Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Tips og triks
Ukategorisert
Utstyr

Tigerkake

Elins LYSE posekake er en ny versjon av den mest populære kaka på bloggen – nemlig enkel sjokoladekake i langpanne. Den er svært enkel å røre sammen, man blander det våte med det tørre og steker den ferdig på rundt 20 minutter. Denne kaka er laget på nesten helt lik oppskrift og ble saftig og litt sånn kladdete i konsistens. Den ble faktisk overraskende god!

Planen var å lage en frosting med salt karamell, men ting gikk ikke etter planen, dermed måtte jeg improvisere. Valget falt på en «vanlig» kremostglasur, men min kremostglasur er ikke så søt som den du kjenner. Dermed passet det fint å ha litt karamell/ sjokolade på toppen.

Karamellsaus og sjokokoladesaus ble kjøpt i hurten og sturten før kaka skulle gjøres helt ferdig. Det er 29 varmegrader ute i dag og alt jeg ville var å bli ferdig med denne kaka og komme meg ut av kjøkkenet. Jeg tenkte: posekake trenger raske løsninger. Dette vil folk bare ELSKE.
Haha!

PS. Denne kaka vil sikker bli god med en sjokoladeglasur, en sitronglasur eller en annen favorittglasur.

Elins lyse posekake i langpanne (Tigerkake)
500 g hvetemel (8,9 dl)
25 g bakepulver (6 ts)
30 g vaniljesukker (7 ts)
1 ts salt
350 g sukker (4 dl)
1 dl nøytral olje (raps, soya eller solsikke)
2 egg
1/2 liter melk

Slik gjør du:
1. Vei opp det tørre. Rør godt sammen med en visp.
2. Vei opp det bløte (egg, melk, olje).
3. Hell det bløte i det tørre, rør godt sammen så massen blir klumpfri.
4. Kle en langpanne 30 x 40 cm med bakepapir og hell røren i.
5. Stek på 200 grader i 20-25 minutter et hakk ned fra midten i ovnen (sjekk med en bakepinne om kaken er ferdig – henger det deig på pinnen, stek lenger, er pinnen uten kakerøre er den ferdig.)

Ostekrem med sitronsmak
200 g nøytral kremost (for eksempel Philadelphia)
100 g mykt smør
150 g melis
2-3 ss sitronsaft
Rør alle ingredienser sammen med miksmaster til kremen har en lys farge.

Sjokoladesaus:
100 g lys eller mørk sjokolade
2-3 ss fløte
Smelt sjokolade sammen med fløte enten over vannbad eller i mikro

Karamellsaus:
100 g sukker
1/2 dl vann
2 ss smør
1 dl fløte
Ha vann og sukker i en kjele. La det koke inn til karamell uten at du rører i det. Når karamellen har en gyllen farge, tilsett fløte (pass så du ikke brenner deg, det vil boble opp). Rør inn smør.

Eventuelt kan du ta snarveien (som jeg har gjort her) og bruke ferdig karamellsaus og ferdig sjokoladesaus.


Bland det tørre i en bolle og det våte i en annen.
Bland de to sammen. Rør til du ikke har klumper i massen.
Stekes på 200 grader i ca. 20 min (over/ undervarme).
Lag kremostglasur og stryk ut på kaken.
Lag eventuelt noen striper på toppen med sjokoladesaus/ karamellsaus.



5 based on 1 reviews
11 Kommentarer
  • Gunn
    Svar
    Skrevet på07:57, 19. august 2020

    Hei! Kan du fortelle hva slags karamellfrosting du planla å bruke? Jeg er så glad i karamell, men har liksom ikke funnet noen kake/frosting som er helt som jeg ønsker. Du skulle lage salt karamellsaus forstod jeg, men hva tenkte du å blande med etterpå? Blandingsforhold? Blir glad om du svarer 😀

      • Gunn
        Svar
        Skrevet på21:47, 19. august 2020

        Hei igjen!
        Takk for svar, og vil bare si at jeg har bakt en variant av denne kaka. Jeg tok litt mindre sukker, og tilsatte 100 g hjemmelaget salt karamellsaus. Til glasuren brukte jeg denne oppskriften minus sitronsaft, og tilsatte igjen 100 g hjemmelaget salt karamellsaus. Det ble knallgodt og smakte ikke for søtt, likevel med en mild, deilig smak av karamell som jeg ønsket. Tror jeg nå har knekt koden for karamellkake slik jeg ønsker den, tusen takk for inspirasjonen 🤩

  • Marie Zaremba
    Svar
    Skrevet på11:41, 19. august 2020

    Hei! Tenker jeg vil lage denne kaken og servere på søndag. Går det fint å fryse den, og ta på glasuren søndagen?

  • Trine
    Svar
    Skrevet på17:48, 26. august 2020

    Hei! Hvor stor langpanne har du brukt?

  • Ruth Isaksen
    Svar
    Skrevet på12:08, 5. oktober 2020

    Kan kaken bakes og pyntes dagen før,den skal serveres??

  • Ane
    Svar
    Skrevet på16:09, 5. juni 2023

    En veldig god kake, og enkel å lage. Dette er en slager!

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Pepperkaker du kan h..

  Her skal du få noen tips til...

Min første bakebok ..

Reklame. Denne boka er superpopulær om dagen. Hurra!...

Juletrær

Sjakkruter er en populær småkake. Jeg fant ut...

Marsipankonfekt (adv..

Lyst til å lage en eske med marsipankonfekt?...

Mini delfiakake med ..

Jeg trodde det kanskje skulle være *litt* vanskeligere...