Din handlekurv er nå tom!
Rullekake med eplemos og krem
Rullekake med eplemos og krem, laget med litt ekstra krønsj. Nesten som tilslørte bondepiker, bare litt mykere…
En kake du kan servere året rundt, som smaker ekstra godt nå når de norske eplene er i sesong. Hvis du ikke gidder å lage krønsjen er det lov å droppe.
Kristisk punkt? Rullingen. Jeg fikk ikke tatt bilde av det fordi jeg brukte et for glatt underlag. Det enkleste er å ta bakepapiret du drar av rullekaka og legge under. Den rufsete siden opp. Da vil ikke kaka skli når du begynner å rulle den sammen.
La hele rullekaken stå i kjøleskapet og sette seg før du skjærer i den eller legger over på fat. Den blir ganske stor, jeg måtte kutte den i begge ender. Belønning, kalles det.
Pynten er tørka epleflak som jeg lagde her om dagen. Kaka kan fryses.
Rullekake med eplemos og krønsj
Eplemos:
1 kg skrelte epler i biter
1 dl vann
ca. 100-150 g sukker (smak til)
Gi eplene et kraftig oppkok under lokk. Skru ned varmen og rør til du syntes eplene er passe møre/ har passe med biter. (selv liker jeg at det er noen digre, deilige eplebiter i syltetøyet). Dryss i sukker (smak til). Rør ut alt sukkeret før mosen avkjøles.
Smuldretopp:
50 g mykt smør/margarin
50 g sukker (du kan godt ta mindre sukker om du vil)
75 g hvetemel
1 ts (grovmalt) kardemomme (valgfritt)
1 ts kanel
Bruk fingrene og bland alt så det såvidt begynner å klumpe seg.
Bre utover en bakeplate med bakepapir. Stek på 200 grader midt i ovnen til det såvidt får farge (ca. 5-6 minutter).
Rullekakebunn
4 egg
100 g sukker
115 g mel
1 ts bakepulver
4-5 dl kremfløte piskes til krem og tilsettes 4 ss sukker
Tørket eple til dekor
1. Pisk egg og sukker til luftig eggedosis.
2. Sikt mel og bakepulver og vend dette forsiktig inn i eggemassen.
3. Stryk ut på en plate kledd med bakepapir. Pass på å få jevn tykkelse.
4. Dryss på smuldretopping.
5. Stek på 215 grader varmluft midt i ovnen i 5-7 minutter.
6. Avkjøl bunnen litt før du snur den og drar av papiret. Bunnen legges tilbake på bakepapiret.
7. Pisk 4 -5 dl kremfløte tilsatt 4 ss sukker.
8. Stryk på eplemosen.
9. Ha på pisket kremfløte, spar evt litt til toppen.
10. Rull kaken sammen, la sette seg i kjøleskapet i ca. halvtime- time før du tar den over på fat.
11. Dekorer med resten av den piskede kremfløten og pynt med tørkete epleskiver eller lignende.
Inger Johanne Sundby
Kan jeg legge på kremen før kaka er avkjølt?
Elin Krem.no
Nei. Sier ikke det seg selv? Da vil den smelte og renne av.