Ostekake med jordbær

Ostekake med jordbær

Picture

Sommerlig ostekake til St. Hans

De norske jordbærene er i butikk og jeg feirer med å lage en aldeles nydelig og frisk ostekake med smak av sommer. 
Lyst på en kake som smaker av sommer? Her får du en frisk og god ostekake med jordbær. Den ble sommerlig frisk og god! Så glemte jeg helt å ta bilder med kameraet i dag, så bildene fra fremgangsmåte er tatt fra dagens insta-story. 

Denne kaka er akkurat passe stiv etter min mening, men vil du ha den enda litt fastere kan du tilsette en plate til med gelatin. Min sto kun i to timer før jeg fjernet ringen – da falt den litt utover (som du ser av bildene). Lag den gjerne dagen før den skal spises, da er det lettere å få av bakepapiret under, dessuten vil den trolig holde formen helt fint…

Jeg moste litt mer bær enn nødvendig (ca. 400 gram) og det som ble igjen (ca. 1/2 dl)  brukte jeg på toppen av kaken. Frisk og god dekor! 

Ostekake med jordbær
Bunn
200 g havrekjeks (eks. digestive) 
80 g smør

Ostemasse
2 eggeplommer
120 g sukker
2 ts vaniljesukker eller frø av en kvart vaniljestang. 
200 g nøytral kremost (eks. philadelphia)
3 dl moste jordbær (ca. 350 gram – litt over en halv kurv) 
3 dl kremfløte
4-5 plater gelatin
Saft og skall fra en halv sitron

Slik gjør du:
1. Finknus kjeks i en bolle (eller i en foodprocessor), ha i smeltet smør. Klem kjeksen ut i en springform kledd med bakepapir
ca. 23-26 cm. (Valgfritt: Stek på 180 grader i 10 minutter – avkjøl i kjøleskap)
2. Legg gelatin i kaldt vann.
3. Pisk kremfløte og sett kjølig. 
4. Pisk eggeplommer,  sukker og vanilje til det har en lys gul farge.  
5. Rør kremosten glatt. Tilsett eggedosisen. 
6. Ha i moste bær.

7. Klem vannet ut av gelatinen og smelt den i sitronsaften + revet skall.
8. Bland litt av jordbærblandingen inn i gelatinen før
 alt helles i bollen. Bruk en håndmikser eller en ballongvisp og rør sammen.
9. Tilsett ca. 2 dl av den bløtpiskete kremfløten (resten spares til pynt på toppen)

10. Hell i formen og sett kjølig. La stå til ostekaken er fast (1-2 timer)  før du pisker opp kremfløten og sprøyter på dekoren. Legg på jordbær og server. 

Picture

Picture

Picture

1. Start med å lage bunnen. 2. Pisk eggeplommer og sukker så det får en lys farge. 3. Tilsett romtemperert kremost. Rør glatt.
Picture

Picture

Picture

4. Tilsett ca. 3 dl moste bær. 5. Klem vannet av gelatinen og smelt sammen med sitronsaft. Rør det inn i blandingen. 6. Bland inn ca. 2 dl av den bløtpiskede kremen. 
Picture

Frisk og god ostekake som du godt kan lage i en litt mindre form (for å få den høyere). Jeg brukte en form som er ca. 25 cm – det gjør kaken litt lav men det gjør at det blir akkurat passe på med krem på hvert kakestykke. 
Picture

Dekoren vil forfalle ganske raskt, så legg på siste finish rett før den skal på bordet. 
Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

hits