Påskekaniner

Påskekaniner

Bilde

Snart er det påskeferie. Kanskje bake litt sammen med barn eller barnebarn igjen? 

Søte, små kaniner laget i bolledeig

Jeg er konditor, og er det noe jeg vet så er det at konditorer hater å bli kalt bakere. Det er nesten som et skjellsord. Til de av dere som en eller annen gang har kalt meg for baker – dere er tilgitt! Mitt forhold til (søt) gjærdeig er nemlig sterkt og inderlig. Hva en gjærdeig kan gjøre med deg kan du lese en historie om her.

Skulle ønske jeg var litt mer dreven på gjærdeigs-fronten, det jeg har erfart har jeg delt med dere her:  12 tips for å lykkes med gjærdeig.

Jeg klarer ikke å la det gå for lenge mellom hver gang jeg må sette en gjærdeig. Derfor er det blitt over 600 bilder i basen min. Av kreasjoner med gjærdeig! Går du til kategorien gjærdeig finner du alt sammen. 

Inspirasjon til disse søte små kaninene fant jeg på Pinterest, og da var det bare å sette en søt gjærdeig…

500 g hvetemel
1 dl sukker
25 g gjær
3 dl væske (gjerne melk)
75 g smør
1 ts kardemomme
1 egg

Slik gjør du:
1. Bland alt det tørre i en bakemaskin, varm melken til fingervarm (ikke 37 grader, bare lunken) og hell i. 
2. Tilsett gjær, smør og egg. Gjæren smuldres i, smøret kan gjerne være i terninger – eller smeltes.
3. Deigen eltes godt til den er smidig. (12 tips for å lykkes med gjærdeig) 
4. Settes et varmt og fuktig sted til heving. (Pakk bakebollen inn i en pose) 
5. Når deigen har hevet til dobbel størrelse knas den godt sammen. Lag små emner som rulles til små pølser. Se bildene under hvordan du går frem
6. Fukt deigen med vann og klem godt fast hode og duskehale. Klem inn halve rosiner til øyne. 
8. La heve i ca. 45 minutter før du pensler med egg og steker av på ca. 220 grader i 5-7 minutter. (Klem rosinene godt ned i deigen før du putter i ovnen, hvis ikke faller de ut)

Bilde

Her er de nye silikonmattene mine – kjøpt for en slikk og ingenting på ebay. Søk på silikon mat, så finner du det der. 
Bilde

Bruk litt vann på fingeren og fukt deigen der du skal sette elementene sammen. Trykk en halv rosin godt ned i bolledeigen. Trykk den på plass enda en gang før du setter inn i ovnen, hvis ikke spretter øynene ut under steking….
Bilde

Goood påskebakst :) 
Be the first to write a review
5 Kommentarer
  • Maja
    Svar
    Skrevet på03:55, 26. mars 2015

    Jeg og 5 åringen snør inne idag. Vi bakar grove rundstykker fordi vi er tomme for brød. De vi skal spise til lunsj nå, snart er påskeharer, resten vanlige runde.

    • Innesnødd-konditor-elin
      Svar
      Skrevet på03:57, 26. mars 2015

      Så fint da! Syntes det skulle komme flere kraftige snøfall, jeg. Så får man tid til å kose seg sammen. Ha en fin dag Maja 🙂

      • Eli Irene Eikeheisæther
        Svar
        Skrevet på16:58, 25. mars 2021

        Hei. Lurer på hvor mange det blir av en enkel oppskrift?
        Tenkte å bake de til en 2.klasse til i morgen. 🙂

        • Elin Krem.no
          Svar
          Skrevet på17:26, 25. mars 2021

          Avhenger litt av hvor store du lager dem, men ca. 15-17 stk (hvis du veier hver til mellom 60 og 70 g)

  • Eli Irene Eikeheisæther
    Svar
    Skrevet på16:00, 25. mars 2021

    Hei. Lurer på hvor mange det blir av en enkel oppskrift?
    Tenkte å bake de til en 2.klasse til i morgen. 🙂

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Elins supermjuke coo..

Hæ, hva sa du? tangzhong-jevning i en cookie?...

Toscakake i langpann..

Det er snart mai og tid for dugnader,...

Verdens enkleste sit..

Trenger du en enkel og rask dessert med...

Snurrer med makron o..

Snurrer med makronfyll er alltid godt, og i...

Enkel kokoskake med ..

Det nærmer seg påske og jeg har bakt...