Saftig mandelkake med gresskar

Saftig mandelkake med gresskar

Picture

Supersaftig kake uten fett

Mitt forrige blogginnlegg var en kake med revet gresskar. Det har denne også, men er en helt annen type kake. Den er full av mandler, er fantastisk saftig og god og helt uten fett.
Oppskriften har jeg tatt med meg fra London for tjue år siden, men jeg var litt skeptisk. Hadde aldri laget den før, og mistenkte at den kanskje ville klappe helt sammen. Men no worries – dette er en super-duper oppskrift. Bare sørg for å la den steke lenge nok, så har du en imponerende kake å sette på bordet. Luftig, høy og fin.

Kaken er uten krydder – denne smaker vanilje. For å få en fin sitrus-smak har jeg tilsatt aspikat. Aspikat er syltede appelsinskall. Har du ikke, eller liker du ikke – bare dropp det. Et annet alternativ er å putte i annen tørket frukt, som for eksempel aprikos (legg gjerne litt i bløt), fiken eller sukat. Har brukt gresskar egnet for matlaging (den som er litt mer oransje i kjøttet). Kaken er kanskje ikke mest barnevennlig – hos meg var det bare en av barna den falt i smak hos. 

Siden det er den tiden på året har jeg pyntet kaken til Halloween. Dette er superenkelt, altså. Jeg står på hue i julebakst om dagen og hadde knapt med tid, derfor ble det å tegne et gresskar på frihånd som jeg deretter klippet ut. Så er det bare å legge den på kaka og drysse på melis. Ferdig!


Dette er uansett en kake som kan bakes året rundt (erstatt revet gresskar med gulrøtter), som holder seg saftig lenge etter at ungene har fått av seg den blodige sminken. 

Pumpkin cake
5 egg
150 g sukker
225 g revet gresskar
225 g finmalte mandler (mandelmel)
75 g mel
1 1/2 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
50 g aspikat (eller annen tørket frukt)

Helles i en smurt form ca. 25 cm. Stekes på 180 grader 35-45 minutter.

Slik gjør du:
1. Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. Bruk litt tid på å få en fin eggedosis! (og bruk  romtempererte egg).
2. Vend inn revet gresskar og aspikat. Tilsett finmalte mandler før du sikter inn mel, vaniljesukker og bakepulver til slutt. 
3. Ikke rør for mye! 

Bruk gjerne varmluft – 180 grader. Bruk en bakepinne (for eksempel en grillspyd-pinne) for å sjekke om kaken er ferdig stekt. Henger det deig igjen på pinnen, stek videre. 

Picture

Be the first to write a review
Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Ingunns gulrotrundst..

Jeg syntes det er veldig gøy at dere...

Elins chunky granola

Granola er godt på sommeren, og her skal...

Rabarbraterter

Lenge har jeg tenkt på å lage noe...

Muffins med rabarbra..

Det er rabarbrasesong og jeg har latt meg...

Marengsblomst

Har du lyst til å lage noen porsjons-marengser...