Din handlekurv er nå tom!
Sprø vafler
Vaffeldagen kommer hvert år den 25. mars og i år ville jeg få til å lage sprø vafler. Det har jeg prøvd før og ikke fått til, men jammen! I dag klarte jeg det (syntes jeg selv, da). Hemmeligheten? Pisket kremfløte og SOLO-brus.
I min familie har vi flere ganger på tur i Sverige spist svenske frasvåfflor med grädde. Vaflene jeg lagde her når ikke helt opp til de sprø vaflene vi har fått i nabolandet, men de er sprø. Og gode! Oppskriften fikk jeg ferten av da min blogge-kollega Emma Brink Rask, aka @brinkenbakar på Instagram, skrev at hun hadde laget noen vaffeloppskrifter for en svensk avis, blant annet frasiga våfflor.
Jeg har tatt meg noen friheter og fornorsket den litt, men jajamensann, der satt den. Tack Emma!
Har du ikke Solo kan du bruke en annen brustype. Bare så du er forberedt: Det smaker ikke så mye Solo, men gir en fin, lett sitrussmak. Så skal det hjelpe å gjøre vaflene sprø. Har du ikke solo, ta den brusen du har. Cola smaker kanskje ikke like godt, prøv heller noe nøytralt som enten farris, sprite eller lignende.
Sprø vafler med Solo (ca. 6 store plater)
100 g smeltet smør eller margarin. Du kan også bruke flytende.
1 dl kremfløte (piskes til krem)
1.5 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
2-3 ss sukker
250 g hvetemel
2 dl melk (ta det du har, gjerne helmelk)
1.5 dl Solo (eller annen litt nøytral brus/ farris)
en klype salt
Smør/ margarin til steking
Slik gjør du: (jeg brukte bare en vanlig ballongvisp til å røre sammen):
1. Smelt smøret/ margarin.
2. Pisk kremfløten til bløt krem.
3. Vei opp i en bolle: mel, bakepulver, vaniljesukker og en klype salt. Bland sammen.
4. Start med å tilsette melken. Rør til du har en masse uten klumper.
5. Tilsett smeltet smør, så brusen. Ha i litt mer brus om du syntes den er for fast.
6. Til slutt vendes kremfløten inn.
7. Stek vaflene og la de avkjøle på rist. Legges de oppå hverandre og blir stående vil de fortere bli myke.
Mir
Forbinder alltid vafler med egg. Men her var det ingen egg?
Elin Krem.no
Nei, ingen egg her. Går fint uten også.