Rabarbra- og jordbærgrøt

Rabarbra- og jordbærgrøt

Bilde

Barndommens sommerdessert

Bilde

Det er rabarbratid og jeg har laget noe i samarbeid med Hoff potetmel som fort drar frem minner om barndommens varme somre. Sponset innlegg.

Rabarbragrøt er kanskje aller best nå på forsommeren og dette er en dessert som ikke krever mye tid og forarbeid. Skjær av noen stilker og skyll under springen, kutt opp og gi et lett oppkok sammen med vann og sukker. Rør inn to spiseskje med potetmel utblandet i litt kaldt vann. Ferdig! 


Det er ikke nødvendig å skrelle rabarbraen, men det bestemmer du selv. Jordbær og rabarbra er en perfekt smakskombinasjon, derfor puttet jeg i noen halve bær. Det gir en deilig kontrast til den syrlige rabarbraen og gir også desserten en nydelig farge. Grøten kan spises med vaniljesaus, melk eller en kule vaniljeis eller to. 



Rabarbra- og jordbærgrøt
350 g rabarbra kuttet i biter
150 g jordbær
3 dl vann
100 g sukker
2 ss potetmel (ca. 20 gram) rørt ut i 1/2 dl kaldt vann

Serveres med vaniljesaus, melk eller iskrem.

Slik gjør du:
1. Skyll og skrell (ikke nødvendig) stilker med rabarbra.
2. Vei opp så du får ca. 350 gram i en kjele og tilsett sukker og vann.
3. Kok til rabarbraen begynner å gå i oppløsning.
4. Tilsett halve jordbær i mot slutten av koketiden. Dra kjelen av plata. Rør ut 2 ss potetmel i kaldt vann og hell i mens du rører. Helles over i en bolle eller i porsjonsglass (ca. 6-8 porsjoner). Dryss på litt sukker på toppen for å unngå snerk.



Bilde

Vask og eventuelt skrell rabarbra (hvis skallet er seigt). Hakk i passe store biter.
Bilde

Kok til rabarbra går i oppløsning og til sett jordbær mot slutten av koketiden. Rør inn potetmelet (som er utrørt i 2 ss kaldt vann). 
Bilde

Nydelig sommerdessert, slik jeg husker den fra barndommens rike 🙂 Da spiste jeg den alltid med melk. 
Bilde

Kan også spises som fiiiiin dessert, men vaniljesaus eller is til. 
Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

hits