Vil du bli en krem-støttespiller og bidra til at alle oppskriftene på www.krem.no fortsatt forblir gratis for alle?
Send din gave, for eksempel kr. 39,- til VIPPS 509685 Takk for din støtte! - Hilsen Elin

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Tips og triks
Ukategorisert
Utstyr

Sitroncrèmekake med gele

Sitroncrèmekake med gele

Liker du ostekake med gele? Ok, her har du etterligningen, uten ost, men med gele. Den har få ingredienser og er superenkel å lage. Her har jeg byttet ut ost og kremfløte med søtet kondensert melk og crème fraîche.

Det er lite som kan gå galt, men sørg for at geleen er avkjølt, både når du skal blande ingrediensene sammen og når du skal helle gele på toppen av kaka. Kan godt lages en dag eller to før den skal spises.


Sitroncrème-kake med gele
250 g Digestivekjeks (eller Bixit eller Gjende)
100 g smør

1 boks søtet kondensert melk
1 beger crème fraîche (3 dl)
1 pakke sitrongele
revet skall av en halv sitron
saften av en halv sitron

Dekor:
1 pakke sitrongele
2.5 dl vann

Slik gjør du:
1. Knus kjeks i en foodprocessor eller i en pose med en kjevle. Smelt smør og bland med smulene.
2. Klem kjeksen ut i en form ca. 24 cm. Sett kjølig.
3. Kok opp 2.5 dl vann. Rør ut gelepakken i vannet. Sett kjølig.
4. Pisk opp crème fraîche og rør inn den søtede kondenserte melken.
5. Bland inn avkjølt gele (bør ha romtemp eller kaldere), revet sitronskall og sitronsaft.
6. Hell blandingen i formen og sett kjølig et par timer, eller til dagen etter.
7. Gelelokk: kok opp 2.5 dl vann. Rør ut geleen i vannet og sett i kjøleskap. Geleen helles på stivnet kake når den er helt avkjølt.

Klem ut knust kjeks i en 24 cm form. Ikke klem for hardt, da blir bunnen veldig kompakt.
Lag gele, pisk opp creme fraiche. Bland inn kondensert melk og (avkjølt) gele.
For å få en enda bedre smak (tro meg!) tilsatte jeg litt sitronskall og saft av sitron
Hell blandingen i ringen med kjeksbunn og sett kjølig.
Når kaken er stivnet og ny pakke med gele er kokt opp og avkjølt, hell på toppen.
Nydelig kake som holder ei uke i kjøleskapet, minst..

Be the first to write a review
4 Kommentarer
  • Ann Elise Løseth
    Svar
    Skrevet på15:18, 9. juli 2020

    Har du noe forslag til å kunne bruke en annen type kjeks i bunn som har mindre sukker?

    • Skrevet på17:11, 4. september 2021

      Jeg holder på å lager kaken nå og har laget bunn basert på denne oppskriften: https://www.tastesoflizzyt.com/paleo-nut-energy-bars/
      Bare la et tynt lag av det nede i en kakeform. Resten laget jeg ekstra bunner til fremtidig bruk av 🙂 Men, ca 1/3 av oppskriften syntes jeg passet i en bunn. I tillegg til nøtter hadde jeg oppi litt kakao nibs og litt sukkerfri mørk sjokolade som jeg hakket. Smaker utrolig godt!!

      I selve kaken bruker jeg sukkerfri sitron gele og kutter ut den kondenserte melken og erstatter det med fløte, siden jeg ikke får tak i sukkerfri kondensert melk. 🙂 Bruker sukrin og stevia som søtningsmiddel.

  • Kari Kjøniksen
    Svar
    Skrevet på20:07, 9. juli 2020

    Jeg heller alltid gele-blandingen til toppen gjennom en tesil, da sprer du strålen så du ikke får skader i kremblandingen.

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Créme brûlée med ..

  Årets siste blogginnlegg er tradisjonen tro en...

Lussekattboller dypp..

  Det er snart Lucia og her får...

Pepperkaker du kan h..

  Her skal du få noen tips til...

Min første bakebok ..

Reklame. Denne boka er superpopulær om dagen. Hurra!...

Juletrær

Sjakkruter er en populær småkake. Jeg fant ut...