Berlinerkranser

Berlinerkranser

Bilde

Tradisjonell julebakst som smelter i munnen

Fyll kakeboksene, og lag helst dobbel porsjon av disse berlinerkransene. De forsvinner fra fatet før du får snudd deg.

Berlinerkranser (ca. 25 småkaker)
1 hardkokt eggeplomme
1 rå eggeplomme
65 g sukker
125 g smør/ margarin
150 g hvetemel

​perlesukker

Slik gjør du:
1. Knus kokt eggeplomme med en gaffel i den rå eggeplommen. Tilsett sukker og pisk til eggedosis med en håndmikser.
2. Bland romtemperert smør/ margarin med mel (bruk fingrene) og tilsett eggedosisen. Bland sammen til du har en deig. Legg deigen kjølig en halv time.
3. Skjær av biter av deigen og rull til lisser. De skal ha tykkelsen til en lillefinger. Del opp og legg sammen til en krans.
4. Pensle med litt vann før du legger kransen i en skål med perlesukker.
5. Legg kransene på en bakeplate kledd med bakepapir.
6. Stek på 190 grader i 10-15 minutter (skal ha litt farge i kantene).

Bilde

Pensle med litt vann før du legger hele kransen opp ned i perlesukker. Stekeunderlaget er kjøpt på ebay (silikonmatte) men vanlig bakepapir holder i massevis.

Bilde

Når jeg drikker kaffe av min mormors kopp og kjenner smaken av de gamle julekakene, da blir jeg sentimental. Og takknemlig for tradisjonene.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Be the first to write a review
2 Kommentarer
  • Anne-Lise Lundgård
    Svar
    Skrevet på20:01, 7. november 2022

    Hvor lenge sånn ca holder berlinerkranser oppbevart i vanlig «julekakeboks»? Står i ca 15 grader tror jeg.

    • Elin Krem.no
      Svar
      Skrevet på20:10, 7. november 2022

      I 2-3 måneder

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Ingunns gulrotrundst..

Jeg syntes det er veldig gøy at dere...

Elins chunky granola

Granola er godt på sommeren, og her skal...

Rabarbraterter

Lenge har jeg tenkt på å lage noe...

Muffins med rabarbra..

Det er rabarbrasesong og jeg har latt meg...

Marengsblomst

Har du lyst til å lage noen porsjons-marengser...