Din handlekurv er nå tom!
Bursdagsplanlegging
Bake kake søte til to-dagers feiring
Finn først ut hva du vil bake til barneselskapet. Erfaringsmessig spiser de små mindre kake enn de voksne, og mange satser på å servere kun én kake, som oftest en langpannekake.
Her er et forslag til kaker du kan servere i barneselskapet:
Sjokoladekake i langpanne/ brownies (kan lages ferdig og fryses, pyntes dagen før)
Boller/ Skoleboller (kan lages ferdig og fryses – tines samme dag)
Muffins (kan lages ferdig og fryses – evt. bakes samme dag)
Amerikanske cookies (deigen kan lages ferdig flere dager i forveg – skjær skiver og stek av før gjestene kommer)
Pikekyss (kan lages ferdig en uke i forvegen – pakkes lufttett og oppbevares i romtemperatur)
Gele i plastglass (lages dagen før)
Oppskåret frukt (gjøres ferdig samme dag)
|
|
Sjokoladekake i langpanne / brownies (rester fra dagen før)
Gjærbakst (kan lages ferdig og legges i fryseren – tines samme dag det skal spises)
Bløtkake (lages ferdig en eller to dager i forveg, legges sammen med krem og fryses) eller
Rullekake (kan lages ferdig og fryses) servert med lit pisket krem
Suksessterte (kan lages ferdig og fryses)
Firkløverkake (bunnen kan lages og fryses – kremen lages sammen dag)
Verdens beste (lages samme dag)
Sarah Bernhard (kan lages ferdig og fryses)
Kransekakestenger (kan lages ferdig og fryses)
Pavlova (bunnen kan lages ferdig flere dager i forveg)
|
|
Dette kan du lage opp to til tre uker i forvegen og putte i fryseren:
Muffins
Bløtkakebunn. Fyll bløtkaken med evt. syltetøy og krem, stryk et tynt lag med krem rundt det hele, pakk godt inn i plast og putt i fryseren.
Sjokolade langpanne-kake/ brownies
Skolebrød/ Kringle/ Gjærbakst
Suksessterte
Sarah Bernhard
Kransekakestenger
Marengsbunn/ pikekyss kan du lage ferdig en uke i forvegen, pakk inn lufttett og legg på et tørt sted (romtemperatur).
Ta opp sjokoladekaken/brownies-kaken og legg på glasur/ pynt ferdig. Pakk så godt inn som du kan i plast, la stå på benken natten over. Lag gele og fyll i glass (halvfulle glass) og sett i kjøleskap.
Skal du servere bløtkake, lag den ferdig kvelden før.
Gjøres ferdig samme dag som barneselskapet er:
Gjærbakst: Alle vet at gjærbakst smaker aller best den dagen det er stekt. Å spise gjærbakst dagen etter at det er stekt blir ofte en tørr og kjedelig fornøyelse. Men her er tipset som gjør at du kan servere «fersk» gjærbakst på bursdagen, uten å ha stått halve natten og bakt: Ta opp gjærbakst fra fryseren. Det aller beste er å lage noe som ikke trenger så lag tid å tine. Jeg pleier å lage Olaboller (Solskinnsboller/ Skolebrød) og legger disse i frossen tilstand inn i ovnen. Tines på 50 -100 grader – bruk varmluft i 4-8 minutter (kommer an på tykkelse). Rør sammen melis og dypp eventuelt i kokos.
Frukt: Barna spiser mer om frukten er delt opp i biter.
Sjokoladekaken har du ferdig pyntet allerede – det er bare å dytte lysene i kaka. Og husk geleen i kjøleskapet!
Amerikanske cookies – skjær skiver av den ferdige deigen som ligger i kjøleskap, stek av og server dem rykende ferske 🙂
Gjøres ferdig samme dag som voksenselskapet skal være:
Ta opp kaker som er fryst på morgenen. Tin gjærbakst i ovnen for et ferskest resultat. Sjokoladekake/brownies kan serveres fra dagen før, pluss det som måtte være igjen av gele og muffins.
Trenger du andre dekoreringstips?
Andre kake/ dessert-tips til selskap får du her:
catrin
Hei! Fantastisk bra, og så utrolig god timing med barnebursdag så og si akkurat nå! 🙂 Det er vi det, Elin.
Konditor-Elin
🙂 🙂
Inger-Johanne
Perfekt timing, som vanlig er jeg sent ute. Frøkna har bursdag i morgen.