Din handlekurv er nå tom!
Berlinerkranser
Tradisjonell julebakst som smelter i munnen
Berlinerkranser (ca. 25 småkaker)
1 hardkokt eggeplomme
1 rå eggeplomme
65 g sukker
125 g smør/ margarin
150 g hvetemel
perlesukker
Slik gjør du:
1. Knus kokt eggeplomme med en gaffel i den rå eggeplommen. Tilsett sukker og pisk til eggedosis med en håndmikser.
2. Bland romtemperert smør/ margarin med mel (bruk fingrene) og tilsett eggedosisen. Bland sammen til du har en deig. Legg deigen kjølig en halv time.
3. Skjær av biter av deigen og rull til lisser. De skal ha tykkelsen til en lillefinger. Del opp og legg sammen til en krans.
4. Pensle med litt vann før du legger kransen i en skål med perlesukker.
5. Legg kransene på en bakeplate kledd med bakepapir.
6. Stek på 190 grader i 10-15 minutter (skal ha litt farge i kantene).
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]
Anne-Lise Lundgård
Hvor lenge sånn ca holder berlinerkranser oppbevart i vanlig «julekakeboks»? Står i ca 15 grader tror jeg.
Elin Krem.no
I 2-3 måneder