Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Tips og triks
Ukategorisert
Utstyr

Terter med vaniljekrem og bær

Terter med vaniljekrem og bær

Vi drar oss i mot mai, hurra!! Kakemåneden over alle kakemåneder blir annerledes i år, ingen konfirmasjoner, ingen bryllup. Men, vi skal feire 17. mai. OM VI SKAL!! I den anledning har flere etterspurt porsjonskaker. Feiringen vil bli med færre personer enn vanlig, derfor kan det jo være fint å lage opp litt smått og godt.

Her har jeg brukt sandkakeformer. Har du ikke former kan du godt bare stikke ut små rundinger av mørdeig og steke. Legg krem midt på mørdeigsbunen og stable bær rundt. Disse små diamantene av noen kaker kan du gjerne lage ferdig kvelden før feiringen (bunnene kan du lage flere dager før), men aller finest blir de om bærene legges på rett før servering.

Små fruktterter med vaniljekrem
Ca. 15–20 stk.

MØRDEIG:
50 g melis
100 g smør eller margarin
150 g hvetemel
1 egg

Mørdeig: Bland alle ingrediensene til en deig (ikke arbeid deigen for mye). Legg deigen kjølig en halv times tid. Kjevle ut deigen ca. 1,5 cm tykk. Legg den over sandkakeformer. Klem deigen ut i formene. Stek ved 190° i 20–25 min.

En halv porsjon vaniljekrem (ca. 500g)
1.25 dl melk
1.25 dl fløte
50 g sukker
15g maisenna
½ vaniljestang (eller 3 ts ekte vaniljesukker)
2 stk eggeplommer

Splitt vaniljestangen (eller bruk vaniljepasta/ vaniljesukker), skrap ut innholdet og ha alle ingrediensene i en kjele (også stangen). Rør til det tykner (5-6 bobler). Avkjøles. Vaniljekrem:

Om ønskelig tilsett ca. 1 dl pisket kremfløte i vaniljekremen.

Vil du gjøre småtertene fulle av glans? Legg 2 plater gelatin i bløt og smelt i 1-2 dl eplejus. Sett blandingen kjølig. Når den begynner å tykne, stryk geleen på tertene med en pensel.

La deigen hvile en halvtime i kjøleskap før du kjevler ut. Ta ut litt og litt, jobb med kald deig.
Ta litt av deigen og klem ut i formene.
Bruk fingrene og klem deigen godt ut i hver form.
Sett på plate og stek på 190 grader 20-25 minutter, over/undervarme.
Ta mørdeigsbunnene ut av formene og avkjøl.
Jeg liker å blande inn litt pisket krem i vaniljekremen, men ikke så mye at den blir for bløt. Bruker sprøytepose fordi jeg syntes det er lettere og penere å legge på kremen på den måten.
Del bærene sånn at de passer til formen. Tertene kan ikke fryses, men jeg lover – disse blir IKKE gamle…

Be the first to write a review
5 Kommentarer
  • Kari Kjøniksen
    Svar
    Skrevet på17:51, 23. april 2020

    Disse ser nydelige ut!!

  • Linn Åse
    Svar
    Skrevet på18:19, 11. mai 2020

    Hei hvor lenge holder bunnene seg? Må de lages samme dag som de skal brukes? Jeg har ikke sandkake former. Noen tips til hva jeg kan bruke?

  • Sofie
    Svar
    Skrevet på00:43, 14. november 2020

    Skal mørdeigsbunnene stekes med form, eller bruker man dem bare for å forme første?

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Pepperkaker du kan h..

  Her skal du få noen tips til...

Min første bakebok ..

Reklame. Denne boka er superpopulær om dagen. Hurra!...

Juletrær

Sjakkruter er en populær småkake. Jeg fant ut...

Marsipankonfekt (adv..

Lyst til å lage en eske med marsipankonfekt?...

Mini delfiakake med ..

Jeg trodde det kanskje skulle være *litt* vanskeligere...