Sjokoladekake med gullfisk

Sjokoladekake med gullfisk

 

Enkelte dager går alt galt på kjøkkenet, men aldri så galt at det ikke er godt for noe. Det er denne kaka et bevis på.

Dagen var satt av til å lage tebriks, men sånn gikk det ikke. Deigen var for bløt, og jeg droppet hele prosjektet. Så skulle jeg i gang med en vanlig langpanne sjokoladekake, men glemte smøret, så jeg endte opp med et sukkerbrød i steden. Da måtte jeg bare finne på noe som kunne bli godt.

I skuffen hadde jeg lys og mørk sjokolade, en pose gold fish (sånne sprø, salte). Mange liker det som kalles smash-kake, dette er min variant. Og har du ikke tålmodighet til å smelte sjokolade og vende fiskene i den, bruk for all del smash om du godt kan like det.

Har du heller lyst på noe friskt? Da kan du legge på frukt og bær, for eksempel bringebær, gjerne med et lag vaniljekrem i bunnen, og som noen tipset meg om, litt marengs som strøs på toppen. Selv tror jeg litt hermetisk pære vil gjøre seg godt sammen med sjokoladesausen og krem.

Denne bunnen ble jo litt tykk (i mitt tilfelle) og syntes du den blir litt tørr og mye kake, del den gjerne i to, legg krem i mellom, dynk med litt jus eller sitronbrus (sprite), eller noe annet du kan like.

Langpanne-kakebunn med kakao
5 egg
250 g sukker
250 g hvetemel
40 g kakao
2 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver

Slik gjør du:
1. Start med å piske egg og sukker til en tykk, lys eggedosis. Bruk helst romtempererte egg.
2. Sikt inn det tørre, ikke rør for mye.
3. Helles i en langpanne kledd med bakepapir (ca str. 40×30 cm)
4. Stekes på 200 grader i 8-10-12 minutter.

Sjokoladesaus
150 g mørk sjokolade
1 dl kremfløte
Smelt sammen sjokolade og fløte over veldig svak varme (jeg bruker mikroovn).

Gullfisk med sjokoladetrekk
100-120 g Goldfish
100 g lys sjokolade
Smelt sjokolade over vannbad, ikke rør i sjokoladen. Vei opp gullfisk og hell sjokoladen over. Bland og hell ut på et fat med bakepapir. Bre utover og sett kjølig. Når gullfiskene er helt stivnet, hakk grovt. Oppbevar i kjøleskapet.

Krem
3-4 dl kremfløte
3 ss sukker

Montering:
Stryk på sjokoladesaus. Pisk kremfløte med sukker. Dryss på sjokoladefisk.

Oppbevares kjølig frem til den skal spises.

Fordel masse i en langpanne ca. 30×40 cm, stek 10-12 minutter, avkjøl. Legg over på fat.

Lag sjokoladesaus, stryk på. Pisk bløt kremfløte med sukker og stryk på.

Liker du blanding av salt og søtt? Da er dette kaka for deg! Oppbevar kaken kjølig frem til den skal serveres.

Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

hits