Vil du bli en krem-støttespiller og bidra til at alle oppskriftene på www.krem.no fortsatt forblir gratis for alle?
Send din gave, for eksempel kr. 39,- til VIPPS 509685 Takk for din støtte! - Hilsen Elin

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Tips og triks
Ukategorisert
Utstyr

Marengs med tørket bringebær

Marengs med tørket bringebær

Jeg har laget noen små marengshjerter, eller pikekyss om du vil. De har fått smak av bringebær. Det ble fantastisk godt! De tørkede bitene av bær er som små smaks-eksplosjoner av syrlighet og smak. Tørket bringebær er noe du kan lage selv og jeg viser deg hvordan i dette innlegget.

Du skal få en oppskrift på selve marengsen også, men i bunn og grunn trenger du bare å veie den eggehviten du vil bruke og gange med 1.5. Da har du funnet rett sukkermengden.

Jeg lagde to typer marengs av ca. 75 g eggehvite, det ble litt over ett brett med marengshjerter. Hvor mange det blir avhenger av hvor store du lager dem.

Til marengs bruker jeg finkornet sukker. Det er fordi det løser seg opp fortere. Har du ikke finkornet sukker kan du bruke det du har, og det beste er å varme opp sukker og eggehvite til sukkeret er oppløst. Sett en glassbolle over vanndamp og rør! Temperaturen bør ikke overstige 60 grader. Når alt sukkeret er oppløst kan du starte å piske eggehviten.
Denne måten å lage marengs på kalles sveitsisk marengs. Det gir en fast og fin marengs.

Klikk her for å lese mer om de forskjellige marengstypene

Jeg klarte å slette bildene jeg hadde tatt av hvordan jeg lager bringebærpulveret (håpløs!), men har beskrevet det så godt jeg kan under her. Har også laget en film om hvordan jeg lager pulveret. Det er lagret under høydepunkter i stories på min instagram (@kremno_elin)

Pulveret blir brunt i ovnen hvis du har for høy varme. Disse marengshjertene ble tørket på 80 grader i fem timer. Den knallrøde fargen vil gå over i litt mer burgunder. Vil du ha den knallfine fargen må du gå enda mer ned på varmen og tørke et halvt døgn eller noe sånt.

Marengs med tørket bringebær
75 g eggehvite
ca. 115 g sukker
4-5 ts tørket bringebærpulver

1. Varm eggehvite og sukker over en kjele med kokende vann til sukkeret er oppløst. Pisk til fast marengs. Tilsett evt bringebærpulver.
2. Ha marengsen i en sprøytepose med en glatt tyll nr. 13 (en sprøytetut med glatt åpning – se bilde under). Lag hjerter.
3. Tørk marengsen i ovnen på ca. 80 grader i 4-5 timer, til den er tørr inni.

Slik lager du tørket bringebærpulver

1. Ta en håndfull bringebær (friske eller tinte) og knus flatt utover en plate. Jeg brukte en silikonmatte, du kan sikkert bruke et bakepapir.
2. Sett i ovnen på varmluft 65 grader og la tørke ut fullstendig (4-5 timer).
3. Ha flakene med bringebær i en foodprocessor.
4. Sikt blandingen sånn at du til slutt sitter igjen ned et fint pulver.
Se film hvordan jeg gjorde dette under høydepunkter i stories på min instagram: kremno_elin

Varm eggehvite og sukker til sukkeret er oppløst
Rør inn bringebærpulver
Bruk en sprøytepose med en glatt tyll. Denne står det 13 på..
Lag små hjerter, dryss gjerne på litt strøssel om du vil
Her har jeg drysset bringebærpulveret utenpå
Hvis du vil, smelt litt sjokolade…
….og sett sammen to og to hjerter
Marengshjerter med hvit sjokolade




Be the first to write a review
Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Créme brûlée med ..

  Årets siste blogginnlegg er tradisjonen tro en...

Lussekattboller dypp..

  Det er snart Lucia og her får...

Pepperkaker du kan h..

  Her skal du få noen tips til...

Min første bakebok ..

Reklame. Denne boka er superpopulær om dagen. Hurra!...

Juletrær

Sjakkruter er en populær småkake. Jeg fant ut...