På tv-opptak for VGTV og godt.no

På tv-opptak for VGTV og godt.no

Elin går til skjermen

Helt siden jeg var liten og så Ingrid Espelid på TV har jeg drømt om å få gjøre som henne – lage mat på TV. I en alder av treogførr har drømmen endelig gått i oppfyllelse! Men å lage bake-tv i en liten leilighet som nesten nådde kokepunktet var en utfordring – som så mye annet jeg måtte gjøre for første gang på et tv-opptak. 
Serien jeg har laget sammen med VGTV og godt.no dreier seg naturlig nok om baking. Skal ikke røpe alt her, men det kommer til å bli mye nyttig for deg som er glad i å bake OG for deg som aldri har bakt før. Har prøvd å gjøre det så basic som mulig. Serien blir sendt på VGTV i august en gang. Her får du litt av det som skjedde i forrige uke:
Altså. Jeg er ikke en filmstjerne, men her ser jeg jo virkelig ut som en! Og du verden så deilig det var å bli stylet og dolla opp. Men bare så det er sagt, bildet er velsignet av et filter som heter «instant beauty». Neida. Joda. Det er Celine fra vgtv som har knipset og jeg kommer til å ta det frem og se på meg selv hver gang jeg føler meg gammal og grå. Takk Celine! 

Vi filmet i en bygård i Oslo, sola stekte og det var kokende varmt på kjøkkenet med de store vinduene. På grunn av lyd måtte vi lukke alle vinduer mens vi gjorde opptak, og det gjorde jo ikke saken særlig bedre. 

Men, det gikk jo på et vis. Jeg har jobbet i varme før, men må nok si at jeg foretrekker et litt kjøligere lokale når det kommer til deiger, kremer og fresh look på det man lager. 

Uansett – det gikk over all forventning! Jeg tør påstå at det vi lagde ser fabelaktig godt ut, og at ingen kan se at det er laget i Sahara-varme. 

Dag to sprengte vi dette termometeret. Femti steikende grader inn på kjøkkenet 🙂

Det vanskeligste var faktisk å snakke.  Ja, du leste rett. Jeg sleit skikkelig. Fordi jeg prøvde å følge et manus. Det å skulle lire av seg noen skrevne setninger så naturlig som noe er jo plent umulig! ALT jeg sa til kamera føltes kunstig fra andre tagning og utover. Tunga slo krøll på seg, jeg glemte alt jeg skulle si jo flere ganger jeg måtte si det samme om og om og om igjen. Off. Det er følelsen jeg sitter igjen med. Å snakke til kamera ble til slutt bare off. 

Så litt om klær. For hva skal man ha på seg når man lager kake-tv egentlig? Jeg fikk beskjed om å ta med meg litt forskjellig. Hva? Litt forskjellig? Hva da? Et dykk inn i klesskapet og jeg skjønte at her må det fornying til. 

Det er nemlig sånn, at jeg ikke er spesielt begeistret for å handle klær til meg selv. Joda, jeg har prøvd. Opptil flere ganger. Men av en eller annen grunn havner jeg i barneavdelingen og ender opp med å handle til barna, og ikke til meg selv. Så da Rut sa jeg skulle ta med «litt forskjellig» skjønte jeg at NÅ måtte jeg gjøre alvor av å bare handle til meg selv. 

Som tenkt så gjort, og takk for det, for det ble en del skift. Og jeg har fått kjøpt meg nytt sommertøy – og det før juni! 

Teamet: Sminke og stylingdama mi dag to: Louise, prosjektkoordinator og løpedame Celine (t.v på bildet under), og produsent (litt stressa) Rut. Kamera- og lydmann Andreas var selvfølgelig også med! 
3 Kommentarer
  • elin may tran
    Svar
    Skrevet på11:18, 27. mai 2014

    Hei Elin vet du en oppskrift på jordbærfromasj

  • Konditor-Elin
    Svar
    Skrevet på12:18, 27. mai 2014

    Her er en grunnoppskrift. Denne kan du tilsette enten hakkede jordbær, eller jordbærsyltetøy. Smak til!
    Egg 2 stk
    Eggeplommer 2 stk
    Sukker c. 75g
    Pisket fløte 4 dl
    Gelatin 5 plater
    Slik gjør du:
    Sørg for at eggene er romtemperert før du begynner
    1. Bløtlegg gelatin i kaldt vann
    2. Pisk fløte til «slapp» krem.
    3. Pisk egg og sukker til eggedosis.
    4. Vend sammen krem og eggedosis.
    5. Tilsett smak.
    6. Smelt gelatin med 2 ss vann.
    7. Tilsett gelatinen i en stråle samtidig som du rører godt. Det er viktig at ikke fromasjen er for kald (og at gelatinen er helt smeltet) da dette vil føre til «tråder» i fromasjen.
    8. Fromasjen kan fryses.

  • Skrevet på14:48, 28. mai 2014

    Gleder meg til dette 🙂

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

hits