Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Saftig, stor sjokoladekake i langpanne

Saftig, stor sjokoladekake i langpanne

Bilde

Saftig, stor sjokoladekake uten egg

Reklame: Maimåned betyr masse baking til fester og dugnader. Her får du oppskrift på en stor langpannekake ute egg. (Blogginnlegget er laget i samarbeid med Tørsleffs/ Haugen-Gruppen)
Til dugnad og festmåneden mai passer det å lage en skikkelig saftig og god langpanne-sjokoladekake. Denne er laget uten egg og er bare å røre sammen. Oppskriften består blant annet av (søtet) yoghurt. Bruk det du har i kjøleskapet, for eksempel vanilje. Velger å bruke nøytral yoghurt eller kefirmelk tilsett et par-tre spiseskjeer med sukker ekstra. Brunt sukker gir ekstra god smak, men bruk det du har. Hvitt sukker går også fint å bruke.
Saftig, stor sjokoladekake laget i stor langpanne
2 stk beger vaniljeyoghurt  (til sammen 300 g  – ta det du har)
160 g smeltet smør/ margarin
250 g brunt sukker (eller ta det du har)
1 boks Tørsleffs søtet kondensert melk
2 dl melk
500 g hvetemel
4 ss kakao
4 ts Tørsleffs vaniljesukker
2 ts natron
2 ts bakepulver

Glasur:
75 g smør/ margarin
300 g melis
5 ss ferdiglaget kaffe
1 ss kakao
3 ts Tørsleffs vaniljesukker

Slik gjør du:
1. Bland sukker, yoghurt, smeltet smør og en boks søtet kondensert melk sammen i en bolle.
2. Sikt inn det tørre og bland inn melken litt etter litt mens du rører.
3. Fordel i en stor langpanne (ca. 40 x 30 cm) kledd med bakepapir.
4. Stek på 180 grader i 35-40 minutter. Sjekk med en bakepinne om kaken er ferdig. Henger det deig igjen på pinnen må den steke lenger. Sett gjerne på varmluft siste 5 minuttene.
5. Avkjøl kaken på rist og lag glasuren.
6. Rør sammen melis, kakao, vaniljesukker og kaffe. Smelt smør og bland inn. Rør til glatt og stryk utover kaken. Dryss på kakestrøssel.

Bilde

Bilde

Tørsleffs vaniljesukker er laget på ekte bourbon-vanilje og fås kjøpt på REMA.

Tørsleffs søtet kondenserte melk fås kjøpt Coop OBS, Mega og på Coop Extra

Bilde

Her ser du alle ingrediensene til denne kaka. Mel, kakao, natron, vaniljesukker, yoghurt, smeltet smør, bakepulver, en boks søtet kondensert melk og brunt sukker. (Det eneste som mangler er 2 dl melk som jeg tilsatte til slutt). Det er bare å røre alt sammen!
Bilde

Fyller en stor langpanne ca. 40 x 30 cm – stekes på 180 grader i 35-40 minutter (skru på varmluft siste 5 min)
Bilde

Til glasuren trenger du kaffe, melis, kakao, vaniljesukker og smeltet smør. Røres sammen til en glatt glasur.
Bilde

Naaaaam!
Bilde

Saftig, stor og GOD! lanpannekake som du kan lage både til dugnad og fest.
5 based on 1 reviews
18 Comments
  • Kaja
    Svar
    Posted at 09:53, 5. mai 2017

    Nam! Men bruker du ikke kjøkkenmaskin? Bare mikser alt forhånd?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Posted at 10:00, 5. mai 2017

      Du kan godt bruke en mikser, men denne går fint å røre sammen med en et røre-redskap (som en tresleiv eller lignende). Eneste du må tenke på er å få rørt ut alle klumper.

  • Ellie
    Svar
    Posted at 14:57, 5. mai 2017

    Ser veldig god ut, men er den veldig søt? Det er en del sukker i tilleg til søtet yoghurt og søt kondensert melk?

    • Konditor-Elin
      Svar
      Posted at 15:02, 5. mai 2017

      Hei Ellie – neida, jeg har justert sukkermengde slik at det ikke skal bli for søtt. Om du er usikker kan du jo fint redusere sukkermengde til 200 gram og bruke nøytral yoghurt 🙂

  • Vibeke Nilsen
    Svar
    Posted at 00:05, 6. mai 2017

    Hei.
    Lyst til å prøve denne 🙂 Men hvordan blir den å evt steke i 20 cm form eller 25 cm??og hva med steketiden ??

    • Konditor-Elin
      Svar
      Posted at 16:01, 7. mai 2017

      20 cm form blir for liten, bruk så stor form som mulig. Selv en 25 cm form vil bli full – denne er ganske så stor. Steketid 40-50 minutter.

      • Mari Lise
        Svar
        Posted at 18:56, 19. februar 2019

        Hei!

        Denne er så god!!!
        Tror du det vil funke å ta halve røra i en 20 cm rundform?
        Og steke i 2 omganger slik at man får to kaker?
        Har du evnt. en annen oppskrift på en «helt vanlig» sjokoladekake i rundform som potensielt kan bli ganske høy? 🎂

        • Elin Krem.no
          Svar
          Posted at 20:06, 19. februar 2019

          Det tror jeg vil gå fint, litt usikker på steketid, men bruk en bakepinne og sjekk når den er ferdig (da skal det ikke henge noe deig igjen på pinnen)

  • Bake T
    Svar
    Posted at 13:19, 4. september 2019

    Knallgod! Saftig og deilig sjokoladesmak, absolutt ikke for søt syns jeg 🙂 Har bakt denne i rundform på ca 27cm to ganger nå! Men hvorfor synker min litt på midten mot slutten av steketiden? :O Ser så stor og fin ut veldig lenge, og har ikke åpnet ovnen enda engang 🙁

    • Elin Krem.no
      Svar
      Posted at 14:01, 4. september 2019

      Når ei kake faller sammen i midten er det fordi den ikke er ferdig stekt i midten. Det tar lenger tid for varmen å trenge inn i mot midten når man steker på over/ undervarme. Jeg pleier å skru over på varmluft mot slutten nettopp fordi varmen skal trenge gjennom hele kaka raskere.

      • Bake T
        Svar
        Posted at 21:21, 4. september 2019

        Aaah, da skrudde jeg på varmluften for seint altså, da tror jeg at jeg skal prøve å skru på det litt tidligere når jeg steker i den kakeformen neste gang. Tusen takk for svar! 🙂

  • Johanne Gangnæs
    Svar
    Posted at 22:23, 12. november 2019

    Hei
    Kan man lage denne et døgn før den skal serveres og fortsatt være saftig og god dagen etter? 😃 Hilsen ei som er livredd tørr sjokoladekake

    • Elin Krem.no
      Svar
      Posted at 15:37, 13. november 2019

      Med denne kaka skulle det gå helt fint!

  • Kristin
    Svar
    Posted at 18:04, 13. mai 2020

    Har bakt denne nå til fredagskaffen på jobb. Brukt et beger med kokosyoghurt, og tror det blir bra. 25 min på 175 gr varmluft var passe. 🙂

  • Mai-Lill
    Svar
    Posted at 15:23, 18. april 2021

    Ser god ud. Kan den fryses?

    • Elin Krem.no
      Svar
      Posted at 13:38, 19. april 2021

      Ja

  • Guri Bruserud
    Svar
    Posted at 18:01, 3. mai 2023

    Hei. Dette er favorittbursdagskaka til datteren min, den må jeg alltid lage. Men i år vil hun gjerne ha kaka i muffinsformer. Jeg har et sånt stekebrett til muffins, som jeg putter papirformer i. Hva tenker du om steketemperatur og tid? Bursdagsfeiringen er neste helg, 13.mai. Håper du har tid til å svare.

    • Elin Krem.no
      Svar
      Posted at 08:32, 4. mai 2023

      Jeg ville stekt på 180 grader i 15-20 minutter. Bruk en bakepinne og sjekk etter 10-12 minutter. Bruker du varmluft vil det gå litt raskere.

Post a Comment

Comment
Navn
Email
Website

Cookieman-cookies

Det er snart desember og jeg har laget...

Julegeiter

I Rogaland er det ved juletider tradisjon å...

Mini suksessterter

Jeg hadde eggeplommer og malte mandler til overs...

Fyrstekake med en vr..

Fyrstekake er ikke bare for gamle folk (jeg...

Nettbutikken

Nettbutikken er åpen! Jeg har samlet et knippe...