Vil du bli en krem-støttespiller og bidra til at alle oppskriftene på www.krem.no fortsatt forblir gratis for alle?
Send din gave, for eksempel kr. 39,- til VIPPS 509685 Takk for din støtte! - Hilsen Elin

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Tips og triks
Ukategorisert
Utstyr

Saftig mandelkake med gresskar

Saftig mandelkake med gresskar

Picture

Supersaftig kake uten fett

Mitt forrige blogginnlegg var en kake med revet gresskar. Det har denne også, men er en helt annen type kake. Den er full av mandler, er fantastisk saftig og god og helt uten fett.
Oppskriften har jeg tatt med meg fra London for tjue år siden, men jeg var litt skeptisk. Hadde aldri laget den før, og mistenkte at den kanskje ville klappe helt sammen. Men no worries – dette er en super-duper oppskrift. Bare sørg for å la den steke lenge nok, så har du en imponerende kake å sette på bordet. Luftig, høy og fin.

Kaken er uten krydder – denne smaker vanilje. For å få en fin sitrus-smak har jeg tilsatt aspikat. Aspikat er syltede appelsinskall. Har du ikke, eller liker du ikke – bare dropp det. Et annet alternativ er å putte i annen tørket frukt, som for eksempel aprikos (legg gjerne litt i bløt), fiken eller sukat. Har brukt gresskar egnet for matlaging (den som er litt mer oransje i kjøttet). Kaken er kanskje ikke mest barnevennlig – hos meg var det bare en av barna den falt i smak hos. 

Siden det er den tiden på året har jeg pyntet kaken til Halloween. Dette er superenkelt, altså. Jeg står på hue i julebakst om dagen og hadde knapt med tid, derfor ble det å tegne et gresskar på frihånd som jeg deretter klippet ut. Så er det bare å legge den på kaka og drysse på melis. Ferdig!


Dette er uansett en kake som kan bakes året rundt (erstatt revet gresskar med gulrøtter), som holder seg saftig lenge etter at ungene har fått av seg den blodige sminken. 

Pumpkin cake
5 egg
150 g sukker
225 g revet gresskar
225 g finmalte mandler (mandelmel)
75 g mel
1 1/2 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
50 g aspikat (eller annen tørket frukt)

Helles i en smurt form ca. 25 cm. Stekes på 180 grader 35-45 minutter.

Slik gjør du:
1. Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. Bruk litt tid på å få en fin eggedosis! (og bruk  romtempererte egg).
2. Vend inn revet gresskar og aspikat. Tilsett finmalte mandler før du sikter inn mel, vaniljesukker og bakepulver til slutt. 
3. Ikke rør for mye! 

Bruk gjerne varmluft – 180 grader. Bruk en bakepinne (for eksempel en grillspyd-pinne) for å sjekke om kaken er ferdig stekt. Henger det deig igjen på pinnen, stek videre. 

Picture


Be the first to write a review
Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Créme brûlée med ..

  Årets siste blogginnlegg er tradisjonen tro en...

Lussekattboller dypp..

  Det er snart Lucia og her får...

Pepperkaker du kan h..

  Her skal du få noen tips til...

Min første bakebok ..

Reklame. Denne boka er superpopulær om dagen. Hurra!...

Juletrær

Sjakkruter er en populær småkake. Jeg fant ut...