Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Cookies med sjokolade og peanøtter

Cookies med sjokolade og peanøtter

Det er så lenge siden jeg har laget cookies! I dag fikk jeg ånden over meg og laget noen med en smakskombinasjon jeg mente ville funke perfekt. Mer om det senere!

Jeg har nemlig en hel haug med cookies-oppskrifter med kun sjokolade (se kategorien cookies), derfor var det på tide med en annen variant.

Ble inspirert av instagram til å lage disse litt store, men angret så snart de var ute av ovnen. Det ble litt for mektig for meg, rett og slett. Du bestemmer størrelse selv, men lag dem gjerne mindre enn mine. Av denne deigen fikk jeg 13 stk, lager du dem halvparten så store får du også flere…

Jeg trillet kuler av deigen som ble plassert på en bakeplate. Ettersom de ikke fløt ut så mye som jeg ville tok jeg platene ut etter 5 minutter og klasket dem i bordet. Da vil cookies’ene flate mer ut! Alternativt kan du bare klemme kulene med deig litt mer flate før steking.

Personlig likte jeg de som stekte lengst (15 minutter på 180 grader varmluft) men om du liker at det er litt mjukt og deigete i midten, stek bare 10-12 min.

Nei, de er ikke seige disse her. De er mer mjuke. Med masse smak av sjokolade og peanøtter.

Cookies med sjokolade og peanøtter

75 g mykt smør
75 g sukker
100 g brunt sukker
125 g peanøttsmør
1 egg
150 g hvetemel
1 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
ca. 30 g hakka salte peanøtter (kan sløyfes)

250 g hakka sjokolade i grove biter (bruk lys, mørk eller hvit, ta det du har)


Slik gjør du:

  1. Rør sammen smør og sukker.
  2. Rør inn peanøttsmør.
  3. Ha i egget.
  4. Bland inn det tørre (bruk gjerne hendene).
  5. Ha i hakket sjokolade og peanøtter (bruk gjerne hendene)
  6. Lag kuler som du setter med godt mellomrom på et brett med bakepapir. Mine er store (65 g) – lag gjerne mindre. Klem kulene litt flate før steking.
  7. Stek på varmluft 180 grader i 10-15 min.  (Om du syntes de flyter litt lite ut, ta brettene ut halvvegs og slå de i benken, så flyter de litt mer utover).
  8. Avkjøl og spis.

Vei opp alle ingrediensene før du begynner. Bruk romtempererte råvarer.

Rør sammen sukker og smør. Tilsett peanøttsmør. Rør godt før du tilsetter egget.

Rør inn det tørre +peanøtter og sjokolade. Bruk gjerne hendene for å få det sammen til en deig. Del opp deigen i passe store biter og rull til kuler. Sett på en bakeplate. Stek på 180 grader (varmluft) i 10-15 min.

Skikkelig mektige peanøttcookies! Jeg var ikke frelst ved første tygg, men kanskje du liker dem bedre enn meg? Gi et pip i kommentarfeltet, da…

5 based on 1 reviews
3 Kommentarer
  • Ida H
    Svar
    Skrevet på11:25, 8. februar 2023

    Jeg er svak for kombinasjonen peanøtter og sjokolade, så jeg elsket dem!

  • Ingrid
    Svar
    Skrevet på13:12, 16. desember 2023

    Hvor lenge holder disse i tett boks/glass?

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Mini delfiakake med ..

Jeg trodde det kanskje skulle være *litt* vanskeligere...

Cookieman-cookies

Det er snart desember og jeg har laget...

Julegeiter

I Rogaland er det ved juletider tradisjon å...

Mini suksessterter

Jeg hadde eggeplommer og malte mandler til overs...

Fyrstekake med en vr..

Fyrstekake er ikke bare for gamle folk (jeg...