Vil du bli en krem-støttespiller og bidra til at alle oppskriftene på www.krem.no fortsatt forblir gratis for alle?
Send din gave, for eksempel kr. 39,- til VIPPS 509685 Takk for din støtte! - Hilsen Elin

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Tips og triks
Ukategorisert
Utstyr

Pærekake

Pærekake

Picture

Dessertkake med karamell og pære

I høst fikk jeg en diger påsa med pærer av tante Åste. Pærer er jo så godt å hermetisere, men lastskapen tok meg, og jeg måtte ty til alternative løsninger. Og takk for det! 
Dermed ble det frosne pærebiter i stede. Disse har jeg nå fått nyte godt av – i form av en helt fantastisk god karamell-pære-kake. Saftig og god dessertkake!

Pærekake med karamell

150 g sukker til karamell i bunnen av formen

150 g sukker
2 egg
175 g hvetemel
125 g smeltet smør
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1/2 dl melk
4 pærer (ca)

3 dl kremfløte

Stekes på 180 grader 50-minutter til 1 time.  

Slik gjør du:
1. Start med å lage karamell. Jeg tok 3 ss vann i sukkeret og lot det koke til det fikk en fin karamellfarge. Og dette er viktig! For at kaken skal få en god karamellsmak må du koke karamellen lenge nok, men husk at den ikke skal smake brent. Hell karamellen i en springform ca. 22 cm. (Kledd med bakepapir i bunnen)
2. Pisk sammen egg og sukker til eggedosis, tilsett smeltet smør, før du rører inn det tørre. Rør inn melken til slutt.
3. Skrell pærene og del de i passe store biter som legges oppå karamellen. Hell på røren til slutt. Den skal bare såvidt dekke pærene. 
4. Før du setter kaken i ovnen på 180 grader, kle den inn med et dobbelt lag aluminiumsfolie (pærene safter noe og kan føre til at det renner væske fra formen under steking.
5. Etter at kaken er stekt, avkjøl den noe før du hvelver den over på fat. Bruk et fat med kant ettersom det vil renne litt karamellsaus fra kaken.  

Picture

Picture

Picture

Picture


Be the first to write a review
5 Kommentarer
  • Skrevet på18:41, 2. mars 2014

    Da er oppskriften notert 🙂 – og skal definitivt prøves ut en gang…
    Takk for herlig og fristende oppskrifter og inspirasjon 🙂
    – Klem fra Mette –

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på05:13, 3. mars 2014

      Takk for klem og for en veldig koselig kommentar Mette 🙂

  • helene
    Svar
    Skrevet på19:20, 19. april 2014

    Dette er jp oppned kake eller tarte tatin men ikke med butterdeig men annen bunn. Nydelig Har også prøvd å lage den med butterdeig og stekte /kokte pærene litt i smør/sukkerblanding før jeg puttet pærene og smør sukker blandingen i formen oppå karamellen i bunnen. Et tips er å strø litt sukker/pektin blanding over pærene i formen så sitter de litt bedre sammen:) Takk for flott oppskrift

  • Astrid Eik
    Svar
    Skrevet på21:55, 1. oktober 2016

    Fulgte «slik gjør du» beskrivelsen nøyaktig og fikk ikke med at 1/2 dl melk skulle vært i deigen. Forsent – kaken sto allerede i ovnen. Melken skal vel blandes i smøret etter avkjøling. Jeg bruker paiform med bakepapir. Godt tips å hvelve kaken og ta av bakepapir før kaken er helt avkjølt.

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på18:38, 2. oktober 2016

      Takk for kommentar, jeg skal sørge for å få det med i fremgangsmåten Astrid. Ingen krise om du ikke fikk det med, håper kaken smakte 🙂

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Lussekattboller dypp..

  Det er snart Lucia og her får...

Pepperkaker du kan h..

  Her skal du få noen tips til...

Min første bakebok ..

Reklame. Denne boka er superpopulær om dagen. Hurra!...

Juletrær

Sjakkruter er en populær småkake. Jeg fant ut...

Marsipankonfekt (adv..

Lyst til å lage en eske med marsipankonfekt?...