Din handlekurv er nå tom!
Saftig sjokoladekake i stor langpanne
Annonse. I samarbeid med Rørosmeieriet har jeg bakt en svært saftig langpannekake med den nye melka deres: Økologisk Bakemjølk.
Hva er Økologisk Bakemjølk?
Bakemjølk er syrnet melk laget med Rørosmeieriets unike tettekultur og kjernemelk fra produksjonen av Røros Smør. Bakemjølka gir ekstra saftig og luftig bakst. Bakemjølk er perfekt å bruke i vafler, lapper, sveler, gjærbakst og mye mer. De unike fett-komponentene i kjernemelk er fosfolipider (for eksempel lecitin) bidrar til å gi kjernemelk særskilte emulgerende egenskaper. Vaffelrøre vil for eksempel være mer stabil, det vil si at den ikke vil skille seg, med bruk av kjernemelk. Ekte kjernemelk, eller buttermilk, er en ettertraktet og mye brukt råvare over hele verden. Bakemjølk er et naturprodukt, og farge og smak varierer naturlig og er fin å bruke i stedet for buttermilk i utenlandske oppskrifter. Det er lurt å vende kartongen før du nyter innholdet. Den har lang holdbarhet og rester kan fryses.
Les mer om Økologisk Bakemjølk fra Rørosmeieriet ved å trykke her
Sjokoladekaka jeg har laget her lages vanligvis med Kefir, men den nye Bakemjølka er bedre egnet, ettersom den er spesielt laget for baking. Her har jeg brukt den største langpanna jeg har, den som fulgte med ovnen (min er 42 x 47 cm). Du kan bruke en 30 X 40 cm også, men da må kaka steike lenger.
Saftig sjokoladekake i stor langpanne (ca. 42 x 47)
650 g hvetemel
450 g sukker
5 ts vaniljesukker
60 g kakao
3 ts natron
2 ts bakepulver
200 g smør/ margarin, smeltet eller flytende
1 liter Bakemjølk fra Rørosmeieriet
Glasur:
110 g smeltet smør/ margarin
450 g melis
3 ts vaniljesukker
1 1/2 ss kakao
1/2 dl kaffe
Rør sammen melis, kakao, vaniljesukker og kaffe. Smelt smør og bland inn. Rør til glatt og stryk utover kaken. Dryss på kakestrøssel.
Slik gjør du:
1. Vei opp det tørre, bortsett fra sukker. Rør det sammen med en visp så hevemiddelet fordeles jevnt.
2. Smelt smøret.
3. Rør ut sukker i halvparten av melken.
4. Tilsett det tørre. Rør inn resten av melken til du har en klumpfri røre.
5. Ha i smøret til slutt.
6. Hell i en langpanne kledd med bakepapir.
7. Stek på 180 grader varmluft i 25-35 minutter.
7. Avkjøl kaken og lag glasur.
M.Y
Hei Elin, jeg trenger en sjokoladekakeoppskrift som passer til ovnens langpanne, slik som denne, men kan jeg bytte ut bakemjølk med vanlig melk? Må jeg sløyfe natron da?
Takk for gode oppskrifter 😊
Elin Krem.no
Nei, det vil jeg ikke anbefale. Ta heller denne og doble.
Tanja
Hei hvis vi ikke får tak i bakemjølk hva kan vi ta bruke istedenfor?
Elin Krem.no
Surmelk (Kefir)
Margareth Tamburstuen
Skal det ikke være egg i denne kaken og i tilfelle hvorfor?
Elin Krem.no
Ikke alle kakeoppskrifter trenger egg, og denne er en sånn. Fint for egg-allergikerne!
Kristin
Hei, om jeg halverer oppskriften vil den da passe fint i en standard rundt form? 🙂
Elin Krem.no
Hva er standard rund form spør jeg da? Ville gått for 26 cm.