Hjemmelaget knekkebrød med havre og rug

Hjemmelaget knekkebrød med havre og rug

Picture

Tilbake til hverdagen

Knekkebrød med få ingredienser. Passer meg utmerket, ettersom jeg fortsatt er i feriemodus. 
Har det blitt mye hvitt brød, boller og croissanter denne sommeren? På tide med litt fiber i tarmen? Ok, jeg er enig. Det er sju år siden sist jeg lagde hjemmelaget knekkebrød, og oppskriften fant jeg ikke igjen. Løsning? Google. Jeg lette først og fremst etter en oppskrift med en ingrediensliste som ikke så ut som julenissens gaveliste. Orker ikke sånne greier hvor du må ha femten slag frø eller korn for å lage noe knasende godt. Fant denne. En oppskrift som består av: havregryn, sesamfrø, solsikkekjerner og rugmel (pluss litt salt og honnin)g. Opprinnelig sto det gresskarkjerner, men det hadde jeg ikke, så jeg tok solsikke. Melet skulle være sammalt, men jeg hadde bare fint rugmel. Funker helt fint.

​På bildene ser du en liten porsjon, nok til ei plate, men jeg gir deg her en oppskrift som blir to plater.  

Knekkebrød med havre (2 plater)
3 dl havregryn
2 dl sammalt rug
1 dl sesamfrø
1 dl solsikkekjerner eller gresskarfrø
2 ts honning
1 ts salt
5 dl kokende vann

Slik gjør du:
1. Bland alle ingrediensene i en bolle og tilsett kokende vann. Bland godt sammen og la svelle i 10-15 minutter.
2. Ha litt olje på et bakepapir. Ta halvparten av massen og klem utover bakearket. Legg et annet bakepapir oppå og kjevle massen tynt utover. Fjern arket på toppen. Gjør det samme med andre del av massen. 
3. Bruk en deigdeler eller et pizzahjul og del i passe store ruter. 
4. Stek på 160 grader (varmluft) i 30-40 minutter – avhengig av tykkelse. Min knekkebrød ble ferdige på en halv time (de var tynne). Om de skulle ta farge for fort – skru ned temperaturen til 145 grader og stek til de er tørre – ca. 50 minutter til 1 time. Om de ikke er helt tørre enda, bare la knekkebrødene stå i ovnen til de er helt tørre. 
5. Avkjøl, knekk opp og oppbevar i tett boks.  

Picture

Picture

Bland alle ingredienser med kokende vann. La svelle. Hell massen ut på et oljet bakepapir. Legg et papir over og kjevle tynt. 
Picture

Dra av papiret og del opp i passe store ruter. Stek på ca. 160 grader i 30-40 minutter. 
Picture

Jeg strødde litt flaksalt på toppen før steking, godt om du vil bruke knekkebrødene til salt pålegg eller som snacks. 
Be the first to write a review
5 Kommentarer
  • Liv
    Svar
    Skrevet på13:32, 1. august 2018

    Tusen takk for en flott oppskrift! Jeg har flere oppskrifter på knekkebrød, men denne tror jeg blir min favoritt.
    Jeg hadde ikke rug, så jeg brukte sammalt hvete istedenfor. Og så kuttet jeg ut honningen og byttet ut halvparten av semsamfrøene med linfrø.
    Nå er knekkebrødene ferdige, og jeg bare nyter!

    • Konditor-Elin
      Svar
      Skrevet på14:55, 2. august 2018

      Takk for at du deler, Liv! Kjempefine tips 🙂

  • Ingrid Smeland Davidsen
    Svar
    Skrevet på13:06, 1. oktober 2019

    Knekkebrødet er nydelig 🥰 Jeg bytter ut salt med en buljongterning og kutter ut honning. Bruker 1 dl. linfrø og 1 dl. solsikkekjerner.

  • Azita
    Svar
    Skrevet på22:23, 6. april 2020

    Hei,

    Er det finmalt eller grovmalt sammalt rug som brukes?

    God påske!

    🙂

    • Elin Krem.no
      Svar
      Skrevet på13:43, 7. april 2020

      Tror jeg brukte finmalt…

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Verdens enkleste sit..

Trenger du en enkel og rask dessert med...

Snurrer med makron o..

Snurrer med makronfyll er alltid godt, og i...

Enkel kokoskake med ..

Det nærmer seg påske og jeg har bakt...

Havrescones

Havrescones - hentet fra boken kokebok fra Kardemommeby,...

Mocca-eclairs

Da jeg kom over dette bildet av kaffe-eclairs...