Din handlekurv er nå tom!
Hjemmelaget knekkebrød med havre og rug
Tilbake til hverdagen
På bildene ser du en liten porsjon, nok til ei plate, men jeg gir deg her en oppskrift som blir to plater.
3 dl havregryn
2 dl sammalt rug
1 dl sesamfrø
1 dl solsikkekjerner eller gresskarfrø
2 ts honning
1 ts salt
5 dl kokende vann
Slik gjør du:
1. Bland alle ingrediensene i en bolle og tilsett kokende vann. Bland godt sammen og la svelle i 10-15 minutter.
2. Ha litt olje på et bakepapir. Ta halvparten av massen og klem utover bakearket. Legg et annet bakepapir oppå og kjevle massen tynt utover. Fjern arket på toppen. Gjør det samme med andre del av massen.
3. Bruk en deigdeler eller et pizzahjul og del i passe store ruter.
4. Stek på 160 grader (varmluft) i 30-40 minutter – avhengig av tykkelse. Min knekkebrød ble ferdige på en halv time (de var tynne). Om de skulle ta farge for fort – skru ned temperaturen til 145 grader og stek til de er tørre – ca. 50 minutter til 1 time. Om de ikke er helt tørre enda, bare la knekkebrødene stå i ovnen til de er helt tørre.
5. Avkjøl, knekk opp og oppbevar i tett boks.
|
|
Liv
Tusen takk for en flott oppskrift! Jeg har flere oppskrifter på knekkebrød, men denne tror jeg blir min favoritt.
Jeg hadde ikke rug, så jeg brukte sammalt hvete istedenfor. Og så kuttet jeg ut honningen og byttet ut halvparten av semsamfrøene med linfrø.
Nå er knekkebrødene ferdige, og jeg bare nyter!
Konditor-Elin
Takk for at du deler, Liv! Kjempefine tips 🙂
Ingrid Smeland Davidsen
Knekkebrødet er nydelig 🥰 Jeg bytter ut salt med en buljongterning og kutter ut honning. Bruker 1 dl. linfrø og 1 dl. solsikkekjerner.
Azita
Hei,
Er det finmalt eller grovmalt sammalt rug som brukes?
God påske!
🙂
Elin Krem.no
Tror jeg brukte finmalt…
Sandra
Disse er skikkelig gode! Føler de fortjener mer oppmerksomhet enn det de får. Jeg spiser disse selv uten pålegg fordi de er så gode. Det beste av alt med denne oppskriften er at man kjevler utover brødmassen i stedet for å «smøre», som ofte blir kladdete og styrete i mine øyne. Det gjør det raskt og effektivt. Skal definitivt lages igjen 🙂
Elin Krem.no
Så hyggelig å høre, tusen takk!