Enter your text
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

På besøk hos Henning og Niklas

På besøk hos Henning og Niklas

Picture

Picture

Svensk-norsk sjokoladesamarbeid på Jessheim

Da jeg oppdaget at det hadde kommet to sjokolade-entusiaster i nabolaget var jeg ikke sein om å be meg sjøl på besøk. Henning og Niklas driver noe så eksklusivt som Jessheims eneste sjokoladefabrikk. I et lite lokale på Sundbytunet jobber de dag og natt for å gi en stadig økende kundemasse de beste sjokoladetrøflene.
Snøen laver ned. Jeg tramper av meg snøen og blir vist inn i et rom hvor det spilles julemusikk i bakgrunnen. Rommet dufter av sjokolade. Innerst i et lokale på Sundbytunet har en svenske og en nordmann laget et lite sjokoladeverksted. Begge har erfaring fra kokkebransjen og traff hverandre via jobb for over et år siden. De fant etter kort tid ut at de skulle ta sats og bli sjokolade-gründere. Som sagt, så gjort. Henning Opseth og Niklas Persson har allerede holdt på et år, men det er først nå de har begynt bli skikkelig etablert. Eget lokale, nettbutikk, faste kunder, facebooksider og stadig mer presse-omtale. For det er stadig flere som har merket seg gutta med de knallgode sjokoladebitene.

Henning er utdannet konditor og har jobbet med sjokolade i mange år på Kaffebakeriet i Oslo. – Jeg har jobbet mer med sjokoladefaget enn konditorfaget. Det er sjokolade jeg kan, sier Henning. Niklas, en svensk Jessheim-mann, holder styr på ventende ordre, logistikk og eposter. Han drar på seg hanskene og pakker sjokoladekuler i fine esker mens han holder Henning oppdatert på dagens leveringer. – Niklas er selgeren, sier Henning. – Han kan selge sand i Sahara.

Picture

Picture

Picture

Henning bruker en varmepistol til tempereringen, mens Niklas pakker enda en ordre. Kulene med flytende salt karamell er blitt en bestselger.

Til vanlig har de 14 forskjellige smaker på trøffelkulene. I dag skal det lages en ny type. En kunde vil ha en helt spesiell kaffetrøffel, og Henning tar oppgaven. Han vet nøyaktig hvordan den skal lages, men har dårlig tid. Tid er noe de begge har for lite av nå før jul. På to dager har de laget rundt 15 000 trøfler. Niklas gjesper. Jobben tar stort sett all tid, forteller han. Niklas har jobbet flere netter på rad, mens Henning har familie i Lillestrøm han må dra hjem til av og til. – Det er jo bare oss to, sier Niklas. Vi gjør alt – fra å lage innholds-deklarasjoner til kjøre ut bestillinger.

Niklas er et kjent fjes i lokalmiljøet på Jessheim. Han har en helt spesiell familiehistorie og har jobbet med å samle inn penger til kreftsaken i mange år, blant annet ved å sykle fra Jessheim til Malmø. – Julen er en vanskelig tid, sier Niklas og forteller at han mistet begge foreldrene med kort tids mellomrom. De døde av kreft. – Vi er enige om at en del av overskuddet vårt skal gå til kreftsaken, sier Henning. – Det er en viktig sak vi brenner for.

Det ble en veldig hyggelig dag i sjokoladeverkstedet på Jessheim, og bare så det er sagt, dette er ikke et sponset blogginnlegg. Jeg skriver dette fordi jeg virkelig håper dette eventyret vil vare. Ekte håndverk er sjelden vare i dag.

Lykke til!

Her kommer oppskrift på Hennings kaffetrøffel

Trøffelmasse med kaffesmak (ca. 30 stk)
75 g fløte
10 g grovmalte kaffebønner
15 g glukose
25 g smør
105 g mørk sjokolade (minimum kakaoinnhold 66%)

Slik gjør du:
1.Varm fløten opp til kokepunktet sammen med glukose og den grovmalte kaffen.
2. Sil fløten, kast kaffegruten og tilsett manglende fløte, slik at du har 75 gram. Gi et nytt oppkok.
3. Hell fløten over sjokoladen og rør glatt. Tilsett smøret.
4. La massen stå i romtemperatur til dagen etter. Trill kuler eller skjær biter. Rulles i kakao eller melis.

Picture

Picture

Picture

Den tempererte sjokoladen støpes i former før kaffetrøffelmassen fylles i. På kort tid har Henning og Niklas fått kunder som stadig ønsker spesiallagde ting. – Veldig gøy, sier Henning. 

Picture

På Sundbytunet får du servering i det hyggelige lille bakeriet som ligger rett over sjokoladeverkstedet. Bakeren slår opp brødene for hånd og har disken full allerede fra kl.0700. 
Be the first to write a review
2 Kommentarer
 • Marianne
  Svar
  Skrevet på21:13, 21. juli 2018

  Hei. Vet du om de fortsatt driver med sjokolade?

  • Konditor-Elin
   Svar
   Skrevet på09:12, 22. juli 2018

   Nei, det eventyret der sluttet nesten før det var begynt…

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Bringebærboller med..

Bringebæra (og blåbæra for den saks skyld) er...

Nettbutikken

Nettbutikken er åpen! Jeg har samlet et knippe...

Ingrids enkle frokos..

Om vår alles matmor Ingrid Espelid Hovig hadde...

Torta Tenerina (Ital..

Torta Tenerina er en bløt, italiensk sjokoladekake. Den...

Ingunns gulrotrundst..

Jeg syntes det er veldig gøy at dere...