De skal være godt røstet, men ikke brent.
2. Gni av skallet og avkjøl.
3. Kjør de helt avkjølte nøttene i en matmølle (foodprocessor) til de får en bløt konsistens.
4. Tilsett melis, kakao, vanilje, nøytral olje og salt og kjør det sammen.
5. Gi fløten et raskt oppkok, tilsett hakket sjokolade. La stå et minutt eller to før du begynner å røre. Rør til det er glatt. Bland de to massene sammen og hell over på glass.

Picture

Picture

Picture

Picture

Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

hits