Sprøytet sjokoladesommerfugl/ rør

Sprøytet sjokoladesommerfugl/ rør

Picture

Dekorativt, ikke sant? Dette er faktisk ikke så vanskelig å lage. Nå skal du få vite hvordan disse to dekorelementene er laget:
Start med å smelte hvit og mørk sjokolade. Jeg har brukt vanlig kokesjokolade som du kjøper hvor-som-helst. Den hvite sjokoladen er Freias hvite kokesjokolade, men har du et annet merke går det fint an å bruke. Jeg knekker noen biter i hvert sitt glass og setter i mikrobølgeovn i ca. 15 sekunder. NB! Ikke lenger! Sjokoladen blir fort svidd og derfor er det viktig at du stopper og rører i sjokoladen innimellom – til den er blitt flytene.

Klipp et overheadark i tre på langs. Legg det flatt og fyll to sprøyteposer med henholdsvis hvit og mørk sjokolade. Lag sikk-sakk-mønster, slik at det dekker litt over halvparten av arket. Du må gjerne sprøyte litt tettere enn jeg har gjort på bildet. Rull sammen arket på langsiden, slik at du ser at det blir et rør med sjokolade. Bruk tape for å holde det på plass. Legg så i kjøleskap. La det ligge i der i en til to timer.
Når sjokoladen er skikkelig stivnet (1-2 timer minimum), ta av tapen, og plasten spretter av av seg selv. Dersom du har sprøytet for tynt vil du kanskje oppleve at røret fort vil falle sammen, eller gå i stykker på annen måte. Dette er skjøre saker som smelter ved lav temperatur. Det kan derfor være smart å oppbevare sjokladepynten i kjøleskap. 
Legg overheadark over en sommerfuglmal (du kan gjerne tegne selv. Den skal først sprøytes med mørk sjokolade, deretter fylles med hvit. Husk  – de to separate vingene skal ikke sitte sammen. (Selve midten på tegningen her er det ikke nødvendig å lage).
Så skal den få stivne i kjøleskapet – la den ligge leenge, til du er helt sikker på at den er helt stivnet.
Deretter setter jeg den sammen. Begynn med å brette et ark som et trekkspill. Legg noe tynn plast nederst i bretten. Så løsner du vingene fra overheadarket, snur dem med glattsiden frem, og legger de mot hverandre på den tynne plasten. Sprøyt sjokolade i midten, slik at vingene limes sammen. Deretter – inn i kjøleskap igjen. Vanskeligere er det ikke 🙂
Be the first to write a review
5 Kommentarer
 • Inge Oldereid
  Svar
  Skrevet på09:24, 2. juni 2013

  Ser veldig fint og dekorativt ut!:-)

 • Konditor-Elin
  Svar
  Skrevet på14:19, 2. juni 2013

  Ja, Inge – dette er 3D-pynt på kaka og veldig dekorativt 🙂

 • Skrevet på03:56, 9. september 2014

  Denne har jeg vært inne og tittet på et par ganger 🙂
  Jeg syntes det er så flott å lese tips og triks fra en i bransjen. Det er mange flinke bloggere som er selvlærte og absolutt kan mye, men det er noe helt annet å få råd fra en fagperson. Det er derfor jeg liker å lese bloggen din. Det er flott at du deler klassiske oppskrifter ute for mye dill og dall!

 • Lisbeth
  Svar
  Skrevet på08:25, 14. april 2015

  Hei 🙂
  Men hvordan ruller du sammen arket til det røret? Kanten inn mot midten av arket? Da blir jo røret stort?..

  • Konditor-Elin
   Svar
   Skrevet på10:03, 14. april 2015

   Du ruller kanten inn mot midten. Det ser kanskje ut som det blir et stort rør, men det blir ikke det når du ruller det sammen stramt.

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Ingunns gulrotrundst..

Jeg syntes det er veldig gøy at dere...

Elins chunky granola

Granola er godt på sommeren, og her skal...

Rabarbraterter

Lenge har jeg tenkt på å lage noe...

Muffins med rabarbra..

Det er rabarbrasesong og jeg har latt meg...

Marengsblomst

Har du lyst til å lage noen porsjons-marengser...