Vil du bli en krem-støttespiller og bidra til at alle oppskriftene på www.krem.no fortsatt forblir gratis for alle?
Send din gave, for eksempel kr. 39,- til VIPPS 509685 Takk for din støtte! - Hilsen Elin

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Tips og triks
Ukategorisert
Utstyr

Sprø vafler

Vaffeldagen kommer hvert år den 25. mars og i år ville jeg få til å lage sprø vafler. Det har jeg prøvd før og ikke fått til, men jammen! I dag klarte jeg det (syntes jeg selv, da). Hemmeligheten? Pisket kremfløte og SOLO-brus.

I min familie har vi flere ganger på tur i Sverige spist svenske frasvåfflor med grädde. Vaflene jeg lagde her når ikke helt opp til de sprø vaflene vi har fått i nabolandet, men de er sprø. Og gode! Oppskriften fikk jeg ferten av da min blogge-kollega Emma Brink Rask, aka @brinkenbakar på Instagram, skrev at hun hadde laget noen vaffeloppskrifter for en svensk avis, blant annet frasiga våfflor.

Jeg har tatt meg noen friheter og fornorsket den litt, men jajamensann, der satt den. Tack Emma!

Har du ikke Solo kan du bruke en annen brustype. Bare så du er forberedt: Det smaker ikke så mye Solo, men gir en fin, lett sitrussmak. Så skal det hjelpe å gjøre vaflene sprø. Har du ikke solo, ta den brusen du har. Cola smaker kanskje ikke like godt, prøv heller noe nøytralt som enten farris, sprite eller lignende.

Sprø vafler med Solo (ca. 6 store plater)
100 g smeltet smør eller margarin. Du kan også bruke flytende.
1 dl kremfløte (piskes til krem)
1.5 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
2-3 ss sukker
250 g hvetemel
2 dl melk (ta det du har, gjerne helmelk)
1.5 dl Solo (eller annen litt nøytral brus/ farris)
en klype salt

Smør/ margarin til steking

Slik gjør du: (jeg brukte bare en vanlig ballongvisp til å røre sammen):
1. Smelt smøret/ margarin.
2. Pisk kremfløten til bløt krem.
3. Vei opp i en bolle: mel, bakepulver, vaniljesukker og en klype salt. Bland sammen.
4. Start med å tilsette melken. Rør til du har en masse uten klumper.
5. Tilsett smeltet smør, så brusen. Ha i litt mer brus om du syntes den er for fast.
6. Til slutt vendes kremfløten inn.
7. Stek vaflene og la de avkjøle på rist. Legges de oppå hverandre og blir stående vil de fortere bli myke.

Vei opp ingrediensene.
Rør sammen, vend inn kremen til slutt.
Stek! Mitt jern er et stort Wilfa vafflejern.
Knasende sprø og super-dupergode!


Be the first to write a review
2 Kommentarer
  • Mir
    Svar
    Skrevet på17:14, 25. mars 2021

    Forbinder alltid vafler med egg. Men her var det ingen egg?

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Lussekattboller dypp..

  Det er snart Lucia og her får...

Pepperkaker du kan h..

  Her skal du få noen tips til...

Min første bakebok ..

Reklame. Denne boka er superpopulær om dagen. Hurra!...

Juletrær

Sjakkruter er en populær småkake. Jeg fant ut...

Marsipankonfekt (adv..

Lyst til å lage en eske med marsipankonfekt?...