Rabarbra granité

Rabarbra granité

Picture

Forfriskende rabarbra-is

Granitè er en grovkornet is, litt som slush.  Superenkel å lage og forfriskende på varme dager. Du kan putte masse gode smaker i en sånn is. Smaken av rabarbra var perfekt. Denne ble bare helt FANTASTISK god!
Liker du smaken av rabarbra? I dag har jeg trukket denne lille perlen av en forfriskende dessert frem fra glemselen. Granite er litt som slush. Kall det gjerne en grovkornet sorbet. Den serveres både som dessert og som hvilerett. Isen er vannbasert og består av en smaksatt sukkerlake som fryses inn. Laken er ikke så søt at det blir for søtt, men sukkeret er med på å gjøre konsistensen litt mykere en vanlig vannis.

Denne oppskriften kan du også bruke til å lage saft.

Rabarbra granite (til 2-3 personer)
500 g renskåret rabarbra i biter
ca. 2.5 dl vann
ca. 100 g sukker
1 ss sitronsaft

Slik gjør du:
1. Vask rabarbra og kutt i biter.
2. Ha rabarbra, sitronsaft og vann i en kjele og kok til rabarbraen er fullstendig oppløst.
3. Hell rabarbra i en sikt eller i et tynt klede. La det renne av seg i ca. 15-20 minutter.
4. Saften has i en rengjort kjele. Tilsett sukkeret (smak til om du vil ha mer søtsmak). Kok til alt sukkeret er oppløst. Skum av underveis.
3. Hell i en ildfast beholder, avkjøl noe og sett i fryseren.
4. Rør i blandingen annenhver time 2–3 ganger (sett på alarm så du ikke glemmer det).
5. Etter siste røring kan graniteen stå i fryseren frem til servering. Skrap av isen med en skje og legg i glass. Serveres omgående.

Picture

Picture

Rabarbra kokes først med vann. Sil av.
Picture

Picture

Hell saften tilbake i kjelen og ha i sukkeret. Kok til sukkeret er oppløst. Skum av undervegs. Hell i en ildfast form og avkjøl noe før du setter den i fryseren. Rør i blandingen ca. annenhver time. 2-3 ganger.
Picture

Etter siste røring i isen ser den sånn ut. La den fryse natten over før den serveres i små glass.
Be the first to write a review
8 Kommentarer
  • Hanne Amundsen
    Svar
    Skrevet på13:34, 2. juni 2018

    Når har du i sitronen? Og er sitronen for konservering?:)

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på21:35, 3. juni 2018

      Hei Hanne. Sitronen er en smaksforsterker. Den has i når saften er avsilt.

  • Christine
    Svar
    Skrevet på14:13, 22. juli 2018

    Gleder meg til å prøve denne! Hvor er de fine glassene du har graniteen i fra?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på20:39, 23. juli 2018

      Kjøpt på loppis!

  • Hanna
    Svar
    Skrevet på09:12, 29. september 2020

    Hvor lenge holder denne herligheten deg i fryseren?

    • Elin Krem.no
      Svar
      Skrevet på19:20, 30. september 2020

      Den holder i noen uker. Sukkeret vil etter hvert gjøre den myk.

  • Elena
    Svar
    Skrevet på08:07, 19. juni 2021

    Nydelig om du kan smette inn i oppskrifta hvor i prosessen man tar i sitron!

    • Elin Krem.no
      Svar
      Skrevet på10:29, 19. juni 2021

      Done! takk for at du sa i fra!

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Elins supermjuke coo..

Hæ, hva sa du? tangzhong-jevning i en cookie?...

Toscakake i langpann..

Det er snart mai og tid for dugnader,...

Verdens enkleste sit..

Trenger du en enkel og rask dessert med...

Snurrer med makron o..

Snurrer med makronfyll er alltid godt, og i...

Enkel kokoskake med ..

Det nærmer seg påske og jeg har bakt...