Sitroncrèmekake med gele

Sitroncrèmekake med gele

Liker du ostekake med gele? Ok, her har du etterligningen, uten ost, men med gele. Den har få ingredienser og er superenkel å lage. Her har jeg byttet ut ost og kremfløte med søtet kondensert melk og crème fraîche.

Det er lite som kan gå galt, men sørg for at geleen er avkjølt, både når du skal blande ingrediensene sammen og når du skal helle gele på toppen av kaka. Kan godt lages en dag eller to før den skal spises.


Sitroncrème-kake med gele
250 g Digestivekjeks (eller Bixit eller Gjende)
100 g smør

1 boks søtet kondensert melk
1 beger crème fraîche (3 dl)
1 pakke sitrongele
revet skall av en halv sitron
saften av en halv sitron

Dekor:
1 pakke sitrongele
2.5 dl vann

Slik gjør du:
1. Knus kjeks i en foodprocessor eller i en pose med en kjevle. Smelt smør og bland med smulene.
2. Klem kjeksen ut i en form ca. 24 cm. Sett kjølig.
3. Kok opp 2.5 dl vann. Rør ut gelepakken i vannet. Sett kjølig.
4. Pisk opp crème fraîche og rør inn den søtede kondenserte melken.
5. Bland inn avkjølt gele (bør ha romtemp eller kaldere), revet sitronskall og sitronsaft.
6. Hell blandingen i formen og sett kjølig et par timer, eller til dagen etter.
7. Gelelokk: kok opp 2.5 dl vann. Rør ut geleen i vannet og sett i kjøleskap. Geleen helles på stivnet kake når den er helt avkjølt.

Klem ut knust kjeks i en 24 cm form. Ikke klem for hardt, da blir bunnen veldig kompakt.
Lag gele, pisk opp creme fraiche. Bland inn kondensert melk og (avkjølt) gele.
For å få en enda bedre smak (tro meg!) tilsatte jeg litt sitronskall og saft av sitron
Hell blandingen i ringen med kjeksbunn og sett kjølig.
Når kaken er stivnet og ny pakke med gele er kokt opp og avkjølt, hell på toppen.
Nydelig kake som holder ei uke i kjøleskapet, minst..
3 Comments
  • Ann Elise Løseth
    Reply
    Posted at 15:18, 9. July 2020

    Har du noe forslag til å kunne bruke en annen type kjeks i bunn som har mindre sukker?

  • Kari Kjøniksen
    Reply
    Posted at 20:07, 9. July 2020

    Jeg heller alltid gele-blandingen til toppen gjennom en tesil, da sprer du strålen så du ikke får skader i kremblandingen.

Post a Comment

Comment
Name
Email
Website

Brioche-boller tangz..

Brioche er en deig med ekstra mye egg...

Slik tørker du blom..

Jeg har sådd kornblomster i hagen og har...

Formkake med sitron ..

Da jeg spurte følgerne mine på Instagram hva...

Grovbrød med helkor..

Dette brødet kunne jeg egentlig bare kalt grov...

Snickersmakroner

Liker du Dumle? Liker du Snickers? Ok, disse...