Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Hjemmelaget knekkebrød med havre og rug

Hjemmelaget knekkebrød med havre og rug

Picture

Tilbake til hverdagen

Knekkebrød med få ingredienser. Passer meg utmerket, ettersom jeg fortsatt er i feriemodus. 
Har det blitt mye hvitt brød, boller og croissanter denne sommeren? På tide med litt fiber i tarmen? Ok, jeg er enig. Det er sju år siden sist jeg lagde hjemmelaget knekkebrød, og oppskriften fant jeg ikke igjen. Løsning? Google. Jeg lette først og fremst etter en oppskrift med en ingrediensliste som ikke så ut som julenissens gaveliste. Orker ikke sånne greier hvor du må ha femten slag frø eller korn for å lage noe knasende godt. Fant denne. En oppskrift som består av: havregryn, sesamfrø, solsikkekjerner og rugmel (pluss litt salt og honnin)g. Opprinnelig sto det gresskarkjerner, men det hadde jeg ikke, så jeg tok solsikke. Melet skulle være sammalt, men jeg hadde bare fint rugmel. Funker helt fint.

​På bildene ser du en liten porsjon, nok til ei plate, men jeg gir deg her en oppskrift som blir to plater.  

Knekkebrød med havre (2 plater)
3 dl havregryn
2 dl sammalt rug
1 dl sesamfrø
1 dl solsikkekjerner eller gresskarfrø
2 ts honning
1 ts salt
5 dl kokende vann

Slik gjør du:
1. Bland alle ingrediensene i en bolle og tilsett kokende vann. Bland godt sammen og la svelle i 10-15 minutter.
2. Ha litt olje på et bakepapir. Ta halvparten av massen og klem utover bakearket. Legg et annet bakepapir oppå og kjevle massen tynt utover. Fjern arket på toppen. Gjør det samme med andre del av massen. 
3. Bruk en deigdeler eller et pizzahjul og del i passe store ruter. 
4. Stek på 160 grader (varmluft) i 30-40 minutter – avhengig av tykkelse. Min knekkebrød ble ferdige på en halv time (de var tynne). Om de skulle ta farge for fort – skru ned temperaturen til 145 grader og stek til de er tørre – ca. 50 minutter til 1 time. Om de ikke er helt tørre enda, bare la knekkebrødene stå i ovnen til de er helt tørre. 
5. Avkjøl, knekk opp og oppbevar i tett boks.  

Picture

Picture

Bland alle ingredienser med kokende vann. La svelle. Hell massen ut på et oljet bakepapir. Legg et papir over og kjevle tynt. 
Picture

Dra av papiret og del opp i passe store ruter. Stek på ca. 160 grader i 30-40 minutter. 
Picture

Jeg strødde litt flaksalt på toppen før steking, godt om du vil bruke knekkebrødene til salt pålegg eller som snacks. 
5 based on 1 reviews
7 Comments
  • Liv
    Svar
    Posted at 13:32, 1. august 2018

    Tusen takk for en flott oppskrift! Jeg har flere oppskrifter på knekkebrød, men denne tror jeg blir min favoritt.
    Jeg hadde ikke rug, så jeg brukte sammalt hvete istedenfor. Og så kuttet jeg ut honningen og byttet ut halvparten av semsamfrøene med linfrø.
    Nå er knekkebrødene ferdige, og jeg bare nyter!

    • Konditor-Elin
      Svar
      Posted at 14:55, 2. august 2018

      Takk for at du deler, Liv! Kjempefine tips 🙂

  • Ingrid Smeland Davidsen
    Svar
    Posted at 13:06, 1. oktober 2019

    Knekkebrødet er nydelig 🥰 Jeg bytter ut salt med en buljongterning og kutter ut honning. Bruker 1 dl. linfrø og 1 dl. solsikkekjerner.

  • Azita
    Svar
    Posted at 22:23, 6. april 2020

    Hei,

    Er det finmalt eller grovmalt sammalt rug som brukes?

    God påske!

    🙂

    • Elin Krem.no
      Svar
      Posted at 13:43, 7. april 2020

      Tror jeg brukte finmalt…

  • Sandra
    Svar
    Posted at 10:49, 19. august 2024

    Disse er skikkelig gode! Føler de fortjener mer oppmerksomhet enn det de får. Jeg spiser disse selv uten pålegg fordi de er så gode. Det beste av alt med denne oppskriften er at man kjevler utover brødmassen i stedet for å «smøre», som ofte blir kladdete og styrete i mine øyne. Det gjør det raskt og effektivt. Skal definitivt lages igjen 🙂

    • Elin Krem.no
      Svar
      Posted at 12:38, 19. august 2024

      Så hyggelig å høre, tusen takk!

Post a Comment

Comment
Navn
Email
Website

Cookieman-cookies

Det er snart desember og jeg har laget...

Julegeiter

I Rogaland er det ved juletider tradisjon å...

Mini suksessterter

Jeg hadde eggeplommer og malte mandler til overs...

Fyrstekake med en vr..

Fyrstekake er ikke bare for gamle folk (jeg...

Nettbutikken

Nettbutikken er åpen! Jeg har samlet et knippe...