Sjokoladefudge

Sponset / Sjokoladefudge

Superenkel å røre sammen – tre ingredienser

Sponset innlegg: Lyst på noe godt som ikke krever stort annet enn at du rører ting sammen? Da er dette julegodisen for deg.
Lyst på noe godt, men orker ikke å lage noe egentlig? Da er dette godteriet for deg. Det er bare å smelte sjokolade (ta den typen du best kan like)  og smør og blande det sammen med den kondenserte melken. Så setter du fudgen i kjøleskap så den kan stivne. Der! Ferdig 🙂
Sjokoladefudge
1 boks Tørsleffs søtet kondensert melk
300 g lys sjokolade (eller mørk)
30 g smør

Slik gjør du:

  1. Brekk sjokoladen i biter og ha i en bolle sammen med smør og en boks Tørsleffs kondensert melk.
  2.  Smelt over svak varme til sjokoladen er smeltet og blandingen er helt glatt. For å være sikker på at blandingen ikke brenner seg kan du gjerne smelte dette sammen over vannbad eller i mikroovn.
  3. Kle en form ca. 20 x 20 cm med folie og pensle lett med nøytral olje (jeg brukte lokket til en liten konfekteske som form).
  4.  Hell blandingen i og la stivne. Kan skjæres i biter etter et par timer i kjøleskap.

    Antall biter: ca 75-100 stk
    Tid å tilberede: ca. 15 minutter.

Tørsleffs søtede kondenserte melk kan kjøpes på Coop OBS, Mega og på Coop Extra.

NB! Husk at søtet kondensert melk er ikke det samme som Vikingmelk. Du kan lage masse godt av denne boksen, for eksempel Banoffeepai, Key Lime pie eller kanskje du har lyst til å lage verdens enkleste iskrem?

Superenkelt og supergodt!
13 Kommentarer
  • Line
    Svar
    Skrevet på19:41, 10. desember 2015

    Disse så utrolig gode ut! Bør de pakkes inn en og en dersom de skal gis bort i en krukke?

    • Konditor-elin
      Svar
      Skrevet på22:56, 10. desember 2015

      Nei, disse behøver du ikke å pakke inn så lenge du har dem i et tett glass.

  • Caroline
    Svar
    Skrevet på19:43, 10. desember 2015

    Kan de fryses?

    • Konditor-elin
      Svar
      Skrevet på22:52, 10. desember 2015

      Joda, det går sikkert fint, men de holder en evighet pakket inn i kjøleskap også.

  • Thrine
    Svar
    Skrevet på13:27, 11. desember 2015

    Regner med at jeg ikke behøver å bruke akkurat dette merket på kondensert melk? Nestle sin f.eks er ok?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på13:31, 11. desember 2015

      Hei Thrine. Kjenner ikke til hvordan Nestle sin kondenserte melk er, og av den grunn anbefaler jeg deg å bruke boksen fra Tørsleff 🙂

  • Randi
    Svar
    Skrevet på08:32, 15. desember 2015

    Hei, bor i Tyskland og kan ikke få tak i Törsleff men kun noenlunde tilsvarende vare. Hvordan er konsistensen i Törsleff? Er den flytende eller mer fast ( lignende til Hamarpålegg)? De ser veldig fristende ut!
    Hilsen Randi

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på10:07, 15. desember 2015

      Når den er kokt vil den ha konsistens som Hapå, men denne skal brukes ukokt. Da er den litt blassere i farge.

  • Vera Louise Olsen
    Svar
    Skrevet på14:26, 7. desember 2016

    Dette gikk ikke veien for meg
    Mine blir ikke stive i det hele tatt 🙁
    Skal blandingen koke noe??

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på14:58, 7. desember 2016

      Nei, den behøver ikke koke. Det er i utgangspunktet sjokoladen og smøret som gjør at denne stivner. Satte du kjølig? Den vil virke bløt etter at det er rørt sammen.

      • Vera Louise Olsen
        Svar
        Skrevet på23:10, 9. desember 2016

        Takk for svar 🙂
        Den ble satt i en ildfast glassform med bakepapir, og inn i kjøleskapet etter den hadde kjølt seg på benken. Ble bare en klissete masse. Kan ikke skjæres i fordi den klistrer seg til kniven, og ikke holder forma 🙁

  • camilla harket
    Svar
    Skrevet på13:42, 26. november 2019

    Takk for oppskrift! Lyst til å prøve. Hvor lenge holder de i kjøleskap?

    • Elin Krem.no
      Svar
      Skrevet på13:52, 26. november 2019

      Et halvt år eller mer…

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

hits