Din handlekurv er nå tom!
Kladdkaka med karamellsaus
Mjuk sjokoladekake som smelter på tungen
I dag har jeg brukt en oppskrift med sjokolade, og HURJEDAMEJ så godt dette er! Kaken smaker litt som sjokoladefondant og er mjukere enn mjukest. Den er ikke lett å håndtere – jeg satte den rett og slett i fryseren for å klare å sette den over på fat. Men for all del – server den lun rett fra forma. Dette skal være rustikt og ujålete.
Karamellsausen er laget på samme måte som jeg lager min mammas karameller men her må man stoppe kokingen mye før. Det skal være saus. Ettersom jeg brukte hvitt sukker kokte jeg den litt for lenge (fordi jeg ville ha en fin karamellfarge). Da ble den plutselig for fast, og måtte tilbake til kjelen. Jeg tilsatte mer fløte og en dråpe med sukkerkulør, og vips så var sausen i boks. PS. Vi du ha salt karamellsaus? Tilsett litt salt i karamellsausen helt til slutt (smak deg frem).
150 g mørk sjokolade
150 g smør
3 egg
170 g sukker
100 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
2 dl kremfløte bløtpiskes og serveres ved siden
Slik gjør du:
1. Del sjokoladen i biter, smelt sammen med smør på lav varme (jeg brukte mikro).
2. Pisk eggedosis. Tilsett smør/sjokolade.
3. Sikt inn det tørre. Vend inn med en slikkepott.
4. Hell i en springform (ca. 22-24 cm).
5. Stek på 180 grader i ca. 20 minutter. Kaken skal være helt myk i midten.
6. Sett kaken til avkjøling, la den gjerne stå i kjøleskap til den skal spises (eller sett den i fryseren for lettere å få den over på fat).
7. Serveres med bløtpisket krem og karamellsaus.
Karamellsaus
1 dl sukker
1 dl fløte
2 ss smør
1 -2 ss lys eller mørk sirup
Ha alle ingrediensene i en kjele. Rør godt mens det koker. Massen skal kokes til den får sauskonsistens.
Om du bruker hvitt sukker kan du tilsette 1 dråpe sukkerkulør for å få mer karamellfarge.
(Jeg kokte min på ca. 7-10 minutter). Ble karamellsausen for tykk? Ha den i kjelen igjen og tilsett mer fløte.
Maria Eline Solsvik
Denne er bare helt fantastisk god!! Kan karamellsausen oppbevares i tett glass i en stund eller bør den brukes med det samme?
Elin Krem.no
Den kan godt oppbevares i glass. Holder i ukevis.