logo dark logo light logo
  • Oppskrifter
  • Tips & Triks
    • Fakta om
    • Dekorering
    • Mål og vekt
    • Ord og uttrykk
    • Utstyr
  • Om Krem.no
    • KONTAKT
  • Kategorier
    • For De Minste
    • Kakedekor
    • Godt.no
    • Bløtkaker
    • Cookies
    • Dessert
    • Flettebakst
    • Frukt og bær
    • Glutenfritt
    • Grunnoppskrifter
    • Is
    • Jul
    • Kaker
    • Konfekt
    • Langpanne
    • Marsipan
    • Muffins
    • Ostekake
    • Påske
    • Salt Gjærdeig
    • Sauser
    • Scones
    • Sjokoladekaker
    • Søt Gjærdeig
    • Tangzhong
    • Ukategorisert
    • Utstyr
  • Arkiv
  • Butikk
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
mobile-logo
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
  • Oppskrifter
  • Tips & Triks
    • Fakta om
    • Dekorering
    • Mål og vekt
    • Ord og uttrykk
    • Utstyr
  • Om Krem.no
    • KONTAKT
  • Kategorier
    • For De Minste
    • Kakedekor
    • Godt.no
    • Bløtkaker
    • Cookies
    • Dessert
    • Flettebakst
    • Frukt og bær
    • Glutenfritt
    • Grunnoppskrifter
    • Is
    • Jul
    • Kaker
    • Konfekt
    • Langpanne
    • Marsipan
    • Muffins
    • Ostekake
    • Påske
    • Salt Gjærdeig
    • Sauser
    • Scones
    • Sjokoladekaker
    • Søt Gjærdeig
    • Tangzhong
    • Ukategorisert
    • Utstyr
  • Arkiv
  • Butikk

Archive

a

Coming Soon

29. juli 2016
Les mer
a

Under Maintenance

29. juli 2016
Les mer
a

Simple Home

29. juli 2016
Les mer
a

Video Slider

29. juli 2016
Les mer
a

Support Center

29. juli 2016
Les mer
a

Animated Whiteboard

29. juli 2016
Les mer
a

Onepage

29. juli 2016
Les mer
a

Blog Gallery

29. juli 2016
Les mer
a

Main Home

29. juli 2016
Les mer

logo

Velkommen til krem-dott-no!

Mitt navn er Elin Vatnar Nilsen. Jeg er utdannet konditor og har drevet krem.no siden 1999. På denne siden finner du basisoppskrifter, enkle dekoreringstips og masse gode oppskrifter på kaker, desserter, is og konfekt.

Jeg har gitt ut bøkene «Alle kan bake» (2017), «Desserter» (2018) og Søt bakst (2019).

Jeg baker dessverre ikke kaker på bestilling til selskap.

Min adresse:
Kremtjenester AS
Elin Vatnar Nilsen
Skånevegen 14 C
2067 Jessheim
epost:
elin@krem.no
Krem.no
Kunnskapsmandag - om sukker💎 Hvilke sukkervaria Kunnskapsmandag - om sukker💎
Hvilke sukkervarianter jeg bruker mest?

- finkornet sukker 
- melis 
- farinsukker (brunt sukker)

Les mer om råvarer og anvendelse under #kunnskapsmandag #kremno
Min gjærbakst-favoritt?Trippelkrydrede kardemomme Min gjærbakst-favoritt?Trippelkrydrede kardemommeboller🤩
Med grovmalte kardemommekjerner, selvfølgelig😋

Jeg lager disse bollene i muffinsformer for å få en himmelsk god kardemommekaramell som dannes i formene. Ved å putte bollene i muffinsformer forsvinner ikke smøret i fyllet ut på plata, men inn i bollene.
Smart, hæ?

Kardemomme × 3 = kardemomme i deigen, i fyllet og strødd på toppen (blandet med litt sukker).

Veien til suksess heter rensede kardemommekjernener og fås i påsar til rundt en tier i @coop_norge
sine butikker, samt noen butikker i Norgesgruppen (frivillig sortiment).

Kjernene kan puttes på en avdanka pepperkvern eller knuses i morter.

Oppskrift ligger på www.krem.no, link i bio

#kardemommekjernenertilfolket #søtbakst #baking
#søtgjærbakst #kremno
Påskekake-tips 🐥 Dette er en av de første bl Påskekake-tips 🐥

Dette er en av de første bløtkakene jeg lagde etter at www.krem.no ble blogg, men tipset er fortsatt like bra:

💡Marsipanlokk kan lages ferdig i god tid. La tørke i romtemperatur. Du kan for eksempel ta det med på hytta og bare legge det på bløtkaka. Det gjør ingen ting om marsipanen blir hard, fuktighet fra kremen vil gjøre den myk igjen.

💡Ønsker du marsipan på sidene også? Rulle-på-metoden kan også gjøres ferdig på forhånd (se siste bilde). Den må pakkes godt inn så den holder seg myk.

🪹 Fugleredet har jeg laget ved å sprøyte smeltet sjokolade på en frossen plate. Form sjokoladetrådene til et rede (jobb fort). Se mer på krem.no, link i bio.

#påskekake #konditortriks #kremno
Drar fram et gammalt her-var-jeg-fin-bilde bare fo Drar fram et gammalt her-var-jeg-fin-bilde bare for å si: Hei og goood fredag!

Det har nå blitt over 66 000 kremvenner og det kan være greit med en liten presentasjon:

Jeg heter Elin, er 52 år og konditor. Bor på Jessheim og driver bloggen www.krem.no.

I det siste har jeg laget to bøker: Kakene vi elsker (en fyldig bok med alle de norske kakefavorittene) *kommer 17. april + en kokebok for barn som jeg ikke kan si så mye om, annet enn at den kommer til høsten. 

Ellers er jeg frilanser og influenser. Har mann og to barn, ei katte og sjokolademus i skapet.

Hvem er du og hvordan fant du meg? Har du vært kremvenn lenge?

Og du...jeg setter STOR pris på at du følger! Tusen takk 😘
Ønsker deg en god helg!

#kremelin
#kremno
CRÉME BRÛLÉE - en klassiker. Smakt den? Prøvd CRÉME BRÛLÉE - en klassiker. Smakt den? Prøvd å lage den?

Du som har fulgt meg en stund vet at www.krem.no er full av klassikere. Dette er en sånn. 

Desserten er enkel å lage og veldig, veldig god. Tilsett gjerne litt smak, som for eksempel pasjonsfrukt. 

Har du prøvd å lage den? Kanskje et dessertprosjekt for helgen?

Har du spørsmål om denne desserten (eller andre), still meg gjerne spørsmål i kommentarfeltet.

Oppskrift finner du på www.krem.no, link i bio

#cremebrulee #dessert #kremno
Biscotti med vri🍋 - sjekk ut oppskrift på www. Biscotti med vri🍋 - sjekk ut
oppskrift på www.krem.no.

#biscotti #sitron #mandler #kremno
Ostekake med sjokolade🍫🍓 Scrolla gjennom bi Ostekake med sjokolade🍫🍓

Scrolla gjennom bildene mine og klarte ikke slutte å se på dette bildet🤩 

Fikk du også lyst på? Skriv ostekake med sjokolade krem.no i et googlesøk, eller klikk på link i bio.

Veit du ikke hva link i bio er? Ok, jeg tar en for laget: Under mitt profilbilde står det en beskrivelse av min instagramkonto. Helt nederst ser du noe som står med blå tekst. DEN skal du trykke på. Da kommer du til en oversikt over innleggene mine. Hvert bilde kan trykkes på, sånn at du kommer direkte til oppskriften.
Skjønte du det? 

#Ostekake #🍫
#sjokolade #kremno
#Kunnskapsmandag - i dag om kakao. Hva er egentlig #Kunnskapsmandag - i dag om kakao. Hva er egentlig forskjellen på bakekakao og drikkekakao? Og hvordan kan man skille god og dårlig kvalitet?

Kakao fremstilles av kakaomasse (som er malte kakaobønner). Kakaomasse består av ca. 50% fett. Massen presses slik at det meste av fettet skilles ut. Det man sitter igjen med blir brukt til kakaopulver.

En måte å skille kvalitet på er å se hvor mye fett kakaoen inneholder. Det kan variere fra 13% - 21%. Jo høyere fettprosent, jo bedre kvalitet. Kakao med lite fett er lysere i fargen. 

Bakekakao har en fettprosent på rundt 20%. Drikkekakao har ofte en litt lavere prosent. De største merkene har ganske lik fettprosent på de to produktene, noe som betyr at du gjerne kan bruke drikkekakao også til baking. Det du ikke skal blande inn i baking er ferdige blandinger med drikkekakao som blandes ut med kokene vann. Disse blandingene består av rundt 60% sukker. O’boy og Nesquick er heller ikke å anbefale. De inneholder 80% sukker.

Ubehandlet er kakao naturlig surt. Det smaker litt bittert. Kakao er derfor behandlet for å nøytralisere syren. På utenlandsk kalles denne kakaoen gjerne Dutch cocoa eller alkalized cocoa.
Etter denne behandlingen mister kakaoen den bitre smaken, samtidig får den en mørkere farge. Det gjør den mer anvendelig.

Vær oppmerksom på at amerikanske oppskrifter kan inneholde ubehandlet kakao. Disse oppskriftene inneholder da natron som hevemiddel, ettersom natron reagere med den sure komponenten. Dersom det benyttes en syrenøytralisert kakao vil du sitte igjen med en kake som ikke hever, og som trolig har et hint av såpesmak. For å være på den sikre siden – bruk bakepulver.

Akkurat som med kaffe kommer kakaobønnene i mange smaksvarianter. Kvalitet på kakaobønner, risting og fremstilling av kakaopulveret varierer. Det gir også forskjellig smak.

Får man mer sjokoladesmak av å putte masse kakao i ei kake? Nei. Mer kakaopulver gir ikke mer sjokoladesmak. Det smaker bare sterkere kakao.

Den beste måte å heve en middels god sjokoladekake til en litt bedre en er å tilsette (smeltet) sjokolade i røra.

#kunnskapsmandag #kakao
Rekk opp handa om du vil ha et mini-skolebrød 🙋‍♀️

Jeg syntes ofte boller blir for store (generelt) - de du kjøper i butikken kan bli et måltid i seg selv.

Vanligvis lager jeg boller av ca. 60 gram deig, men disse søte små Olabollene *som jeg kaller dem er laget av 35 gram deig. Det blir mange flere boller, det!

Oppskrift på mini-skolebrød finner du på www.krem.no, skriv mini-skolebrød på Google, så kommer du rett til oppskriften.

#skolebrød #baking #olaboller #kremno
Kardemommestang - med masse grovmalte kardemommekj Kardemommestang - med masse grovmalte kardemommekjerner 🥰

Lag min grunnoppskrift på søt gjærdeig, del deigen i to og lag to stenger. 

Fyll til to stenger:
100 g smør/margarin 
100 g brunt sukker
2-3-4 ts grovmalte kardemommekjerner (ta så mye du liker)

Hele, rensende kardemommekjerner kjøper du i @coop_norge sine butikker samt i flere butikker i Norgesgruppen (du må be de ta det inn)

Oppskrift- link i bio📲

#Kardemummalängd #kardemommekjernenertilfolket #baking #kremno
Hva om man kombinerer søt briochedeig med tangzho Hva om man kombinerer søt briochedeig med tangzhong? Det blir dobbel magi, det!🎎❤️

Oppskrift på briocheboller tangzhong finner du på www.krem.no, link i bio.

#briochebolle #brioche
#tangzhong #solbullar #kremno
I morgen er det fredag!💃 Hvorfor ikke bake en s I morgen er det fredag!💃
Hvorfor ikke bake en saftig, sprø og god loff?🍞

Oppskrift på www.krem.no,  link i bio

#loff #kremno
Fortsatt på topp!🏆🎎 Den mest populære opp Fortsatt på topp!🏆🎎

Den mest populære oppskriften på www.krem.no i hele fjor fortsetter å toppe listen også hittil i år 🎊

Oppskriften på mjuke matpakkeruter ble lagt ut i august 2022, men sånn det ser ut for meg er mjuke matpakkeruter blitt noe dere baker hele året. 

Stemmer det, eller?

Jeg er kjempestolt av at dere har trykket dette polar-lignende brødet til deres hjerter (og nedi matbokser😅)

Og som om ikke dèt var nok, andre plass over mest populære oppskrifter hittil i år er heller ikke kake, men mitt smulefrie grovbrød 🍞

Oppskrifter ligger som nevnt på www.krem.no - mjuke matpakkeruter finner du i link i bio

#konditorenbakerigjen #tangzhong
#matpakkeruter #kremno
Fire superdyktige konditorkvinner jeg beundrer👩 Fire superdyktige konditorkvinner jeg beundrer👩‍🍳💪

På årets kvinnedag vil jeg hylle fire driftige konditorer som alle har startet og driver sin egen bedrift. I mitt fag (konditorfaget) er det mange dyktige jenter. Enkelte av dem er mer driftige enn andre, og i dag vil jeg derfor gi litt ekstra oppmerksomhet til damene bak disse bedriftene:

@pralinetonsberg
Vibeke @vibekethomassen holder til i Tønsberg og startet konditori bare 24 år gammel. Etter et par år har Praline vokst stødig og hatt flere lærlinger. Hun lager fantastiske produkter! (glemmer ikke kaka søstra mi og jeg spiste da vi var innom på roadtripen vår 😘😋)

@sjokoladesalongen
Tonje @tonjeholtungen er norgesmester i konditorfaget og driver Sjokoladesalongen i Vestfossen. Hun er også utdannet kokk, og en tur innom salongen for å smake både søt og salt mat anbefales!🍫

@firemakroner
Et annet sted jeg har besøkt er Fire makroner i Elverum. Enda en gang blir jeg slått i bakken over ungt pågangsmot. Konditor Åshild @frk.lerbak har vært deltaker på det norske Kokkelandslaget samtidig som hun startet egen bedrift. Jeg kan varmt anbefale alle produktene! 🎂🍨

@theflyingcakery Kate Kippersund @konditormesterkate er en legende i bransjen. Der andre ikke turte, tok Kate utenlandske kaketrender til Norge - til Bergen, og gjorde det til levebrød. Denne dama er et drivjern av de sjeldne.🧁

Jeg vil også gi en shoutout til forbilder i faget mitt, kvinner som i alle år har inspirert meg: @kakecath @hegeahah og @holmsissel 👩‍🍳🥰

Og heia alle dere dyktige, driftige kvinner i baker- og konditorfaget❤️. Jeg har fått mange nye bekjentskap gjennom instagram. Slutter aldri å la meg inspirere av dere!

Heia, heia, heia!💪👩‍🍳

#bakerogkonditorfremsnakk
I dag er det punsjbollens dag! Punsjboller trenge I dag er det punsjbollens dag!

Punsjboller trenger egentlig ingen oppskrift. Det er bare å blande sammen myke kakerester, som for eksempel sukkerbrød, avskjær fra sjokoladelangpanne eller annen myk kake, tilsette kakao (om nødvendig) og kanskje litt melis, så litt bringebærsyltetøy for å binde det hele sammen. Til slutt tilsettes rom-smak etter ønske.

Se mer på krem.no, link i bio.

#punsjboller #damsugare #romkugler #kremno
Bruker du utstyret til bakemaskinen riktig? #Kunn Bruker du utstyret til bakemaskinen riktig?

#Kunnskapsmandag #kremno
Fine rundstykker til folket🥰 Oppskrift og fremg Fine rundstykker til folket🥰
Oppskrift og fremgangsmåte på bloggen,  google fine rundstykker krem.no (link i bio)

Ha en fin søndag! 😎
#rundstykker #kremno
Hei lørdag🙋‍♀️ 🍫🌰 Firkløverkake Hei lørdag🙋‍♀️

🍫🌰 Firkløverkake er en gammel trofast slager jeg stadig vender tilbake til. 

Har du en sånn hele-familiens-favorittkake?

Oppskrift finner du ved å google Firkløverkake krem.no (link i bio)

#Firkløverkake #kremno
Hvetekake med (kjøpe)makronfyll😋 Enkelt og god Hvetekake med (kjøpe)makronfyll😋 Enkelt og godt!

Enda en godbit fra ukebladarkivet dette her, kalt hvetekake med makronfyll. Her har jeg brukt makronfyll som du kjøper på butikken. Vil du lage fyllet selv har jeg lagt inn oppskrift på det også.

Denne kringlelignende bollekaka er rask å steke fordi den ikke er særlig tykk. Saftig og god!

Oppskriften finner du ved å gå inn på www.krem.no, klikk på link i bio

#hvetekake #søtbakst #gjærdeig # baking #kremno
Jeg har i lang tid hatt lyst til å si noe om et v Jeg har i lang tid hatt lyst til å si noe om et vanskelig tema. Det handler om barns sukkerinntak. Eller, sagt på en annen måte: Jeg vil si noe om foreldrenes valg og regler for sine barns inntak av sukker. 

I følge FHI har til sammen mellom 15 og 21 prosent av barn og ungdom (8-15 år) overvekt og fedme (omtrent 1 av 6). Overvekt og fedme er på stigende kurve blant jenter i ungdoms- og videregående skole. 

Tallene er urovekkende.

Vil dele noen tanker om temaet, men tror på ingen måte det finnes enkle svar på den stigende kurven.

Min erfaring er at barn som har et strengt regime hjemmefra, eller som blir oppdratt med «nulltoleranse» for sukker – mange av disse barna overspiser godteri, kaker og sukkerholdige varer så snart de får mulighet. Alle som har vært i en barnebursdag har sett dem: Barna som tar til seg mer enn de klarer å spise, som det aldri er «bunn» i. Som bare fortsetter å spise lenge etter at de andre ikke klarer mer. 

Jeg setter det litt på spissen her, jeg vet det, for ingen er like. Noen barn er sukkerhungrige – regler eller ikke. Men, jeg har også snakket med dem som forteller om et strengt regime under oppveksten. Som forteller at de overspiste, veltet i seg så mye de kunne av søtsaker så snart ingen så. Som på grunn av reglene om ja-mat og nei-mat, fikk et problematisk forhold til mat når de ble eldre. 

Jeg sier ikke at det er feil å ha regler. Barn trenger rammer og rutiner. Ja til lørdagsgodt! Men, jeg tror noen overdriver regelrytteriet. Det blir så sort-hvitt på hva som er rett og galt å spise. Husk at du som voksen er ditt barns største forbilde. Det er din oppgave å lære barnet ditt om hva det vil si å ha et balansert kosthold. Og husk at dine barn tar etter deg og dine vaner. 

Søtsaker brukes til belønning og til trøst. Til å kompensere for problematiske følelser. Det er billigere enn sunn mat. Lett å spise for mye av. Lett å føle skam over når man har spist for mye.

Jeg ser det over alt, i artikler, på tv, i sosiale medier. Retorikken er lik: Sukker får skylda. Sukker er den nye pesten.

Til det har jeg en ting å si: Sukker ikke er gift. Sukker er energi. Og alt handler om balanse.

Også for barna dine.

Hva mener du?
Load More... Follow on Instagram

Copyright @krem.no
Raske nettsider og design fra Webexpressen.no

Ditt personvern

Vi bruker informasjonskaplser (cookies) på våre nettsteder, for å forstå hvordan du bruker nettstedet, for å forbedre opplevelsen og tilpasse annonsering. Du kan lese mer om dette i vår personvernerklæring.

Cookie SettingsJeg forstår Mer informasjon
Manage consent

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
SAVE & ACCEPT