Enter your text
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Peppernøtter

 

Jeg liker godt at peppernøttene er sprø og små, mens andre liker at de er litt større og myke i midten. Det er helt opp til deg. Har du ikke alle krydderne kan du godt droppe noen av dem. Det er også opp til deg å øke mengde på noe av krydderet dersom du liker noe fremfor annet, for eksempel gå ned på kanel og øke mengde kardemomme hvis du liker det bedre. Deigen er ganske stor og kan oppbevares i kjøleskapet over noen dager hvis du ikke rekker å steke opp alt på en gang.

Peppernøtter oppbevares best i en boks i romtemperatur.

Peppernøtter (ca. 200 stk)
225 g smør eller margarin
330 g brunt sukker (mykt farinsukker)
2 egg
2 ts bakepulver
1.5 ts kanel
1 ts malt ingefær
0.5  ts kardemomme
0.5 ts malt nellik
en kvart teskje malt pepper
400 g hvetemel
Hvis deigen er litt tørr kan du tilsette 2 ss kaldt vann

Slik gjør du:
1. Rør sammen sukker og smør/margarin. Bruk en maskin med grind, eller en håndmikser.
2. Tilsett eggene ett for ett.
3. Sikt inn det tørre og tilsett evt et par ss vann.
4. Rør til deigen så vidt går sammen.
5. Pakk deigen inn i plast og la den hvile minimum en halv time.
6. Del i små biter og trill kuler (ca 2 gram). Fordel på plate.
7. Stek på 175 grader i 10-15 minutter.

Vei opp alle ingrediensene.

 

Pisk sammen brunt sukker, tilsett egg og og smør/margarin. Sikt inn det tørre, sammen med vann.


Skrap godt opp fra bunnen.

Pakk deigen inn i plast og legg den kjølig en halvtimes tid.

 

Ta litt og litt av deigen og lag små kuler. Sett på plate.

 

Du kan godt sette de tett, men de vil flyte litt utover.

 

Stek på 175 grader i 10-15 minutter. Disse små ble helt sprø..

 

Be the first to write a review
3 Kommentarer
  • Tone Anderson
    Svar
    Skrevet på17:16, 22. november 2021

    ser digge ut – oppskriften er lagret 👏

  • Lena
    Svar
    Skrevet på04:04, 11. desember 2021

    Hei! Etter mange år ute, leter jeg nå etter oppskrift for å lage disse herlighetene. På grunn av skjøre tenner bør de helst ikke være så harde som vanlig. Ser at du ikke bruker sirup i din oppskrift, henger dette sammen? Ser at andre oppskrifter sier at man kan halvere mengden sukker for å gjøre de mykere. Er det kun størrelsen som kan gjør de mykere her?

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Bringebærboller med..

Bringebæra (og blåbæra for den saks skyld) er...

Nettbutikken

Nettbutikken er åpen! Jeg har samlet et knippe...

Ingrids enkle frokos..

Om vår alles matmor Ingrid Espelid Hovig hadde...

Torta Tenerina (Ital..

Torta Tenerina er en bløt, italiensk sjokoladekake. Den...

Ingunns gulrotrundst..

Jeg syntes det er veldig gøy at dere...