Din handlekurv er nå tom!
Terter med vaniljekrem og bær
Vi drar oss i mot mai, hurra!! Kakemåneden over alle kakemåneder blir annerledes i år, ingen konfirmasjoner, ingen bryllup. Men, vi skal feire 17. mai. OM VI SKAL!! I den anledning har flere etterspurt porsjonskaker. Feiringen vil bli med færre personer enn vanlig, derfor kan det jo være fint å lage opp litt smått og godt.
Her har jeg brukt sandkakeformer. Har du ikke former kan du godt bare stikke ut små rundinger av mørdeig og steke. Legg krem midt på mørdeigsbunen og stable bær rundt. Disse små diamantene av noen kaker kan du gjerne lage ferdig kvelden før feiringen (bunnene kan du lage flere dager før), men aller finest blir de om bærene legges på rett før servering.
Små fruktterter med vaniljekrem
Ca. 15–20 stk.
MØRDEIG:
50 g melis
100 g smør eller margarin
150 g hvetemel
1 egg
Mørdeig: Bland alle ingrediensene til en deig (ikke arbeid deigen for mye). Legg deigen kjølig en halv times tid. Kjevle ut deigen ca. 1,5 cm tykk. Legg den over sandkakeformer. Klem deigen ut i formene. Stek ved 190° i 20–25 min.
En halv porsjon vaniljekrem (ca. 500g)
1.25 dl melk
1.25 dl fløte
50 g sukker
15g maisenna
½ vaniljestang (eller 3 ts ekte vaniljesukker)
2 stk eggeplommer
Splitt vaniljestangen (eller bruk vaniljepasta/ vaniljesukker), skrap ut innholdet og ha alle ingrediensene i en kjele (også stangen). Rør til det tykner (5-6 bobler). Avkjøles. Vaniljekrem:
Om ønskelig tilsett ca. 1 dl pisket kremfløte i vaniljekremen.
Vil du gjøre småtertene fulle av glans? Legg 2 plater gelatin i bløt og smelt i 1-2 dl eplejus. Sett blandingen kjølig. Når den begynner å tykne, stryk geleen på tertene med en pensel.
Kari Kjøniksen
Disse ser nydelige ut!!
Linn Åse
Hei hvor lenge holder bunnene seg? Må de lages samme dag som de skal brukes? Jeg har ikke sandkake former. Noen tips til hva jeg kan bruke?
Elin Krem.no
Du kan stikke ut rundinger og steke. Mørdeigen kan stekes flere dager før den skal brukes, pakk inn i plast og oppbevar i romtemperatur.
Sofie
Skal mørdeigsbunnene stekes med form, eller bruker man dem bare for å forme første?
Elin Krem.no
De må steke i formene.