Enter your text
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Rabarbra- og jordbærgrøt

Rabarbra- og jordbærgrøt

Bilde

Barndommens sommerdessert

Bilde

Rabarbragrøt er kanskje aller best nå på forsommeren og dette er en dessert som ikke krever mye tid og forarbeid. Skjær av noen stilker og skyll under springen, kutt opp og gi et lett oppkok sammen med vann og sukker. Rør inn to spiseskje med potetmel utblandet i litt kaldt vann. Ferdig!

Det er ikke nødvendig å skrelle rabarbraen, men det bestemmer du selv. Jordbær og rabarbra er en perfekt smakskombinasjon, derfor puttet jeg i noen halve bær. Det gir en deilig kontrast til den syrlige rabarbraen og gir også desserten en nydelig farge. Grøten kan spises med vaniljesaus, melk eller en kule vaniljeis eller to.

Rabarbra- og jordbærgrøt
350 g rabarbra kuttet i biter
150 g jordbær
3 dl vann
100 g sukker
2 ss potetmel (ca. 20 gram) rørt ut i 1/2 dl kaldt vann

Serveres med vaniljesaus, melk eller iskrem.

Slik gjør du:
1. Skyll og skrell (ikke nødvendig) stilker med rabarbra.
2. Vei opp så du får ca. 350 gram i en kjele og tilsett sukker og vann.
3. Kok til rabarbraen begynner å gå i oppløsning.
4. Tilsett halve jordbær i mot slutten av koketiden. Dra kjelen av plata. Rør ut 2 ss potetmel i kaldt vann og hell i mens du rører. Helles over i en bolle eller i porsjonsglass (ca. 6-8 porsjoner). Dryss på litt sukker på toppen for å unngå snerk.

Bilde

Vask og eventuelt skrell rabarbra (hvis skallet er seigt). Hakk i passe store biter.
Bilde

Kok til rabarbra går i oppløsning og til sett jordbær mot slutten av koketiden. Rør inn potetmelet (som er utrørt i 2 ss kaldt vann).
Bilde

Nydelig sommerdessert, slik jeg husker den fra barndommens rike 🙂 Da spiste jeg den alltid med melk.
Bilde

Kan også spises som fiiiiin dessert, men vaniljesaus eller is til.
Be the first to write a review
Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Bringebærboller med..

Bringebæra (og blåbæra for den saks skyld) er...

Nettbutikken

Nettbutikken er åpen! Jeg har samlet et knippe...

Ingrids enkle frokos..

Om vår alles matmor Ingrid Espelid Hovig hadde...

Torta Tenerina (Ital..

Torta Tenerina er en bløt, italiensk sjokoladekake. Den...

Ingunns gulrotrundst..

Jeg syntes det er veldig gøy at dere...