Pavlovakrans

Pavlovakrans

Bilde

Vinterlig festpavlova til nyttårsfesten

Nyttårsfesten fortjener en ekstra staselig dessert. Dette er en ganske alminnelig pavlova som har pynta seg litt for anledningen. GODT NYTTÅR!
Pavlova

4 eggehviter
200 g fint sukker

1. Sørg for å ha en helt ren bolle, fri for fettrester. Eggehvitene må være uten «gullfisker» – det vil si uten små rester av eggeplomme.
2. Tilsett ca. 1/3 del av sukkeret og pisk eggehviten stiv. Ha i resten av sukkeret mot slutten av piskingen. 
3. Tegn en ring på et bakepapir og fordel marengsen som vist på bildene under. 
4. Settes i ovnen på 75-100 grader i minimum 1 1/2 time (bruk gjerne varmluft) Da får du en seig kjerne. Kan gjerne stå i ovnen enda lengre  (på lav temperatur). Jeg setter ovnen på 50 grader og lar den stå en hel natt – da blir den knusk tørr og sprø.

Flere marengsoppskrifter finner du her

Vaniljekrem
Melk/fløte 1/2l
Sukker 100g
Maizena 35g
Vaniljestang ca 1/2 stk
Eggeplommer 4 stk

Slik gjør du:
1. Pisk sammen eggeplommer maizena og sukker i en bolle.
2. Hell melken/fløten i en kjele.
3. Splitt vaniljestangen, skrap ut innholdet og ha alt i kjelen. (Også den hele stangen)
4. Kok opp væsken og hell litt av den kokende væsken i bollen med eggeblandingen mens du rører.
5. Hell så alt tilbake i kjelen og rør kraftig til det tykner. Pass på at det ikke brenner seg.
6. Ha kremen i en avlang form og kle med plastfilm. Bør avkjøles hurtig.

Montering
Jeg liker å blande like deler med vaniljekrem og kremfløte. Stivpisk ca. 2 dl kremfløte og bland med vaniljekrem. Du kan også bruke vaniljekremen uten å blande den ut med kremfløte. Som pynt har jeg brukt clementiner, frosne kirsebær, frosne bringebær, fiken, granateple og noen blader med sitronmelisse. Stjernene er plomme som jeg har skåret i biter og lagt med skinnet ned. Så har jeg presset ut figurer med pepperkakeformer. Litt slit, men det ble jo fint! Plommene hadde så fin farge, – røde epler kan også brukes. 

Syntes du vaniljekremen din blir litt i bløteste laget etter at den er rørt ut med krem? Legg 2-3 gelatinplater i kaldt vann i 5 minutter. Rør de ut i 2-3 ss kokende vann og bland inn i en liten del av kremen, før du blander alt sammen. Jobb hurtig for å unngå gelatintråder. Sett til avkjøling så kremen får «satt seg» litt før du smører den utover pavlovaen. 

Legg på frukt og bær og server!

HAPPY NEW YEAR! 

Bilde

Tegn en ring på bakepapiret og fordel marengsen på ringen. 
Bilde

Bruk en slikkepott og dra marengsen utover, slik at du får en kant rundt. 
Bilde

9 Kommentarer
  • Anne
    Svar
    Skrevet på18:15, 27. desember 2015

    Er dette en pavlova? Virker som oppskriften gir en marengsbunn (hvilket er supergo), men pavlova skal vel være myk inni og da trenger du vil eddik eller lign?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på20:47, 27. desember 2015

      Hei Anne. Pavlova er marengs i bunn og grunn, og noen liker den seig, mens andre liker den tørr. Derfor har jeg beskrevet to måter å lage denne på, enten ved å la den stå kort tid i ovnen (for seig kjerne), eller ved å la den stå lenge i ovnen på lav temperatur for (tørr kjerne).

  • Kitty
    Svar
    Skrevet på14:11, 10. mai 2017

    Litt likt spørsmål som det over, men hvis man steker denne som du beskriver for seig inni, blir den dette da- selv uten eddik og maizena?
    Mvh Kitty

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på14:16, 10. mai 2017

      Hm, nei. Uten maizena og eddik blir den mer myk, men ikke seig.

      • Kitty
        Svar
        Skrevet på19:01, 10. mai 2017

        Tror du det går med bare eddik? ☺☺

  • Konditor-Elin
    Svar
    Skrevet på09:20, 11. mai 2017

    Det vet jeg ikke sikkert, men prøv!

  • Kitty
    Svar
    Skrevet på16:12, 14. mai 2017

    Hei. Jeg har litt mange spørsmål jeg, hihi.
    Jeg laget noen marengs bunner i går. Jeg brukte oppskriften
    146g eggehvite
    100g sukker
    6g hvitvinseddik
    2g maizena
    Bunnene var fine og ble først veldig høye, luftige og fine. Men etterhvert begynte de å flate ut og når de var klare for å bli tatt ut av ovnen var det HELT flate….
    Vet du hvorfor?
    Tror du jeg brukte for lite sukker eller for mye eggehvite, kanskje begge deler?
    Håper på svar
    Mvh Kitty
    Ps. Sorry for mange alle spørsmålene 😊😜

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på19:54, 14. mai 2017

      Hei Kitty – godt du ler selv, for dette hørtes jo litt tragisk ut. Du har alt for lite sukker. Jeg pleier å bruke halvannen gang med sukker i forhold til eggehvite. I dette tilfellet 146 x 1.5 = ca 220 gram sukker. Det vil helt sikkert gjøre den mye mer stabil. Lykke til!

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

test
hits