Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
17. mai
Bløtkaker
Brød
Cookies
Dessert
Fakta Om
Featured
Flettebakst
For De Minste
Frukt og bær
Glutenfritt
Godt.no
Grunnoppskrifter
Is
Jul
Kakedekor
Kaker
Konfekt
Langpanne
Marsipan
Muffins
OPPSKRIFTER
Ostekake
Påske
popular
Salt Gjærdeig
Sauser
Scones
Sjokoladekaker
Søt Gjærdeig
Tangzhong
Ukategorisert
Utstyr

Hjerteboller med vaniljekrem

Hjerteboller med vaniljekrem

Hjerteboller med vaniljekrem eller skolebrødhjerter om du vil, bare fordi det er morsdag til helgen, og dagen etter der – valentinsdag. Disse hjertebollene kan godt lages til begge anledninger. Eller hele året rundt, for jeg tror de færreste ville takke nei til noen hjertelig gode boller, egentlig.

Boller – grunnoppskrift (blir 15-16 stk)
550 g hvetemel
1 dl sukker
20 g gjær (eller 4,8 gram (2 ts) tørrgjær)
3 dl væske (gjerne melk)
75 g smør
2 ts kardemomme
1 egg eller 60 g væske
en liten klype salt 

Slik gjør du:
1. Vei og mål opp alt det tørre i en bakemaskin, tilsett melk (romtemperatur eller kald) og deretter egg, smuldre gjær i bollen. Sett i eltekroken og start maskinen. Bland sammen til en deig.
2. Sett opp farten på maskinen og elt deigen godt. Virker deigen for fast, juster
med væske.
3. Vei opp smør og kutt i terninger. Tilsettes når deigen har eltet ca. 7–10 minutter.
4. Etter at smøret er blandet inn i deigen, fortsett eltingen i ca. 5-10 minutter.
5. For å vite om deigen er ferdig eltet, ta glutentesten: Dra deig mellom fingrene. Når du kan dra ut en tynn, gjennomsiktig hinne, er den ferdig eltet. Hvis den revner og virker «kort» når du drar i den, elt deigen videre.
6. Sett deigen et lunt sted til heving. Pakk bakebollen inn i en pose eller legg et klede over bollen. 
7. Når deigen har hvilt en time, del deigen opp i biter på ca. 30 gram- Til et hjerte trenger du to boller. Trill til boller, form dem til pærer. Sett sammen to og to (fukt kanten så de henger sammen). Klem hjertet flatt.
8. Settes til etterheving i ca. 30-45 minutter. Når bollene er klare for steking, klem ned der det skal legges på vaniljekrem. Ha på vaniljekrem.
9. Stekes ett hakk ned fra midten på  225 grader i ca. 10-12 minutter eller på varmluft 200 grader i 7-10 minutter. 
10. Avkjøl. Lag glasur av melis og vann. Stryk på kantene og dypp i kokos.

En halv porsjon vaniljekrem (ca. 350g)
1.25 dl melk
1.25 dl fløte
50 g sukker
15g maisenna
½ vaniljestang (eller 3 ts ekte vaniljesukker)
2 stk eggeplommer

Splitt vaniljestangen (eller bruk vaniljepasta/ vaniljesukker), skrap ut innholdet og ha alle ingrediensene i en kjele (også stangen). Rør til det tykner (5-6 bobler). Avkjøles. 


Del deigen opp i biter på 30 gram.
Form til boller, så pærer.
Sånn..
Fukt kanten med vann, sett sammen.
Klem hjertene flate.
Etter etterhevning, klem godt ned der vaniljekremen skal ligge.
Ha på vaniljekrem.
Klare for ovnen.
Stekte 225 grader ca. 10 minutter.
Rør sammen melisglasur. Stryk på kantene.
Dypp i kokos.
Gi hjerteboller til en du er glad i!
Be the first to write a review
No Comments

Post a Comment

Comment
Navn
Email
Website

Cookieman-cookies

Det er snart desember og jeg har laget...

Julegeiter

I Rogaland er det ved juletider tradisjon å...

Mini suksessterter

Jeg hadde eggeplommer og malte mandler til overs...

Fyrstekake med en vr..

Fyrstekake er ikke bare for gamle folk (jeg...

Nettbutikken

Nettbutikken er åpen! Jeg har samlet et knippe...