Sjokoladekake Nemesis

Sjokoladekake Nemesis

Picture

Dessertkake for sjokoladeelskerne

Klassisk dessertkake for den kresne sjokoladeelskeren. Glutenfri! 

Denne Londonklassikeren fra River Cafe er noe av det mektigste du kan servere. Kaken er stor og kan deles i 16 biter. Om ikke alt spises på en gang kan den fryses. Originalt er det brukt sjokolade med 70% kakaoinnhold. Liker du det litt mindre kraftig på smak, velg en «vanlig» sjokolade (55% kakao).

Server den i små stykker og legg på rikelig med friskt tilbehør, som for eksempel bærsaus, en fruktig sorbet, frisk frukt og bær. Ja, alt smaker godt med denne juvelen av ei kake.

​Sjokoladekake Nemesis
310 g sjokolade
225 g smør
300 g sukker
5 egg

Slik gjør du:
1. Smelt sjokolade og smør over vannbad eller i mikroovn.
2. Pisk eggedosis av egg og sukker.
3. Bland sjokolade og smør med eggedosis.
4. Helles i en smurt form ca. 25 cm (klipp ut en runding av bakepapir som passer til bunnen). Pakk formen inn i dobbelt lag med aluminiumsfolie.
5. Sett formen i vannbad og bak den på 125 grader i ca. 1.5 timer.
6. Avkjøl kaken et døgn i kjøleskap.
7. Skjær langs siden av formen. Fjern ringen. Legg en flat tallerken eller fat og snu kaken rundt, slik at den ligger opp ned. Fjern bakepapiret. Legg en flat tallerken over kaken og vend kaken tilbake. Bruk en varm kniv (dypp i en beholder med kokende vann). Skjær ut små stykker som serveres med for eksempel is eller vaniljesaus. Tips – kaken er lettere å dele i pene stykker når den er halvfryst.

Picture

Picture

Start med å smelte sjokolade og smør. Pisk eggedosis av egg og sukker og bland. Smør en ca. 25 cm. form med smør, legg et bakepapir i bunnen av formen. Pakk den inn i dobbel folie.  
Picture

Picture

Bak kaken i vannbad på ca. 125 grader i 1.5 timer (ca.) Avkjøl kaken i kjøleskap et døgn før du skjærer i den. Skjær med en skarp kniv langs kanten før du løsner formen. 
Picture

Server med masse frisk frukt, og gjerne en sorbet eller annen iskrem. PS. Kaken er litt vanskelig å skjær i fine stykker, bruk en varm kniv (litt lettere blir det om du putter hele kaken i fryseren en stund). 
Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Pepperkake-engler

Lyst på en litt utfordrende pepperkake-oppgave i førjulstiden?...

Wilfa-ambassadør!

Reklame. Hurra! Jeg er blitt Wilfa-ambassadør! Om jeg...

Runde delfiakaker me..

For noen dager siden fikk jeg en forespørsel...

Elins bordstabelbakk..

Bordstabelbakkels er en mørdeigskake med en sprø mandeltopping....

Fudgy brownie

Reklame. Denne høsten har jeg laget noen filmer...