Smil-kake

Smil-kake

I to dager nå har jeg hatt Instagram takeover for Kitchn Norge. Da ble denne kaken til. Kort fortalt: ei saftig kake som består av en fløtekrem laget med Smil-sjokolade, litt bringebær i bunnen og noe finhakka Daim i kremen.

Pynten er laget av marsipankuler som er trillet i smeltet sjokolade. Fikk du lyst på nå med det samme? Ok, dette er en kake som trenger litt tid. Det er fordi kremen, en ganache, trenger minimum 4 timer i kjøleskap (la den gjerne stå til dagen etter)

Den ble veldig god, mild på smak, ikke for mektig. Akkurat sånn jeg liker det..

Smilkake

Lys sjokoladebunn
5 egg
200 g sukker
50 g mørk sjokolade
135 g hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
135 smør/margarin

Slik lager du bunnen:
1. Pisk eggedosis av egg og sukker.
2. Smelt sjokolade og smør sammen i mikroovn/ evt. over vannbad.
3. Blandingen vendes inn i eggedosisen vekselsvis med siktet hvetemel, vaniljesukker og bakepulver.
4. Helles i smurt springform (ca.22-24 cm). Ovnstemperatur: 180 grader (varmluft). Steketid: ca.
40 -50 min

Smil-Ganache
3 ruller Smil
6 dl Kremføte

Legg sjokoladebitene i en bolle. Varm fløten til kokepunktet. Hell over sjokoladen og la stå et halvt minutt før du rører. Bruk gjerne en stavmikser for å få blandingen helt glatt. Dekk til bollen og sett den kjølig til dagen etter (eller la den stå minimum 4 timer).

ca. 100-150 g bringebær, knust med 1-2 ss sukker (evt bruk bringebærsyltetøy)
1 liten plate Daim
ca. 50 g marsipan (trilles til 14-16 kuler)
70 g mørk sjokolade (marsipanen trilles i smeltet sjokolade, resten av sjokoladen brukes til å lage mønster på toppen av kaken)
Gullstøv

Montering:
Lag pynten først:
Trill passe store kuler av marsipanen (14-16 stk). Smelt sjokolade i mikrovn eller over vannbad. Trill marsipanen i sjokoladen. Legg kulene over på et bakepapir. Spray på gull. Sett kjølig.  

Del bunnen i tre deler. Legg nederste bunnen på et fat. Stryk på bringebær. Pisk sjokoladefløten til fast krem. Ta av 1/3 del av kremen som skal brukes til å stryke opp kaken + til pynt på toppen. Legg på krem, stryk ut og dryss over hakket Daim. Legg øverste del av kakebunnen opp ned som andre lag. Legg på evt bringebær om du ønsker det, så krem. Stryk ut og dryss på resten av den hakket Daim.
Stryk opp kaken og ha resten av kremen i en sprøytepose. Lag små krem-rosetter (bruk en tyll i sprøyteposen for å gi kremen et fint mønster) og plasser kulene med marsipan på hver kremrosett. Sett kjølig frem til servering. Kaken kan fryses.

Ha Smil i en bolle..
Hell på kremfløte som er varmet til kokepunktet
La kakebunnen avkjøles litt mens den står i formen, deretter avkjøles den på rist. Pakk den gjerne inn i plast og la stå på benken til dagen etter.
Stryk på bringebær på bunnen, legg på krem.
Styk på krem, dryss på Daim. Stryk opp kaken og pynt!
Marsipandekor: trill kuler, rull i smeltet sjokolade…
Legg kulene på et matpapir, spray på gullstøv, sett i kjøleskap.
Legg marsipankulene på hver kremrosett og sett kaken kjølig frem til den skal spises. Kaken kan fryses.
En saftig kake med en mild sjokoladekrem. Likte du den? Få gjerne høre din mening i kommentarfeltet.
2 Kommentarer
  • Skrevet på09:09, 24. november 2019

    Hei, denne ble god. Hvis du vi dynke bunnen, hva vil du anbefale meg å bruke? Det var gøy å lage Ganach, har aldri laget det og NÅ vet jeg betydning av at den må hvile kaldt i flere timer før den blir pisket!
    Hilsen Bente

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

hits