Sjokoladefudge

Sjokoladefudge

Superenkel å røre sammen – tre ingredienser

Lyst på noe godt som ikke krever stort annet enn at du rører ting sammen? Da er dette julegodisen for deg.
Lyst på noe godt, men orker ikke å lage noe egentlig? Da er dette godteriet for deg. Det er bare å smelte sjokolade (ta den typen du best kan like)  og smør og blande det sammen med den kondenserte melken. Så setter du fudgen i kjøleskap så den kan stivne. Der! Ferdig 🙂
Sjokoladefudge
1 boks søtet kondensert melk
300 g lys sjokolade (eller mørk)
30 g smørSlik gjør du:

  1. Brekk sjokoladen i biter og ha i en bolle sammen med smør og en boks søtet kondensert melk.
  2.  Smelt over svak varme til sjokoladen er smeltet og blandingen er helt glatt. For å være sikker på at blandingen ikke brenner seg kan du gjerne smelte dette sammen over vannbad eller i mikroovn.
  3. Kle en form ca. 20 x 20 cm med folie og pensle lett med nøytral olje (jeg brukte lokket til en liten konfekteske som form).
  4.  Hell blandingen i og la stivne. Kan skjæres i biter etter et par timer i kjøleskap.Antall biter: ca 75-100 stk
    Tid å tilberede: ca. 15 minutter.
Superenkelt og supergodt!
13 Kommentarer
  • Line
    Svar
    Skrevet på19:41, 10. desember 2015

    Disse så utrolig gode ut! Bør de pakkes inn en og en dersom de skal gis bort i en krukke?

    • Konditor-elin
      Svar
      Skrevet på22:56, 10. desember 2015

      Nei, disse behøver du ikke å pakke inn så lenge du har dem i et tett glass.

  • Caroline
    Svar
    Skrevet på19:43, 10. desember 2015

    Kan de fryses?

    • Konditor-elin
      Svar
      Skrevet på22:52, 10. desember 2015

      Joda, det går sikkert fint, men de holder en evighet pakket inn i kjøleskap også.

  • Thrine
    Svar
    Skrevet på13:27, 11. desember 2015

    Regner med at jeg ikke behøver å bruke akkurat dette merket på kondensert melk? Nestle sin f.eks er ok?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på13:31, 11. desember 2015

      Hei Thrine. Kjenner ikke til hvordan Nestle sin kondenserte melk er, og av den grunn anbefaler jeg deg å bruke boksen fra Tørsleff 🙂

  • Randi
    Svar
    Skrevet på08:32, 15. desember 2015

    Hei, bor i Tyskland og kan ikke få tak i Törsleff men kun noenlunde tilsvarende vare. Hvordan er konsistensen i Törsleff? Er den flytende eller mer fast ( lignende til Hamarpålegg)? De ser veldig fristende ut!
    Hilsen Randi

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på10:07, 15. desember 2015

      Når den er kokt vil den ha konsistens som Hapå, men denne skal brukes ukokt. Da er den litt blassere i farge.

  • Vera Louise Olsen
    Svar
    Skrevet på14:26, 7. desember 2016

    Dette gikk ikke veien for meg
    Mine blir ikke stive i det hele tatt 🙁
    Skal blandingen koke noe??

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på14:58, 7. desember 2016

      Nei, den behøver ikke koke. Det er i utgangspunktet sjokoladen og smøret som gjør at denne stivner. Satte du kjølig? Den vil virke bløt etter at det er rørt sammen.

      • Vera Louise Olsen
        Svar
        Skrevet på23:10, 9. desember 2016

        Takk for svar 🙂
        Den ble satt i en ildfast glassform med bakepapir, og inn i kjøleskapet etter den hadde kjølt seg på benken. Ble bare en klissete masse. Kan ikke skjæres i fordi den klistrer seg til kniven, og ikke holder forma 🙁

  • camilla harket
    Svar
    Skrevet på13:42, 26. november 2019

    Takk for oppskrift! Lyst til å prøve. Hvor lenge holder de i kjøleskap?

    • Elin Krem.no
      Svar
      Skrevet på13:52, 26. november 2019

      Et halvt år eller mer…

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Toscakake

Noen har etterlyst en vanlig, rund toscakake her...

Snurrer og klippekra..

Kardemommekjerner til folket! Det at jeg faktisk har...

Grove Bakemjølk-run..

Annonse. I samarbeid med Rørosmeieriet har jeg bakt...

Hva jeg bruker norsk..

(Foto: frukt.no) Annonse. Høst er epletid og i...

Ambassadekake

Jeg har spurt dere om retrokaker i lang...