Din handlekurv er nå tom!
Tigerkake
Elins LYSE posekake er en ny versjon av den mest populære kaka på bloggen – nemlig enkel sjokoladekake i langpanne. Den er svært enkel å røre sammen, man blander det våte med det tørre og steker den ferdig på rundt 20 minutter. Denne kaka er laget på nesten helt lik oppskrift og ble saftig og litt sånn kladdete i konsistens. Den ble faktisk overraskende god!
Planen var å lage en frosting med salt karamell, men ting gikk ikke etter planen, dermed måtte jeg improvisere. Valget falt på en «vanlig» kremostglasur, men min kremostglasur er ikke så søt som den du kjenner. Dermed passet det fint å ha litt karamell/ sjokolade på toppen.
Karamellsaus og sjokokoladesaus ble kjøpt i hurten og sturten før kaka skulle gjøres helt ferdig. Det er 29 varmegrader ute i dag og alt jeg ville var å bli ferdig med denne kaka og komme meg ut av kjøkkenet. Jeg tenkte: posekake trenger raske løsninger. Dette vil folk bare ELSKE.
Haha!
PS. Denne kaka vil sikker bli god med en sjokoladeglasur, en sitronglasur eller en annen favorittglasur.
Elins lyse posekake i langpanne (Tigerkake)
500 g hvetemel (8,9 dl)
25 g bakepulver (6 ts)
30 g vaniljesukker (7 ts)
1 ts salt
350 g sukker (4 dl)
1 dl nøytral olje (raps, soya eller solsikke)
2 egg
1/2 liter melk
Slik gjør du:
1. Vei opp det tørre. Rør godt sammen med en visp.
2. Vei opp det bløte (egg, melk, olje).
3. Hell det bløte i det tørre, rør godt sammen så massen blir klumpfri.
4. Kle en langpanne 30 x 40 cm med bakepapir og hell røren i.
5. Stek på 200 grader i 20-25 minutter et hakk ned fra midten i ovnen (sjekk med en bakepinne om kaken er ferdig – henger det deig på pinnen, stek lenger, er pinnen uten kakerøre er den ferdig.)
Ostekrem med sitronsmak
200 g nøytral kremost (for eksempel Philadelphia)
100 g mykt smør
150 g melis
2-3 ss sitronsaft
Rør alle ingredienser sammen med miksmaster til kremen har en lys farge.
Sjokoladesaus:
100 g lys eller mørk sjokolade
2-3 ss fløte
Smelt sjokolade sammen med fløte enten over vannbad eller i mikro
Karamellsaus:
100 g sukker
1/2 dl vann
2 ss smør
1 dl fløte
Ha vann og sukker i en kjele. La det koke inn til karamell uten at du rører i det. Når karamellen har en gyllen farge, tilsett fløte (pass så du ikke brenner deg, det vil boble opp). Rør inn smør.
Eventuelt kan du ta snarveien (som jeg har gjort her) og bruke ferdig karamellsaus og ferdig sjokoladesaus.
Gunn
Hei! Kan du fortelle hva slags karamellfrosting du planla å bruke? Jeg er så glad i karamell, men har liksom ikke funnet noen kake/frosting som er helt som jeg ønsker. Du skulle lage salt karamellsaus forstod jeg, men hva tenkte du å blande med etterpå? Blandingsforhold? Blir glad om du svarer 😀
Elin Krem.no
Jeg tenkte å lage en smørkrem tilsatt karamellsaus. Da jeg smakte på det mislykka resultatet slo det meg at dette kom til å bli AAALT for søtt. Karamellkrem er en vanskelig affære og jeg trenger en skikkelig god oppskrift, tried and tested, før jeg begir meg på det..
Gunn
Hei igjen!
Takk for svar, og vil bare si at jeg har bakt en variant av denne kaka. Jeg tok litt mindre sukker, og tilsatte 100 g hjemmelaget salt karamellsaus. Til glasuren brukte jeg denne oppskriften minus sitronsaft, og tilsatte igjen 100 g hjemmelaget salt karamellsaus. Det ble knallgodt og smakte ikke for søtt, likevel med en mild, deilig smak av karamell som jeg ønsket. Tror jeg nå har knekt koden for karamellkake slik jeg ønsker den, tusen takk for inspirasjonen 🤩
Elin Krem.no
Supert! Takk for at du deler 🙂
Marie Zaremba
Hei! Tenker jeg vil lage denne kaken og servere på søndag. Går det fint å fryse den, og ta på glasuren søndagen?
Elin Krem.no
Har ikke sjekket konsistensen etter frysing enda (min ligger i fryser nå), men jeg tror det skal gå helt fint.
Trine
Hei! Hvor stor langpanne har du brukt?
Elin Krem.no
30 cm x 40 cm
Ruth Isaksen
Kan kaken bakes og pyntes dagen før,den skal serveres??
Elin Krem.no
JA, men ta på saus på toppen før servering.
Ane
En veldig god kake, og enkel å lage. Dette er en slager!