logo dark logo light logo
  • Oppskrifter
  • Tips & Triks
    • Fakta om
    • Dekorering
    • Mål og vekt
    • Ord og uttrykk
    • Utstyr
  • Om Krem.no
    • KONTAKT
  • Kategorier
    • For De Minste
    • Kakedekor
    • Godt.no
    • Bløtkaker
    • Cookies
    • Dessert
    • Flettebakst
    • Frukt og bær
    • Glutenfritt
    • Grunnoppskrifter
    • Is
    • Jul
    • Kaker
    • Konfekt
    • Langpanne
    • Marsipan
    • Muffins
    • Ostekake
    • Påske
    • Salt Gjærdeig
    • Sauser
    • Scones
    • Sjokoladekaker
    • Søt Gjærdeig
    • Tangzhong
    • Ukategorisert
    • Utstyr
  • Arkiv
  • Butikk
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
mobile-logo
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
  • Oppskrifter
  • Tips & Triks
    • Fakta om
    • Dekorering
    • Mål og vekt
    • Ord og uttrykk
    • Utstyr
  • Om Krem.no
    • KONTAKT
  • Kategorier
    • For De Minste
    • Kakedekor
    • Godt.no
    • Bløtkaker
    • Cookies
    • Dessert
    • Flettebakst
    • Frukt og bær
    • Glutenfritt
    • Grunnoppskrifter
    • Is
    • Jul
    • Kaker
    • Konfekt
    • Langpanne
    • Marsipan
    • Muffins
    • Ostekake
    • Påske
    • Salt Gjærdeig
    • Sauser
    • Scones
    • Sjokoladekaker
    • Søt Gjærdeig
    • Tangzhong
    • Ukategorisert
    • Utstyr
  • Arkiv
  • Butikk

Archive

a

Conference Home II

29. juli 2016
Les mer
a

Conference Home

29. juli 2016
Les mer

logo

Velkommen til krem-dott-no!

Mitt navn er Elin Vatnar Nilsen. Jeg er utdannet konditor og har drevet krem.no siden 1999. På denne siden finner du basisoppskrifter, enkle dekoreringstips og masse gode oppskrifter på kaker, desserter, is og konfekt.

Jeg har gitt ut bøkene «Alle kan bake» (2017), «Desserter» (2018) og Søt bakst (2019).

Jeg baker dessverre ikke kaker på bestilling til selskap.

Min adresse:
Kremtjenester AS
Elin Vatnar Nilsen
Skånevegen 14 C
2067 Jessheim
epost:
elin@krem.no
Krem.no
Selskap TO dager på rad! Når skjedde det sist?🤪🥳❤️

Lørdag feiret vi at sønnen i huset ble atten, mens søndag ble tilbragt i en nyyydelig kolonihage midt i Oslo by❤️

Det er jo nesten så man føler seg støl i snakkemusklaturen😅👍

Tenkte jeg bare skulle si litt om dette kakebordet, for det var null stress. Sarah Bernhard, makroner, skolebrød og sjokoladekake langpanne var hentet frem fra fryseren. Bløtkake ble lagt sammen dagen før selskapet, jeg dro bare på dekoren samme dag.

Vannbakkelskringle ble laget på ren impuls (det tok et kvarter). Både sjokoladekake og bløtkake er laget glutenfri med FinMix fra @semperglutenfri. *Jeg har forresten oppskrift på verdens beste glutenfrie boller i boka mi Søt bakst.

Det jeg prøver å si: skal du ha selskap, gjør det enkelt, gjør ting ferdig på forhånd og putt i fryseren. Det er INGEN SKAM å stikke innom din nærmeste baker eller konditor, eller kjøp en toliter med is + 🍓. Da går det fra null til fest på et knips!

Hva er ditt triks for å gå fra null til fest på et knips?

Del! Del! Del!🥳🍒🍓🎂🍩🍪🧁

#franulltilfestpåetknips #kremno
Amaretti cookies😋 Hva er din favoritt? Den sprø kjeksen eller kulene med mjuk kjerne?

Oppskrift på www.krem.no, søk amaretti. Link til oppskrift i bio.

#amaretticookies
#kremno
Skolebrød-Pizza 😎 Mange tar en velfortjent fe Skolebrød-Pizza 😎

Mange tar en velfortjent ferie i dag. Kos deg! Logg av! Ta pause! Og ta deg ei bolle eller to i ny og ne 😄

Tar du ferie i dag?

Oppskrift på "fladis" finner du på www.krem.no, link i min profil.

#sommer #gjærdeig #gjærbakst #skolebrød #kremno
Fløterand i fast form🍓. Stikkordet her er: Det Fløterand i fast form🍓. Stikkordet her er: Det enkle er ofte det beste. 

Nå som de norske jordbærene er bedre enn alt annet, lag en god dessert, da vel. Grand Marnier er alltid godt sammen med jordbær, derfor har jeg helt et par klunker av appelsinlikøren i kremen. Bytt det med appelsinjus hvis du vil.

Oppskrift på www.krem.no, skriv fløterand i søkfeltet. Eller klikk på dette bildet i linkibio.

#jordbær #strawberry #strawberries #fløterand #fløte #krem #dessert #kremno
Enkel ananas-is🍍 Nydelig god! Oppskrift og fre Enkel ananas-is🍍
Nydelig god!

Oppskrift og fremgangsmåte på krem.no, skriv ananas i søkfeltet.

Link til oppskrift i profil 

#ananas #is #kremno
Lag din egne kakepynt av tørkede blomster. Det er Lag din egne kakepynt av tørkede blomster. Det er superenkelt!

Gå inn  på www.krem.no og skriv kakepynt i søkfeltet så finner du tips til hvilke blomster du kan tørke og hvordan du gjør det.

Link i bio!

#kakepynt
#spiseligeblomster
#kremno
Sommer, sommer, sommer😎 Drar fram dette bildet Sommer, sommer, sommer😎

Drar fram dette bildet igjen, for det ooooser av sommerkos. Hva annet er sommerkos? Å få postkort!

I fjor fikk jeg lyst til å formidle deres ferieopplevelser, i form av tilsendte postkort. Det ble en dundersuksess. Jeg leste over hundre sommerhilsener i fjor, og har du lyst til å sende meg et kort også i år finner du adressen min under høydepunkter 📮📭

Oppskrift på gifflar finner du på www.krem.no, skriv gifflar i søkfeltet eller trykk på link i bio

#gifflar #sommer #baking #gjærdeig #gjærbakst #søtbakst #kremno
Pestosnurrer med ost og spekeskinke🌱Knallgode👍Du ser det I story 🎬

Oppskrift på krem.no, link i bio

#pesto #gjærdeig #gjærbakst #kremno
Reklame. Vil du ha rabattkode på mitt RYKENDE fer Reklame. Vil du ha rabattkode på mitt RYKENDE ferske bakekurs?

Gå inn på gnistkurs.no og bruk rabattkode "GODSOMMER100" (du kan bruke rabattkoden på valgfritt gnistkurs).

I bakekurset mitt får du leksjoner på alt fra langpannekaker, sjokoladekake og gjærbakst til sommerens desidert mest iøynefallende festkake.

Har du ikke tid nå, sier du? Du kan likevel kjøpe kurset nå og spare det til en mørk høstkveld. Kurset kan du nemlig se så mange ganger du vil i løpet av 12 måneder.

Gå inn på gnistkurs.no eller klikk på link i min bio.

#gnistkurs 
#kremno
Junisnipper. Eller kolakakor på swedish. Ikke hel Junisnipper. Eller kolakakor på swedish. Ikke helt ulik en kjent og kjær småkake vi baker til jul.

Samma for meg. Jeg ville bare ha noe godt til kaffen.

Pleier du å bake noen av de sju slagene på sommeren? Kanskje du kan gi meg noen tips?

Oppskrift på krem.no, skriv junisnipper i søkfeltet. Oppskrift i link i bio.

#junisnipper #kremno
Totenkringler er noe jeg ved en tilfeldighet kjøp Totenkringler er noe jeg ved en tilfeldighet kjøpte en gang vi var på hytta. Nå har det blitt fast tradisjon å handle totenkringler hver gang vi er på Joker’n på Gata.

Tilbake på hytta varmer vi dem i ovnen og har på et lag melis. Banner trolig i kjerka når jeg sier jeg har melis på totenkringler,  men det er helt utrolig nydelig!

Konsistensen er lik bolle, men liksom ikke helt. Både smaken og konsistensen er annerledes. Hvorfor det, tenkte jeg? Etter å ha googlet meg frem til diverse oppskrifter har jeg skjønt hva som gjør disse småkringlene så spesielle. Svaret er hornsalt (hjortetakksalt).

Jeg har som nevnt googlet (og fått tilsendt) oppskifter på Totenkringler, men felles for dem alle er at de inneholder enorme mengder sukker og uhorvelig mye gjær. Fremgangsmåten er dessuten håpløs tungvint (unnskyld alle totenkringle-bakere) derfor har jeg mekka min egne oppskrift, basert på noen av de «originale» om jeg kan si det?

Du finner den på krem.no, link i min profil eller søk totenkringler i søkfeltet.

#totenkringler #baking #kremno
- Jeg klarte ikke å dra tilbake til Jessheim på -	Jeg klarte ikke å dra tilbake til Jessheim på mange år, sa han. - Ble fysisk kvalm bare jeg nærmet meg. Han var i ferd med å avslutte. - Det som skjedde har ødelagt store deler av livet mitt, Elin. 

Jeg ble helt stille. Flau. Visste ikke hva jeg skulle svare. Indirekte, var jeg med på dette?

Samtalen fant sted for snart ti år siden. Jeg hadde fast jobb og ringte rundt til potensielle kunder. Tilfeldighetene gjorde at det var N det ble satt over til. En venn jeg kjente godt fra menigheten. Fra ungdomstiden min. En herlig, sprudlende fyr jeg ikke hadde snakket med på flere tiår. – Åh, så gøy å få deg på tråden, da! Hvordan går det med deg?

Jeg husker N som et stort, hvitt smil. En positiv gutt i gjengen, en som ville tjene Herren. Han dro på disippeltreningsskole for å vinne sjeler for Jesus. Det var bare én ting som ikke passet så godt inn i den velsigna fine gutten: Han var homofil.

Samtalen ble ikke som jeg hadde forestilt meg. I nesten en time fikk jeg den usminka historien om hvordan han hadde blitt behandlet av menigheten på Jessheim. I min menighet? Var det riktig? Og jeg hadde ikke engang enset det. Hvordan hadde jeg unngått å se det? tenkte jeg.

- Hvordan kunne jeg være elsket av Gud når jeg hele tiden fikk høre at jeg ikke var sånn Gud ville jeg skulle være? Jeg holdt på å gå til grunne av fortvilelse, Elin. Ordene hans var drepende ærlige. Såre. Så fryktelig vonde å høre. 

- Følte du jeg også var med på dette, N? Jeg måtte spørre. Han unnskyldte meg, sa jeg var litt yngre og nok ikke fikk med meg det som skjedde.

Den samtalen gjorde at jeg måtte ta et oppgjør med meg selv. For alt starter med oss selv.

Jeg har alltid hatt homofile venner. De har aldri vært mindre verdt i mine øyne. Men, etter nattens hendelser begynte jeg å tenke. Har jeg med min 'menighetsbakgrunn' noen gang sagt høyt hva jeg kom fram til etter den selvransakelsen?

La det ikke være noen tvil: INGEN skal behøve å føle på skam for å være glad i noen. Uansett kjønn.

Er du en sånn som meg, som ikke har sagt disse ordene høyt til de rundt deg? Da er dette dagen for å gjøre det!

Til N og andre jeg ikke så dengang: Tilgi meg ❤️

#loveislove
Tre ting som jeg setter pris på med å ha ferie? Tre ting som jeg setter pris på med å ha ferie? 

🩴Slappe av
🩴Bade
🩴Å komme hjem

Hva mener du er de tre beste tingene med ferie?

#sommer
#ferietid
🍋Sitronboller med sitron-kremostglasur 🍋Bar 🍋Sitronboller med sitron-kremostglasur

🍋Bare fordi jeg har tyta øra dine fulle av grovmalte kardemommekjerner så lenge, skal du få søt gjærbakst helt UTEN kardemomme. Disse kan derimot skryte av et fyll som blir til sitronkaramell.

🍋Det er mye sitron i bollene: i deigen, sitron i fyllet og sitron i kremostglasuren på toppen. Når du skal rive skallet av sitronene, bruk et skarpt rivjern og bruk bare det ytterste av skallet. Det hvite smaker bittert. Jeg har plassert dem i en langpanne, bare fordi fyllet da trekker seg inn i bollene igjen, fremfor å renne ut på plate.

🍋Det smaker nok litt uvant dersom du alltid har sverget til kardemomme i deigen, men forandring fryder. Kremostglasuren på toppen gjør denne bollen komplett. Sammen smaker det deilig friskt og sommeraktig. 

🍋Oppskriften ligger på krem.no nå, link i min profil 

#sitron #lemon #boller #søtbakst #gjærdeig #gjærbakst #baking #kremno
Syden. Helt ok ✅️ Hilsen hu som ikke liker Sy Syden.
Helt ok ✅️

Hilsen hu som ikke liker Syden

Ligger på stranda daglig og har registrert at toppless på ingen måte noe vi er ferdige med 🙈...at på samme måte som vi nordmenn går tur, trasker spanjolene stranda opp og ned, at og fram, samtidig som de løser verdensproblemer og prater hot gossip, høyt, med hele seg😄

...at den spanske storfamilien er et sjarmerende syn på playa'n, der bestefar sitter med hatt under parasollen og leser avis mens nøttebrune barn, barnebarn og svigerbarn svirrer rundt. Det er jo nesten så jeg begynner å like meg😅

Snart hjemme igjen! (hvis flyplassgudene vil)
Javel? Jeg trudde vel egentlig at vi hadde en litt Javel? Jeg trudde vel egentlig at vi hadde en litt løs avtale om at når du skulle ha bursdagsfeiringa di, Ingrid, så skulle vi finne på noe sammen? I kåken til bestefaren din? Du skulle jo spørre, så komme tilbake til meg? Husker du jeg nevnte det den 21. januar? (sveip)

Det hadde jeg i alle fall håpa du skulle. Nå ser jeg du skal feire bursdag med et lass andre folk du ikke kjenner BÅDE torsdag og fredag? Kan det være noe gøy da?

Neida, jeg er aldeles ikke bitter, men vi har jo bursdag på samme dag, ikke sant? Og jeg har jo aldri fått feira den femtiårsdagen du veit. Dessuten lovte jeg jo halvveis den gjengen jeg nevnte (kremvenner) at de skulle få ta på seg de høyhæla skoa og vakle seg bort til slottet en tur, men de ble kanskje litt for vanlige og bråkete for det selskapet ditt?🥳

Så…jada, neida….du får ha en kjempefin feiring, Ingrid. Jeg unner deg det, altså. Men egentlig så håper jeg at du får feira den myndighetsdagen med venna dine. Det er jo DET som er gøy! Sleppe ut magan og være seg sjøl. 

Og du, ikke tenk på meg. Jeg sitter på en kokheit terrasse i syden. Skal tenke på deg. På oss. 

Til slutt et lite dikt jeg pleier å skrive på bursdagskort (litt omskrevet for anledningen):
Hurra det smeller
Fra Deichmanske til Slottet
For nå er det bursdag
Og Ingrid det gjelder!

PS. Prinsessekakene på bildet ble laga til bursdagen din i 2013, men hey, litt gjenbruk har ingen vondt av. Oppskrifta ligger på krem.no.
[Reklame]. Vant du ikke Wilfas nye Smooth mix hån [Reklame]. Vant du ikke Wilfas nye Smooth mix håndmikser? Du har fortsatt mulighet til å kjøpe den med 25% rabatt. Kjøp den i Wilfas nettbutikk og bruk rabattkode: HME25. Varer til og med 22.06. (Link i bio)

Oppskrift på små pavlovas med krem finner du på www.krem.no

#smoothmix #wilfanorge #beyondexpectation #wilfa #wilfaambassadør #baking #pavlova #kremno
Det er skolebrødets dag på fredag! Fikk du lyst Det er skolebrødets dag på fredag!

Fikk du lyst til å bake? Jeg har bakt mini-skolebrød, oppskriften ligger på krem.no nå. Link i min profil. Du kan se hvordan jeg lager dem i story🎬

Disse er perfekte å fryse og ta med i strandbagen eller på tur. Flere, mindre boller gjør at du kan dele med mange ❤️

#Skolebrødetsdag #skolebrød #brodogkorn #baking #kremno
🍓🍓🍓En av mine aller beste kakekomposisjon 🍓🍓🍓En av mine aller beste kakekomposisjoner!

🍓 Marengskake med mousselinekrem
🍓 Perfekt til sommerfest
🍓 Knallgod!

Oppskrift på www.krem.no, søk marengskake. Link til oppskrift i min bio.

#jordbær #strawberry #strawberries #kremno
Jeg ble så utrolig glad da jeg fikk vite at Ellen Jeg ble så utrolig glad da jeg fikk vite at Ellen aka @kakefabrikken har skrevet om meg i artikkelen «Kardemommerevolusjonen» i siste nummer av @matfranorge . Den handler om alt godt man kan lage av grovmalte kardemommekjerner.

Tidligere kjøpte jeg hele kardemommekapsler og renset ut de små kjernene. Det var en pirkejobb verre enn den Askepott fikk av sin onde stemor. Da jeg fant ut at jeg kunne kjøpe kardemommekjerner ferdig renset i Sverige og hos enkelte grønnsakshandlere i Norge så jeg meg aldri tilbake. 

Da bestemte jeg meg for å gjøre alt jeg kunne for å få dette gullet inn i norske dagligvarehyller. Det tok flere år, men for å gjøre en lang historie kort: Poser med rensende kardemommekjerner er nå å få som frivillig sortiment i Norgesgruppen sine butikker (eks @kiwi_minipris og @meny_matglede). @coop_norge har også fått det inn i sine butikker (litt usikker på hvilke butikker som har sikkert..)

Hva er greia med disse kardemommekjernene? SMAKEN! Du maler det du trenger rett før du skal bruke det, enten det er i bolledeigen eller i vaffelrøra. Duften av nymalt kardemomme kan slå deg rett i bakken. Det smaker sterkt🔥. Og helt ubeskrivelig godt! Hvis du liker kardemomme, da.

Vanlig, malt kardemomme er ofte fattigere på smak. Det er ikke bare fordi det er malt for lenge siden og har stått i butikkhylla enda lenger. Enkelte produsenter maler nemlig hele kardemommekapselen. Smaken sitter i kjernene, men du betaler for kardemomme + skall. 

Det beste er å bake med trippel dose grovmalt kardemomme (og med grovmalt mener jeg så grovt at det knaser i tenna): I deigen, i fyllet og strødd på toppen blandet med sukker. Akkurat som svenskene gjør.

Er du frelst på grovmalt kardemomme? Del gjerne ditt kardemomme-vitnesbyrd i kommentarfeltet. 

Og hele menigheten ropte: HÆÆÆÆLELUJA!🔥

#kardemommekjernertilfolket #kardemomme #cardamom #baking #gjærbakst #søtbakst #kremno
Load More... Follow on Instagram

Copyright @krem.no
Les mer om vårt  personvern

Raske nettsider og design fra Webexpressen.no

Ditt personvern

Vi bruker informasjonskaplser (cookies) på våre nettsteder, for å forstå hvordan du bruker nettstedet, for å forbedre opplevelsen og tilpasse annonsering. Du kan lese mer om dette i vår personvernerklæring.

Cookie SettingsJeg forstår Mer informasjon
Manage consent

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
SAVE & ACCEPT