Rullet gulrotkake, rullekake med mønster og krem, og et hemmelig triks helt til slutt
REKLAME: Jeg har laget rullekaker på oppdrag for Hoff potetmel, og gjett om de ble goe a!
Har på oppdrag fra
Hoff potetmel laget tre rullekaker jeg vet du kommer til å like. Hemmeligheten hvordan du får rullekaka rund får du helt til slutt.
Gulrot-rullekake
3 egg
100 g brunt sukker
100 g revet gulrot
70 g hvetemel
50 g Hoff potetmel
1 ts vaniljesukker
1 ts kanel
1 ts bakepulver
Krem:
200 g nøytral kremost
70 g mykt smør
120 g melis
2 ts vaniljesukker
2 ss sitronsaft
Slik lager du kremen:
Smør og melis røres lyst, tilsett kremost og rør til du har en fast krem (bruk en håndmikser om du har). Tilsett vanilje og sitron.
Slik gjør du:
1. Pisk tykk eggedosis av brunt sukker og egg. Eggene bør ha romtemperatur.
2. Sikt inn mel, bakepulver, kanel, vaniljesukker og potetmel. Bruk en slikkepott og vend det inn. Rør til du ikke har klumper.
3. Tilsett revet gulrot og rør det forsiktig inn.
4. Stryk massen utover en bakeplate kledd med bakepapir.
5. Stek på 175 grader 15-20 minutter (avhenger av tykkelse).
6. Ta rullekakebunnen ut av ovnen og legg den opp ned på et bakepapir. Avkjøl før du smører på ostekremen (la det bli igjen litt av kremen som brukes til å stryke utenpå kaken).
7. Rull kaken sammen. Stryk på resten av ostekremen og pynt evt. med pekannøtter.
Rullekake med mønster
3 egg
75 g sukker
½ ts bakepulver
40 g hvetemel
40 g Hoff potetmel
1 ½ ss kakao
Bringebærsyltetøy eller annet syltetøy etter ønske
3 dl kremfløte tilsatt 2 ss sukker
Friske bringebær
Slik gjør du:
1. Pisk tykk eggedosis av sukker og egg. Eggene bør ha romtemperatur.
2. Sikt inn mel, bakepulver og potetmel. Bruk en slikkepott og vend det inn. Rør til du ikke har klumper.
3. Ta av 1/3 del av massen og sikt inn kakao. Rør til du har en jevn farge.
4. Hell massen i en vanlig plastpose. Klipp et hull som ikke er for stort.
5. Lag stripemønster etter ønske på et bakepapir.
6. Hell på resten av massen og stryk forsiktig utover stripene.
7. Stek på 210 grader i 10-15 minutter. (avhenger av tykkelse)
8. Legg bunnen opp ned på et annet bakepapir. Riv av papiret og avkjøl før du pisker krem av fløte og sukker. Stryk på syltetøy på bunnen, så pisket krem. La litt av kremen bli igjen. Brett inn toppen.
9. Rull kaken sammen. Rull den stramt i bakepapir og la den ligge i kjøleskap en halv time. Ta den ut av papiret, ha resten av kremen på kaken og pynt med friske bringebær.
Rullekake med bringebærsyltetøy
3 egg
75 g sukker
½ ts bakepulver
40 g hvetemel
40 g Hoff potetmel
Bringebærsyltetøy (eller syltetøy etter ønske)
Slik gjør du:
1. Pisk tykk eggedosis av sukker og egg. Eggene bør ha romtemperatur
2. Sikt inn mel, bakepulver og potetmel. Bruk en slikkepott og vend det inn. Rør til du ikke har klumper.
3. Legg bakepapir på en plate og stryk massen jevnt utover.
4. Stek på 210 grader i 10-15 minutter (avhenger av tykkelse) og legg bunnen opp ned på et annet bakepapir når du tar den ut av ovnen. Dra av papiret og la den avkjøle.
5. Stryk syltetøy utover og brett inn toppen.
6. Bruk bakepapiret og rull kaken sammen ved å presse papiret hardt ned mens du ruller.
7. Trikset for å få en stram og fin rullekake: legg bakepapir over rullekaken og bruk en plate som presses godt inntil rullekaken. Til slutt rulles papiret stramt rundt kaken.
Blogginnlegget er laget på oppdrag for Hoff potetmel. Alle oppskriftene på disse rullekakene er også å finne på
deres nettsider.
Sølvi Hågenvik Danielsen
Ja dette skal jeg prøve meg på
Wenche Hansen
Jeg lager no en med syltetøy. Skal også prøve med gulerot
Kirsten Aadland
Hei. Takk for gode oppskrifter . Rullekake m. Gulrot lager jeg m bare potetmel pga at det er flere i familien som ikke tåler gluten.Det går bra.