Din handlekurv er nå tom!
Enkel kokoskake med sjokoladeglasur
Det nærmer seg påske og jeg har bakt en enkel og holdbar kake som ikke krever stort av deg, hverken av innsats eller utstyr. Ei kake du kan mekke på hytta (hvis du har en ovn, da). Den oppbevares best uten kjøling. Pakk inn og la stå på benken.
Jeg er i utgangspunktet litt skeptisk til sånne røre sammen det tørre med det våte-oppskrifter, og ja, denne ble litt tung, men saftig og god, da! Gadd heller ikke å dele den, derfor ble glasurlaget utenpå litt ekstra tykt.
Jeg har brukt kaffe i glasuren, og selv om den var sterk smaker det svært lite kaffe. Er du redd for at ungene ikke vil ha ei kake med kaffe i glasuren kan du bare erstatte kaffen med kokende vann.
Jo videre form du bruker, jo kortere blir steketiden. Jeg brukte en form som er 25 cm i diameter. Da sto kaka i ovnen i nesten 50 minutter. Bruk en bakepinne og sjekk når det ikke henger mer deig igjen på pinnen. Da er kaka ferdig. Samme hvor lang tid det tar…
Glasuren blir bløtere jo mer væske du har i den. Hvis du slumper, og den blir veldig rennende? Ikke skyld på meg, haha! Da har du hatt i for mye væske. Konsistensen på glasuren skal være fast, men akkurat bittelitt rennende, sånn at glasuren drar seg ned på kanten av kaka.
Enkel, saftig kokoskake med sjokoladeglasur (form 25-27 cm i diameter)
100 g revet kokos
300 g hvetemel
2 ts vaniljesukker
1 ts natron
350 g sukker
3 dl yoghurt vanilje/nøytral, rømme eller annen syrnet melk
3 egg
1.5 dl nøytral olje eller smeltet smør/margarin
Glasur
75 g smeltet smør/margarin
1 plate (100 g) lys eller mørk sjokolade – jeg har brukt lys
350 g melis
3-4 ss krutsterk kaffe eller kokende vann
Slik gjør du:
1. Vei opp det tørre i en bolle og rør sammen.
2. Ha det våte i en annen beholder.
3. Bland det våte med det tørre. Rør til du ikke har klumper.
4. Hell i en form kledd med bakepapir, 25-27 cm i diameter.
5. Stek midt i ovnen på 170 grader varmluft i ca. 45-50 min eller 180 g over/undervarme i 1 time eller mer (sjekk med en bakepinne når den er ferdig)
6. La kaken avkjøle litt før du skjærer langs kanten av formen, åpner den og drar kaka over på rist.
7. Avkjøles helt før du lager glasur (kaka må gjerne lages dagen før).
8. Smelt sammen margarin/ smør, varm væske og sjokolade i biter. Hell i melis og rør til du har en glatt glasur. Helles over kaken.
9. Vil du dekorere med kokos? Ha ca. 30-40 g kokos på et stekebrett og sett i ovnen på 200 grader i noen minutter. Det skal kun ha litt farge. Dryss på toppen av kaka og pynt evt. med påskesjokolade.