Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Snickersmakroner

Liker du Dumle? Liker du Snickers? Ok, disse er til deg.

Dette er nok ikke de fineste makronene jeg har laget. Makroner skal ha «føtter», men det fikk ikke disse. Gjorde et lite eksperiment med fyllet ved å smelte Dumle. Det gikk sånn passe bra (den ble litt for rennende). Sønnen (som er glad i Dumlekarameller) mente de smakte kjempegodt (jeg syntes kanskje det ble i søteste laget). Men de duger! Disse er perfekt uperfekte – som livet selv.

Grunnen til at makronene ikke fikk føtter? Det skyldes nok gammel eggehvite. Les mer om eggets egenskaper her. Jeg har alltid en kopp med eggehvite stående i kjøleskapet. Jeg holder ikke styr på hvor lenge den koppen har stått (trolig flere måneder), og det jeg gjør er å helle på eggehviter hver gang jeg får til overs. Eggehvite er som egg, det har knapt noen holdbarhetsdato, men det er noen egenskaper som forringes….

Jeg syntes det kan være vanskelig å lage små mengder med fyll. Til min lille porsjon med ca. 20 makroner er det ikke mye jeg trenger. Av den grunn ble jeg stående med en pakke Dumlekarameller i hånda sist jeg var på butikken. Kanskje jeg kunne lage en liten porsjon karamellfyll av disse? Som tenkt, så gjort. Smeltet dem over vannbad (120 gram). Måtte tilsette litt væske for å få det litt sprøytevennlig, og endte opp med å ha i for mye. Resultatet ble at karamellen ble for rennende. Det håper jeg du skal unngå.

Snickersmakroner
Lag en prosjon av disse makronene

Fyll
120 gram Dumlekarameller
1 ss væske (vann/ fløte/ kaffe – du velger)
1-2 ss hakkete peanøtter (strøs på karamellen etter at den er sprøytet på makronene)
2 -4 ruter kokesjokolade (smeltet og brukt til pynt på toppen)

Slik lager du fyllet:
1. Smelt karamellene + væske over vannbad. (Sett bollen i en kjele med vann som småkoker uten at den er i kontakt med vannet. Det er dampen som skal smelte sjokoladen/ karamellene).

2. Ha karamellfyllet i en sprøytepose, eller legg på en teskje av fyllet på hver makron.

3. Dryss på litt hakkede peanøtter og legg på toppen. Sett makronene kjølig så fyllet setter seg.

4. Hvis du vil dekorere makronene, smelt litt sjokolade, ha det i en sprøytepose. Dra noen striper over makronene og dryss på litt peanøtter. Makronene kan oppbevares i et par dager i kjøleskapet. Eller putt dem rett i fryseren.

Dette blir ca. ett brett makroner. Bruker et teflon-bakeunderlag jeg har kjøpt på Rema en eller annen gang. Klippet den til så den passer plata mi.
Smelt karamellene over vannbad. Tilsett væsken samtidig som du smelter.

Rør til du har en jevn karamell, fyll den i en sprøytepose eller legg på fyllet med en teskje. Strø litt hakket peanøtt over. Legg på den andre delen av makronen og sett kjølig. Oppbevares kjølig til de skal spises. Kan godt fryses.
Makroner kan oppbevares noen dager i kjøleskapet, men holder seg best i fryseren.


Be the first to write a review
Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Mini delfiakake med ..

Jeg trodde det kanskje skulle være *litt* vanskeligere...

Cookieman-cookies

Det er snart desember og jeg har laget...

Julegeiter

I Rogaland er det ved juletider tradisjon å...

Mini suksessterter

Jeg hadde eggeplommer og malte mandler til overs...

Fyrstekake med en vr..

Fyrstekake er ikke bare for gamle folk (jeg...