Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Bursdagsplanlegging

Bursdagsplanlegging

Picture

Bake kake søte til to-dagers feiring

Hva kan man bake opp på forhånd, og hvilke kaker kan man bake til barneselskapet og servere igjen dagen etter i voksenselskapet? Her har jeg samlet 36 kakeforslag og gir samtidig noen gode tips og triks. 

For en tid tilbake fikk jeg en forespørsel om jeg kunne gi noen gode råd om hvordan man best kan forberede en bursdag som skal feires over to dager? Poden eller prinsessa i huset fyller år, og selvfølgelig skal det feires, ikke bare én, men ofte to dager på rad. Mange har en bursdagsfeiring med klassen eller barnehagen én dag og voksenselskap dagen etter. Bare tanken får fulltids-arbeidende foreldre til å kaldsvette. Nøkkelen til en «happy birthday» ligger i planleggingen.

Finn først ut hva du vil bake til barneselskapet. Erfaringsmessig spiser de små mindre kake enn de voksne, og mange satser på å servere kun én kake, som oftest en langpannekake.

Her er et forslag til kaker du kan servere i barneselskapet:
Sjokoladekake i langpanne/ brownies (kan lages ferdig og fryses, pyntes dagen før)
Boller/ Skoleboller (kan lages ferdig og fryses – tines samme dag)
Muffins (kan lages ferdig og fryses – evt. bakes samme dag)
Amerikanske cookies (deigen kan lages ferdig flere dager i forveg – skjær skiver og stek av før gjestene kommer)
Pikekyss (kan lages ferdig en uke i forvegen – pakkes lufttett og oppbevares i romtemperatur)
Gele i plastglass (lages dagen før)
Oppskåret frukt (gjøres ferdig samme dag) 

Forslag til å servere i voksen-selskapet dagen etter:
Sjokoladekake i langpanne / brownies (rester fra dagen før)
Gjærbakst (kan lages ferdig og legges i fryseren – tines samme dag det skal spises)
Bløtkake (lages ferdig en eller to dager i forveg, legges sammen med krem og fryses) eller
Rullekake (kan lages ferdig og fryses) servert med lit pisket krem
Suksessterte (kan lages ferdig og fryses)
Firkløverkake (bunnen kan lages og fryses – kremen lages sammen dag)
Verdens beste (lages samme dag)
Sarah Bernhard (kan lages ferdig og fryses)
Kransekakestenger (kan lages ferdig og fryses)
Pavlova (bunnen kan lages ferdig flere dager i forveg)

Jeg sier ikke du skal lage alle disse tingene, men gir deg noen ideer til hva som kan serveres i de to selskapene. Som du forstår – mye kan lages opp på forhånd.  

Dette kan du lage opp to til tre uker i forvegen og putte i fryseren:
Muffins
Bløtkakebunn. Fyll bløtkaken med evt. syltetøy og krem, stryk et tynt lag med krem rundt det hele, pakk godt inn i plast og putt i fryseren. 
Sjokolade langpanne-kake/ brownies
Skolebrød/ Kringle/ Gjærbakst
Suksessterte
Sarah Bernhard
Kransekakestenger

Marengsbunn/ pikekyss kan du lage ferdig en uke i forvegen, pakk inn lufttett og legg på et tørt sted (romtemperatur).

Hvordan piske krem?

Gjøres ferdig dagen før barneselskap:
Ta opp sjokoladekaken/brownies-kaken og legg på glasur/ pynt ferdig. Pakk så godt inn som du kan i plast, la stå på benken natten over. Lag gele og fyll i glass (halvfulle glass) og sett i kjøleskap.
Skal du servere bløtkake, lag den ferdig kvelden før. 

Gjøres ferdig samme dag som barneselskapet er:
Gjærbakst: Alle vet at gjærbakst smaker aller best den dagen det er stekt. Å spise gjærbakst dagen etter at det er stekt blir ofte en tørr og kjedelig fornøyelse. Men her er tipset som gjør at du kan servere «fersk» gjærbakst på bursdagen, uten å ha stått halve natten og bakt: Ta opp gjærbakst fra fryseren. Det aller beste er å lage noe som ikke trenger så lag tid å tine. Jeg pleier å lage Olaboller (Solskinnsboller/ Skolebrød) og legger disse i frossen tilstand inn i ovnen. Tines på 50 -100 grader – bruk varmluft i 4-8 minutter (kommer an på tykkelse). Rør sammen melis og dypp eventuelt  i kokos. 

12 tips for å lykkes med gjærdeig

Her finner du oppskrift på hjemmelaget vaniljekrem

Muffins: Jeg må ærlig innrømme at jeg liker Muffins aller best når de er ferske. Det er bare en smak-sak, men har du tid – rør sammen og stek samme dag. Hvis ikke, ta opp ferdiglagde muffins og legg på glasur samme dag som selskapet skal være. Skjær opp et raust fruktfat. 

Frukt: Barna spiser mer om frukten er delt opp i biter.

Sjokoladekaken har du ferdig pyntet allerede – det er bare å dytte lysene i kaka. Og husk geleen i kjøleskapet! 

Amerikanske cookies – skjær skiver av den ferdige deigen som ligger i kjøleskap, stek av og server dem rykende ferske 🙂

Gjøres ferdig samme dag som voksenselskapet skal være:
Ta opp kaker som er fryst på morgenen. Tin gjærbakst i ovnen for et ferskest resultat. Sjokoladekake/brownies kan serveres fra dagen før, pluss det som måtte være igjen av gele og muffins. 

Slik trekker du en bløtkake med marsipan (fra serien baketeknikker på ett minutt på VGTV)
Marengsguide (fra serien baketeknikker på ett minutt på VGTV)
Slik pynter du kaka med frukt (fra serien baketeknikker på ett minutt på VGTV)
Bløtkaken har tint et døgn i kjøleskap, eller er lagt sammen dagen før og står på kjøl. Pisk kremfløte, stryk opp kaken og legg på for eksempel frisk frukt eller trekk med marsipan (se video).  Verdens beste kan du lage dagen i forvegen, men jeg vil anbefale at den lages samme dag. Pavlovabunnen kan lages ferdig flere dager i forvegen (se video) men krem og frukt legges på samme dag som den skal spises. Bunnen kan gjerne bakes og fryses, men kremen til Firkløverkake trenger også å bli gjort ferdig samme dag som de skal spises. 

Trenger du andre dekoreringstips?

Andre kake/ dessert-tips til selskap får du her:

En liten oppfordring til slutt: Ikke slit deg ut! Mye kan som du forstår gjøres ferdig på forhånd, men føler du at det blir for mye jobb, tør å spørre om noen kan ta med en kake til selskapet. Eller kjøp en god iskrem og server litt nonstop og kjeks til. Det viktigste er ikke å ha flest kaker på bordet, men å ha en hyggelig stund med nære og kjære :) 
Be the first to write a review
3 Comments
  • catrin
    Svar
    Posted at 09:22, 26. september 2014

    Hei! Fantastisk bra, og så utrolig god timing med barnebursdag så og si akkurat nå! 🙂 Det er vi det, Elin.

    • Konditor-Elin
      Svar
      Posted at 04:13, 30. september 2014

      🙂 🙂

  • Inger-Johanne
    Svar
    Posted at 11:00, 11. april 2016

    Perfekt timing, som vanlig er jeg sent ute. Frøkna har bursdag i morgen.

Post a Comment

Comment
Navn
Email
Website

Cookieman-cookies

Det er snart desember og jeg har laget...

Julegeiter

I Rogaland er det ved juletider tradisjon å...

Mini suksessterter

Jeg hadde eggeplommer og malte mandler til overs...

Fyrstekake med en vr..

Fyrstekake er ikke bare for gamle folk (jeg...

Nettbutikken

Nettbutikken er åpen! Jeg har samlet et knippe...