Enkel kokoskake med sjokoladeglasur

Enkel kokoskake med sjokoladeglasur

Det nærmer seg påske og jeg har bakt en enkel og holdbar kake som ikke krever stort av deg, hverken av innsats eller utstyr. Ei kake du kan mekke på hytta (hvis du har en ovn, da). Den oppbevares best uten kjøling. Pakk inn og la stå på benken.

Jeg er i utgangspunktet litt skeptisk til sånne røre sammen det tørre med det våte-oppskrifter, og ja, denne ble litt tung, men saftig og god, da! Gadd heller ikke å dele den, derfor ble glasurlaget utenpå litt ekstra tykt.

Jeg har brukt kaffe i glasuren, og selv om den var sterk smaker det svært lite kaffe. Er du redd for at ungene ikke vil ha ei kake med kaffe i glasuren kan du bare erstatte kaffen med kokende vann.

Jo videre form du bruker, jo kortere blir steketiden. Jeg brukte en form som er 25 cm i diameter. Da sto kaka i ovnen i nesten 50 minutter. Bruk en bakepinne og sjekk når det ikke henger mer deig igjen på pinnen. Da er kaka ferdig. Samme hvor lang tid det tar…

Glasuren blir bløtere jo mer væske du har i den. Hvis du slumper, og den blir veldig rennende? Ikke skyld på meg, haha! Da har du hatt i for mye væske. Konsistensen på glasuren skal være fast, men akkurat bittelitt rennende, sånn at glasuren drar seg ned på kanten av kaka.

Enkel, saftig kokoskake med sjokoladeglasur (form 25-27 cm i diameter)
100 g revet kokos
300 g hvetemel
2 ts vaniljesukker
1 ts natron
350 g sukker
3 dl yoghurt vanilje/nøytral, rømme eller annen syrnet melk
3 egg
1.5 dl nøytral olje eller smeltet smør/margarin

Glasur
75 g smeltet smør/margarin
1 plate (100 g) lys eller mørk sjokolade – jeg har brukt lys
350 g melis
3-4 ss krutsterk kaffe eller kokende vann

Slik gjør du:
1. Vei opp det tørre i en bolle og rør sammen.
2. Ha det våte i en annen beholder.
3. Bland det våte med det tørre. Rør til du ikke har klumper.
4. Hell i en form kledd med bakepapir, 25-27 cm i diameter.
5. Stek midt i ovnen på 170 grader varmluft i ca. 45-50 min eller 180 g over/undervarme i 1 time eller mer (sjekk med en bakepinne når den er ferdig)
6. La kaken avkjøle litt før du skjærer langs kanten av formen, åpner den og drar kaka over på rist.
7. Avkjøles helt før du lager glasur (kaka må gjerne lages dagen før).
8. Smelt sammen margarin/ smør, varm væske og sjokolade i biter. Hell i melis og rør til du har en glatt glasur. Helles over kaken.
9. Vil du dekorere med kokos? Ha ca. 30-40 g kokos på et stekebrett og sett i ovnen på 200 grader i noen minutter. Det skal kun ha litt farge. Dryss på toppen av kaka og pynt evt. med påskesjokolade.

Vei opp det tørre i en bolle og det våte i en annen. Røres sammen hver for seg, før det blandes sammen.
Hell røra i form, ca. 25-27 cm. Stek som anvist.
Avkjøl noe før ringen tas av. Settes over på en rist og avkjøles helt. Kan gjerne pakkes inn og stå til dagen etter (på benken).
Rist litt kokos i ovnen
Lag glasuren
Lag glasuren
Røres sammen med en sleiv og helles over kaka
Fordel den, sånn at den renner litt ned på sidene.
Ha på ristet kokos og pynt med sjokoladeegg
Saftig kake som holder seg uten kjøling i mange, mange dager. Pakk godt inn i plast.






Be the first to write a review
Ingen kommentarer

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Maiboller 2024

Maimåned er rett rundt hjørnet og jeg har...

Elins supermjuke coo..

Hæ, hva sa du? tangzhong-jevning i en cookie?...

Toscakake i langpann..

Det er snart mai og tid for dugnader,...

Verdens enkleste sit..

Trenger du en enkel og rask dessert med...

Snurrer med makron o..

Snurrer med makronfyll er alltid godt, og i...