Rullekake med eplemos og krem

Rullekake med eplemos og krem

Rullekake med eplemos og krem, laget med litt ekstra krønsj. Nesten som tilslørte bondepiker, bare litt mykere…

En kake du kan servere året rundt, som smaker ekstra godt nå når de norske eplene er i sesong. Hvis du ikke gidder å lage krønsjen er det lov å droppe.

Kristisk punkt? Rullingen. Jeg fikk ikke tatt bilde av det fordi jeg brukte et for glatt underlag. Det enkleste er å ta bakepapiret du drar av rullekaka og legge under. Den rufsete siden opp. Da vil ikke kaka skli når du begynner å rulle den sammen.

La hele rullekaken stå i kjøleskapet og sette seg før du skjærer i den eller legger over på fat. Den blir ganske stor, jeg måtte kutte den i begge ender. Belønning, kalles det.

Pynten er tørka epleflak som jeg lagde her om dagen. Kaka kan fryses.

Rullekake med eplemos og krønsj

Eplemos:
1 kg skrelte epler i biter
1 dl vann
ca. 100-150 g sukker (smak til)

Gi eplene et kraftig oppkok under lokk.  Skru ned varmen og rør til du syntes eplene er passe møre/ har passe med biter. (selv liker jeg at det er noen digre, deilige eplebiter i syltetøyet). Dryss i sukker (smak til). Rør ut alt sukkeret før mosen avkjøles.

Smuldretopp:
50 g mykt smør/margarin
50 g sukker (du kan godt ta mindre sukker om du vil)
75 g hvetemel
1 ts (grovmalt) kardemomme (valgfritt)
1 ts kanel
Bruk fingrene og bland alt så det såvidt begynner å klumpe seg.
Bre utover en bakeplate med bakepapir. Stek på 200 grader midt i ovnen til det såvidt får farge (ca. 5-6 minutter).

Rullekakebunn
4 egg
100 g sukker
115 g mel
1 ts bakepulver

4-5 dl kremfløte piskes til krem og tilsettes 4 ss sukker
Tørket eple til dekor

1. Pisk egg og sukker til luftig eggedosis.
2. Sikt mel og bakepulver og vend dette forsiktig inn i eggemassen.
3. Stryk ut på en plate kledd med bakepapir. Pass på å få jevn tykkelse.
4. Dryss på smuldretopping.
5. Stek på 215 grader varmluft midt i ovnen i 5-7 minutter.
6. Avkjøl bunnen litt før du snur den og drar av papiret. Bunnen legges tilbake på bakepapiret.
7. Pisk 4 -5 dl kremfløte tilsatt 4 ss sukker.
8. Stryk på eplemosen.
9. Ha på pisket kremfløte, spar evt litt til toppen.
10. Rull kaken sammen, la sette seg i kjøleskapet i ca. halvtime- time før du tar den over på fat.
11. Dekorer med resten av den piskede kremfløten og pynt med tørkete epleskiver eller lignende.

lag eplemos.
Lag smuldretopping.
Bre utover et bakeark og stek på 200 grader i 5-6 minutter.
Lag rullekakebunn. Pisk eggedosis av egg og sukker.
Sikt inn det tørre. Vend inn med en slikkepott.
Bre ut på en plate med bakeark. Det viktigste er å få jevn tykkelse.
Dryss på stekt smuldredeig
Inn i ovnen..
Ferdig på 5-7 minutter, avhengig av hvordan din ovn funker.
Ta av bakepapiret, legg det under bunnen. Stryk på eplemos.
Pisk krem og stryk på.
Rull sammen og la sette seg i kjøleskapet en stund før du kutter kantene og plasserer på fat.
Dryss med melis…
Bruk resten av kremfløten og lag dekor.
Pynt med for eksempel tørket eple.
Kan godt stå et døgn i kjøleskap før servering. Pakk godt inn så ikke bunnen tørker ut.




2 Kommentarer
  • Inger Johanne Sundby
    Svar
    Skrevet på17:07, 20. september 2022

    Kan jeg legge på kremen før kaka er avkjølt?

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Pumpkin spice cinnam..

Hva er egentlig pumpkin spice? Jeg var usikker...

Saftig eplekake med ..

Bildet gir på ingen måte et godt inntrykk...

Rullekake med eplemo..

Rullekake med eplemos og krem, laget med litt...

Eplechips

Tørkede epleskiver er enkelt å lage og smaker...

Epledessert med spr..

Mange ønsker seg enkle epledesserter om dagen, og...